tammikuu 09, 2025, 22:22:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - pkarlstedt

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Maneerat
marraskuu 06, 2012, 23:30:43 ip
Käytiin Turun retkellä syömässä Maneeratissa Käsityöläiskatu 1:ssä, Sitä kun oli eat.fi:ssä kovin hehkutettu. Eikä syyttä. Itse otin tulisemmiksi mainittuja annoksia ja pyysin ne oikeasti tulisina. Muu perhe otti miedompia. Kaikki olivat todella tyytyväisiä.

Tarjoileva tytär kysyi jälkeenpäin oliko tulisuutta ollut sopivasti. En osannut muuta kuin kehua. Äiti keittiössä oli kuulemma laittanut minulle sen verran chiliä kuin Thaimaassa yleensä laitetaan näihin tulisempiin annoksiin. Tolkun kanssa oli laittanut mutta silti mukavan tuntuvasti minun makuuni.

Tätä suositellaan.
2
Lainaus käyttäjältä: Rundari - syyskuu 23, 2010, 19:00:23 ip
Siis onko jotain lehtipihvin tyylistä johon sisälle sullottu täytteitä ja sitten rullattu?


Ei ollut nuijittu vaan isosta kappaleesta leikattu, sisällä nagan lisäksi ainakin tuorejuustoa.

Tänään kävin ostamassa perheelle käärylettä. Yksi riittää isolle ihmiselle.

Perhe tykkäsi kovasti: tulista oli mutta hyvää. Kesken kaiken joutui sitten yksi ja toinen laukkomaan lääkekaapille allergialääkettä hakemaan. Alkoi näet kurkku turvota umpeen. Olivat loppuruokailun ajan tosi pahalla tuulella, kun jäi hyvä ruoka syömättä. Turvotus kumminkin asettui aika pian.

3
Penan Bubbasta laitoin omppumarmeladia jonkinlaisena synteesinä tällä foorumilla julkaistuista vastaavanlaisista resepteistä, eli täten:

Saman verran happamia omppuja ja Bubbaa,
  - omput siemennettynä ja pilkottuna läpimitaltaan reilun sentin paloihin
  - bubba siemennettynä ja tehosekoittimessa muussattuna
  - minulla oli puoli kiloa kumpiakin
  - tällä tavalla valmisteltuna tulee valmiiseen tuotteeseen rakennetta pehmeistä ompun palasista

Sokeria saman verran kuin omenaa ja chiliä yhteensä
  - minulla siis kilo
  - hillosokerin kanssa pärjää vähemmällä, jos sitä osaa käyttää

Kanelitanko (tässä annoksessa yksi) ja pätkä tuoretta inkiväärin juurta (nyt 3 cm)

Kaikki kattilaan ja keitellään nätisti kunnes omppukuutiot alkavat hajota.

Testataan hyytelöityminen
  - jonsei vielä hyytelöidy, jatketaan keittämistä, kunnes hyytelökoe onnistuu

Purkitetaan kiehuvalla vedellä desinfioituihin purkkeihin ilman kanelitankoa ja inkiväärin palaa.

Itse tehdyt sössöthän saavat olla vaikka kuinka omituisia ja silti maistuvat tekijän suussa ihan syötäviltä - jolleivät peräti jänniltä ja eksoottisilta. Tämä tavara kelpasi omille lapsille ja jopa anopille, joiden lausunnot ovat aina ehdottoman kaunistelemattomia.

Edit: Ja jos joku tykkää omppuhillosta sianlihan - vaikka joulukinkun - kanssa voisi Bubban ehkä korvata sopivalla määrällä tuoretta savunagaa ja laittaa mukaan vähän etikkaa.