tammikuu 08, 2025, 04:41:14 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - mikkoo

1
Törmäsin pieniin mustiin vipeltäjiin chilissäni, mitähän nämä ovat: http://www.youtube.com/watch?v=4LM9QINRuj4

Ovatko nämä pieniä ripsiäisiä vai esim. punkkeja?
2
Lainaus käyttäjältä: kyris - toukokuu 27, 2008, 21:55:25 ip
Appelsiini-habanero hillo/marmeladi rokkaa!


Olisikohan tuosta saatavilla jonkinlaista reseptiä? Lemon dropeilla olisi tarkoitus kokeilla jotain tuon tapaista...
3
Muun muassa Tomaatti&Mansikkaravinteessa on erilliset annosteluohjeet kasvu-, kukinta- ja pääsatovaiheeseen. Mikähän olisi hyvä nyrkkisääntö siirtyä vaiheesta toiseen?
4
Nyt isommat chilit näyttävät jo tältä:

eli tuoreimmat lehdet ja nupunalut kellastuvat / kuivuvat.

Osaako tästä kukaan tunnistaa, mistä voisi olla kyse? Suihkuttelin taimia ja näitä isoimpia ensin mäntysuopaliuoksella (3%) ja viime viikolla muutamaan kertaan Puutarha-aerosolilla. Pariin vanhaan chiliin tuo aerosoli tuntui auttavan ja taimien kohdallakin huononpaan suuntaan meno tuntui pysähtyvän, mutta muutenkin ovat olleet aika pysähdyksissä...
5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
huhtikuu 20, 2010, 20:50:01 ip
Lainaus käyttäjältä: MiguP - huhtikuu 20, 2010, 19:47:44 ip
Kai sen vois hoitaa ebbin ja bubblerin samalla ilmapumpulla letkun haaroituksella? Olis 24/7 hapetus päällä.


Ebbissä ravinneliuos pumpataan ravinnesäiliöstä muutaman kerran päivässä kasvualustaan, josta se valuu takaisin ravinnesäiliöön. Eli tähän tarvitset vesipumpun, ilmapumpulla et saa ebbiä tehtyä.
6
Suihkutatko mäntysuopaliuoksen pois vedellä / kuinka kauan annat liuoksen vaikuttaa?

Lannoitteena on Nutriforten Tomaatti&Mansikkaravinne + Kalsiumlisä purkin ohjeen mukaan kasvuvaiheeseen.

Huoneilman kosteudesta en osaa sanoa, ei ole mitään mittaria ??? Millä tavalla ilmankosteus vaikuttaa?

Taimet ovat normaalisti ikkunan edessä kukkatelineen päällä. Ikkunan alla on tietty patteri, mutta se ei näillä keleillä oikein enää lämmitä (tai no, tuntuu pari astetta kädenlämpöä lämpöisemmältä). Huoneessa lämpötila on 21-22C luokkaa.
7
Huomasin eilen illalla, että taimissani oli ruskeita versoja. Siis pienet versot olivat tarkasti katsoen väriltään enemmän vaalean ruskeita kuin vihreitä. Nyt kun asiaa mietin, niin myös kasvu on viime päivinä ollut aika mitätöntä, vaikka sitä ennen taimet kasvoivat mielestäni hyvin. Tänään sitten ihmettelin tuota lisää ja päätin tutkia asiaa kameran ja loittorenkaiden kanssa. Taimista paljastui ruskeiden versojen lisäksi vaaleita pisteitä, ks. kuvat:

Yleiskuva: http://tinypic.com/r/1gr52x/5 (kuvaan on merkitty punaisella kohdat, joista on parempi kuva isommalla suurennoksella).

Lähikuvat (1: http://tinypic.com/r/9j417n/5 ja 2: http://tinypic.com/r/2ivjuhu/5 ja 3: http://tinypic.com/r/ncqkz/5)

Merkitsin lähikuviin punaisilla nuolilla kohtia, joita nyt ihmettelen. Vihreillä nuolilla puolestaan on merkitty pari mustaa täplää, jotka ovat roskia kameran kennolta (joo, pitäisi putsata...), eli ne eivät uhkaa pikkutaimiani ;)

Versot näyttävät minusta ikään kuin mädäntyviltä ja sen takia aloin miettiä liikakastelua. Taimet ovat kivivillakuutioissa ja viime päivinä minikasvarin pohjalla on ollut jonkin verran vettä. Ensiapuna tyhjensin nyt kaiken pohjalla olevan veden, mutta mitä muuta voisin tehdä? Kivivillat ovat edelleen aika märkiä, mutta kannattaako niitä yrittää kuivattaa jotenkin? Lämpöä, valoa?

Lähikuvia katsoessani huomasin myös vaaleita täpliä, joiden voisin kuvitella olevan jonkin tihulaisen munia. Näyttävätkö nuo sellaisilta? Mitenkäs tuholaistorjunta kannattaisi toteuttaa, kun kyseessä on taimet? Kestävätkö nuo mäntysuopasuihkuttelun esim. 3% liuoksella?
8
Tuosta se lähtee  ;D

Siemenet on helpointa laittaa itämään siihen kivivillakuutioon, niin juuret menee sinne ihan itsestään :) En usko, että on kovinkaan viisasta yrittää saada mullassa idätetyn taimen juuria sinne kuutioon...
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
maaliskuu 15, 2010, 19:03:52 ip
Miten paljon ämpärihydroon (uppopumpulla) tulisi laittaa vettä? Ämpäri on normaali 10l ämpäri ja täytenä kannessa kiinni olevat verkkoruukut ovat pintaa vaille kokonaan veden alla... Näin paljoa vettä ei varmaan tarvita, mutta pitäisikö vedenpinnan olla ruukkujen pohjan tasolla vai jonkin verran alempana (esim. 6-7l vettä)?
10
Reilut kaksi vuotta vanha chilini on viime aikoina kasvattanut kuvassa olevaa puumaista pintaa. Tuollaista kasvaa vain kasvin ylimmissä osissa, alempana kasvaa ihan hyvännäköistä versoa. Vaivaako kasvia jokin (mikä?) vai onko tuo ns. normaalin rajoissa?

11
Ensimmäistä kertaa ajattelin käyttää kivivillaa chilien idättämiseen ja tarkoitus olisi siirtää taimet sitten kasvamaan altakasteluruukkuun ilman multaa. Neuvoja ja ohjeita kuitenkin kaipaan, jotta varmasti tuossa onnistuisin...

Eli:

1) Idätys: ilmeisesti idätyksen pitäisi onnistua ihan tavallisesti, esim. sellaisessa pienoiskasvihuoneessa. Kivivillat märäksi, siemen sisään ja kuutio em. pienoiskasvihuoneeseen. Sitten pohjalle vettä ja jatkossa huolehdittava, että vettä on riittävästi. Onko muuta? Tulisiko vielä tässä vaiheessa käyttää jotain lannoitteita/ravintoaineita? Jos, niin mitä (nimiä)?

2) Siirto ruukkuun: sitten kun taimi on jonkin kokoinen, se pitäisi siirtää altakasteluruukkuun. Onko lecasora samaa tavaraa kuin ruukkusora? Molemmathan näistä on sellaista tosi kevyttä soraa, mutta nostaako ruukkusora veden samalla tavalla kapillaarisesti? Kai? Ruukkuun siis tuota soraa, sitten kivivillakuutio ja päälle vielä vähän soraa. Onko tässä muuta ihmeellistä?

3) Ravinteet: mitä aineita olisi hyvä käyttää kasvatuksessa? Puutarhurin verstaassa oli Advanced hydro-setti (http://www.puutarhurinverstas.com/catalog/product_info.php?cPath=143_94&products_id=863&osCsid=ab02c548bf06d10171ae545d9902618a) onko tuossa esim. kaikki tarvittava? Ilmeisesti kasvu- ja kukintavaiheeseen on omat aineensa. Miten ph-asiat liittyvät näihin?

Mitään huippusatoa en ole hakemassa, vaan lähinnä parempaa satoa, ötököiden sietoa ja helpompaa hoidettavuutta multakasvatukseen verrattuna. Eli ravinteiden yms ei tarvi olla pro-laatua, vaan ihan sellaisia, joilla homman saa hoidettua. Eri sivuja lukiessa vaan törmää koko ajan eri aineisiin ja lopulta on aika hämmentynyt siitä mitä aineita olisi hyvä käyttää...