tammikuu 08, 2025, 04:59:07 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Visa

1
Edistyneempi chilinkasvatus / mikähän sili
joulukuu 07, 2006, 23:01:02 ip
Ei tainnu kukaan tietää mikä tsili tää on. Ilmeisesti joku uusi lajike.   :)  :)
Gardan capsikumi.
2
Edistyneempi chilinkasvatus / mikähän sili
joulukuu 05, 2006, 09:57:06 ap
Ei tästä ota selvää mikä tää on? Hommasin siemenet Italiasta Gardajärven rannalla olevasta pikkukylästä. Annuumi se on kun kukat ovat isoja ja valkoisia ja hedelmät on pystykasvuisia niinkuin kuvasta näkyy. Ötökät tykkäävät tästä myös kovin.  
3
Mulla natriumlamppu pörisee aivan kamalasti, että pitää vahtia räjähtääkö koko hela hoito vai mitä tapahtuu, joskus pitää pientä tirinää.
Johtuisiko se jännitys vaihteluista, tiedä häntä.   :?:
4
Sitte vielä toinen ohje:Ainekset.  Purkki tonnikalaa öljyssä, viisi valkosipulin kynttä, purkki kermaviiliä, chiliä. Ota puhdas astia johon teet mössön. Kaada ylimääräinen öljy tonnikalapurkista pois.  Hienonna tonnikala hienoksi ja laita astiaan, kaada kermaviili astiaan, purista valkosipulin kynnet astiaan, laita habanero jauhetta yksi teelusikallinen sekaan. Sekoita aineet hyvin keskenään. Anna maustua yksi viiva kaksi tuntia. Sekoittele välillä. Parasta ruisleivän päällä, hyvää myös vaalean leivän päällä.
5
Tähän on pakko jatkaa. Paistettu lohi chilillä maustettuna on ihan jees.
Itse tein lautaselle seoksen, että desi korppujauhoja, habanerojauhetta kaksi teelusikallista, mustapippuria myllystä pari pyöräystä, suolaa noin yksi teelusikallinen. Sekoita aineet lautasella hyvin ja pyörittele lohifileet jauho mausteseoksessa. Paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin
ruskeiksi. Itse ainakin tykkäsin.
6
Lainaus käyttäjältä: "Hype"Ostin uudet loisteputket chileille (2*58w) ja toivottavasti ne alkaa virota pimeyden jälkeen! Kysynkin, että onko kellään kokemusta siitä, tuottaako tällä kokoonpanolla talven aikana uutta satoa? Lisäksi haluaisin tietää kannattaako laittaa uusia siemeniä itämään, onnistuuko se tällä valolla? Nämähän ei tuota lämpöä, joten tarviiko ne paljon enemmän lämpöä talvella? Onko muuten chileillä oltava tietty aika vuodesta "levossa" talvehtien, jotta ne jaksaa taas tuottaa :?:  

Kiitos vastauksista etukäteen!

Mulla on vain viime talvesta kokemusta. Niukkaa kastelua ja lämpöä oli 20-23 astetta valoa ei tarvi paljoa, mutta vedosta ne ei tykkää ollenkaan. Pidä kaukana tuuletus luukuista ja avattavista ulko-ovista. Siemenen itämiseen kokemukseni perusteella ei tarvitse valoa vaan lämpöä. Sitten kun ne ovat itäneet, niin valo on välttämätön.
7
Edistyneempi chilinkasvatus / Re: Etanan perkeleet!
syyskuu 08, 2006, 22:40:45 ip
Lainaus käyttäjältä: "Timppa1"Onkos jollain muulla ollut etanoista riesaa?Nyt kun on taas muutamana päivänä satanut,niin noita perkeleitä on joka puolella.Etanoita sekä sitten on semmoisia valkomustia kotiloita.

Kasvarin perustukset tuli tehtyä hosuen keväällä,ja nyt noita etanoita on myös kasvarissa,prkl!Normaalisti kotilot ovat olleet semmoisia sentin mittaisia,siis halkaisija,mutta eilen löysin pihalta kaikkien limamikkojen ÄIDIN!
Noita jos tulee lisää,niin sileistä ei jää ku keppi pystyyn!!Myrkkyjä kehiin.

Tossa olis limamikosta kuva,Harry varmaan tietää mikä kotilo tuo on?
Onneksi täällä keskemällä suomee ei oo näkynyt noita "tappaja etanoita". Tanskassa oli viime kesänä niitä ihan tolkuttomasti noin 10-15 cm etanoita vähän joka puolella. Ensi kertaa ne nähtyäni luulin niitä koiran paskoiksi! Ne oli mustia väriltään.
8
Alkuun nuo Habanerot tuntuvat olevan sellaisia, että ne tekevät kukkia jotka putoavat jonkin ajan kuluttua. Sitten kun kasvi on tarpeeksi suuri niin kukistakin alkaa tulla hedelmiä. Itse olen kasvatellut Habanero gold bullet habaneroja? tämän kesän avoparvekkeella ja hyvällä menestyksellä. Multana on ollut Kekkilän havu-rodomulta joka on toiminut hyvin. Hedelmiä on ollut noin 100 kpl/ pensas. Vettä, valoa ja lämpöä.  :)
9
Tulkoon valkeus (keltaus) ja se tuli.  :D  :D
10
Eikä ko ku  tuli tossa mieleen ku joku mainitsi, että
valaistus maksaa 36€/kk. eli 214.05 mummoa.
Minusta aika kova hinta. Siinä sen huomaa euron ja markan
eron, eli ei paljon mitään. Kahvi maksoi ennen euron tuloa baarissa
5 markkaa ja eurojen tultua 1,5€, joten hintahan tuntui melkein
laskevan. :(
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Ilolientä
joulukuu 31, 2005, 17:02:25 ip
Minä tein habanero-Tapioviinaa. Laitoin 1/3 litraan viinaan kaksi punaista habaneroa ja annoin muhia kaksi kuukautta. Siitä tuli niin jumalattoman vahvaajuomaa, että huulia kun vähän kostutti, niin niistä meni
lähes tunto. Sitten kun suuhun uskalsi laittaa, niin tuntui kuin .......!! :x  :x  :x Nielaisu ja karmea kiroilu, melkein henki salpautui
:o Oli muuten melkoista myrkkyä.
12
Kävimpä tuolla Jyväskylässä sukuloimassa. Naisväki  lähti kiertelemään vaatekauppoja, niin minä suuntasin chilikauppoihin.
Löytyihän sellainen K-citymarketin yhteydessä oleva Aasialaispuoti.
Hyllyissä oli jos jonkinlaista chilikastiketta. Tuotteista ei ole mitään tietoa
mutta otin muutamia kokeeksi. Maistelin yhtä kastiketta, joka oli aika mieto. Sitten otin Suree Thai Hot Chili Saucea Extra Hottia, joka olikin
melko tulista ja hyvänmakuinenkin.  :)
14
Kodin mausteinen kokkaus / Paholaisen hillo
marraskuu 18, 2005, 23:48:02 ip
No niin Bassino pisti vähän moni mutkaisemman ohjeen.
Ohje on varmaan Paholaisenhillun oikea ohje.
Kyllä se puolukkahillustakin ehkä onnistuu?  :)
15
Kodin mausteinen kokkaus / Paholaisen hillo
marraskuu 18, 2005, 23:35:35 ip
No se on varmaan joku puolukkahillo johon on lisätty
hillosokeria ja chiliä, ei sen kummempaa.
Perus puolukkahillo: 1litra puolukoita noin 1,5 desiä
hillosokeria. Keitä puolukoita ja hillosokeria pienellä
virralla välillä sekoittaen. Maista hillon makeus, lisää
tarvittaessa sokeria.
Paholaisenhillo: Lisää tohon puolukkahilloon sitten chiliä
silputtuna. Keitä vähän aikaa, että pöpöt kuolee.
Sulje puhtaisiin purkkeihin ja anna maustua vähintään
1 kuukausi. Normaalihillokin on parasta seisottuaan purkissa
vähintään kuukauden. Mielummin pitempään.  :)
16
Kodin mausteinen kokkaus / Los Chili
marraskuu 18, 2005, 07:58:57 ap
Mulla on Opan haudekattila. Se ei polta pohjaan, vaikka kuin
keittelisi. :)
17
Kodin mausteinen kokkaus / konjamiini
lokakuu 15, 2005, 23:13:03 ip
Itse suosittelisin chilien laittoa perusviinaan. Miksi pilata hienoa konjakin makua chilillä? Se on kuin mämmiä syödessä sekaan laittaisi rasvatontamaitoa!
Miä tein aika riittoisan seoksen chiliviinaa.
Tässä ohje: :twisted:
Pienipullo vodkaa 0.33L, viisi rawit-cililipalkoa joiden
anna maustua ainakin kolmeviikkoa. (jotka puristelin siivilän läpi
ennen juoman tarjoamista)
Meillä oli tänään pihatalkoot ja pistin pullon kiertämään.
Irvistelyistä päätellen juoma oli hyvää ja ravitsevaa.
Kaikki vitamiinit ja flavonoidit tallella :P  :P  :twisted:
18
Kiitos vaan chili sadonkorjuu kemujen järjestäjille.
Olin vähän kiireinen "vieras", mutta jos seuraavan
kerran paremmalla ajalla tulis oltua pitempään.
Tulipahan maistettua habaneroa ja lemon droppia.
Oikein oli raikkaan makuisia  :D
19
Meinasin sanoa jotain tohon, mutta unohin..  :?:
Pitää lähteä nukkumaan, että jaksaa huomenna ajaa
Tampereelle.  :)
20
Sadon säilöntä ja käsittely / Chilin kuivatus
syyskuu 29, 2005, 22:57:24 ip
Ei ne maut niistä mihinkään karkaa, vaikka sanomia laittaa chilien alle
kokemusta ei kyllä ole, mutta sieniä kuivatessa niiden maku ainakin pysyy voimakkaana. Sähkösavustin on hyväpeli mulla on sellainen kanssa. Sillä savustaa chilit, lohet ja lihat.