En osaa sanoa miten tuon edellä mainitun kalakukon saisi stemmaamaan chilin kanssa, mutta kaalilaatikon kanssa se on yksinkertaista.
Kaali pilkotaan ja sitä haudutetaan kasarissa kunnes se on pehmennyt. Sen oma kosteus riittää siihen, joten nestettä ei tarvitse lisätä. Sitten se ruskistetaan yhdessä pilkotun sipulin kanssa. Nyt sen maku on muuttunut sellaiseksi, että reseptiä voi parantaa tomaattipyreellä, ja sen jälkeen maku on jo niin epäsuomalainen, että laatikon voi halutessaan maustaa vaikka niin tömäkästi että hiki on pinnassa vielä aamullakin. Paprika tai chili sopivat sekaan vallan mainiosti. Itse olen käyttänyt lihapuolena Lidlin tulisemman grillimausteen kanssa ruskistettua jauhelihaa ja nauttinut lopputuloksen salsakastikkeen kanssa.
Miehet eivät yleensä pidä perisuomalaisesta kaalilaatikosta, joten tämän reseptiparannuksen leviäminen voisi jopa lisätä sen suosiota.
Kaali pilkotaan ja sitä haudutetaan kasarissa kunnes se on pehmennyt. Sen oma kosteus riittää siihen, joten nestettä ei tarvitse lisätä. Sitten se ruskistetaan yhdessä pilkotun sipulin kanssa. Nyt sen maku on muuttunut sellaiseksi, että reseptiä voi parantaa tomaattipyreellä, ja sen jälkeen maku on jo niin epäsuomalainen, että laatikon voi halutessaan maustaa vaikka niin tömäkästi että hiki on pinnassa vielä aamullakin. Paprika tai chili sopivat sekaan vallan mainiosti. Itse olen käyttänyt lihapuolena Lidlin tulisemman grillimausteen kanssa ruskistettua jauhelihaa ja nauttinut lopputuloksen salsakastikkeen kanssa.
Miehet eivät yleensä pidä perisuomalaisesta kaalilaatikosta, joten tämän reseptiparannuksen leviäminen voisi jopa lisätä sen suosiota.