Ensimmäisenä kontribuutiona ansioituneelle palstalle, tässä hyvin simppeli salsa.
Haasteena oli välttää etikan käyttöä, koska perulainen tuttava piti sitä täysin sopimattomana salsaan.
2 tlk tomaatti murskaa
1 sipuli pilkottuna
1-10 kynttä valkosipulia (oma valinta)
tarpeellinen määrä valikoitua chiliä tuoreena
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl ruskeaa ruokosokeria tai mitä vaan sokrua
+ kaapista löytyviä Chipotle tai muita kastikkeita.
Suristetaan sauvasekoittemella tasaiseksi.
Keitellään sakeammaksi oman mieltymyksen mukaan ja otetaan kattila pois levyltä
Lisätään keittämäti :
puolikas tai kokonainen limen mehu
tuoretta korianteria 1/4 kaupan puskaa (voi toki laittaa reilummin )
(jos hapokkuutta jää puuttumaan niin nyt voi huijata etikalla, tomaattimurskan kirpeys pitäisi kyllä riittää)
+ mitä tahansa mitä mieleen juolahtaa
hyvin basic ja nopea, mutta voittaa vaikka tortilloissa Old el Pasot ja Santa Mariat 100-0.
Jos korianteri arveluttaa niin kannattaa laittaa varovaisesti alussa, ettei tule "saippuaista".
Haasteena oli välttää etikan käyttöä, koska perulainen tuttava piti sitä täysin sopimattomana salsaan.
2 tlk tomaatti murskaa
1 sipuli pilkottuna
1-10 kynttä valkosipulia (oma valinta)
tarpeellinen määrä valikoitua chiliä tuoreena
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl ruskeaa ruokosokeria tai mitä vaan sokrua
+ kaapista löytyviä Chipotle tai muita kastikkeita.
Suristetaan sauvasekoittemella tasaiseksi.
Keitellään sakeammaksi oman mieltymyksen mukaan ja otetaan kattila pois levyltä
Lisätään keittämäti :
puolikas tai kokonainen limen mehu
tuoretta korianteria 1/4 kaupan puskaa (voi toki laittaa reilummin )
(jos hapokkuutta jää puuttumaan niin nyt voi huijata etikalla, tomaattimurskan kirpeys pitäisi kyllä riittää)
+ mitä tahansa mitä mieleen juolahtaa
hyvin basic ja nopea, mutta voittaa vaikka tortilloissa Old el Pasot ja Santa Mariat 100-0.
Jos korianteri arveluttaa niin kannattaa laittaa varovaisesti alussa, ettei tule "saippuaista".