tammikuu 10, 2025, 11:42:28 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - jalappipeno

1
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
helmikuu 13, 2012, 15:09:45 ip
Vetyperoksidia ja silikaattia olisi kiva saada valikoimiin, tuli tässä kuitenkin tehtyä pandasta tilaus. To the next level!
2
Tässäpä olisi kuvaa ensimmäisestä chilistäni jonka siemenet sain foorumilta, iso kiitos kaikille ja erityisesti Proudfootille sekä shibarille! Kasvatin chilin aluksi sisällä jonka jälkeen siirsin sen pariviikkoa sitten pihalle ~50litran saaviin jossa on mustaa sekä kompostimultaa sekä hieman hiekkaa. Paraatipaikalla auringon suhteen.

Ehkä ~10-20 podia jo nappaillut tähän mennessä ja maku oli miellyttävän tulinen sopivassa asteessa vaikka olisi varmaan pitänyt huuhdella paremmin kun raakana jäi semmoinen kirpeä maku. Paluuta kyllä kaupan tuoreisiin chileihin ei enää ole omia maistettuani.





3
"The burn was warm and filled whole mouth with gentle touch, not stingy at all!" <- Tämän löysin forumilta ja mielenkiintoni heräsi heti, ainakin arvostelun perusteella juuri sellaista mitä kaipasinkin. Varmaan kannattaa laittaa muutamia eri lajikkeita näin aluksi ja siitä katsoa mistä tykkää. Noita nyt voisi ainakin laittaa talveksi tulemaan black hungarianin kanssa.

Kiitos paljon vastauksesta ja tietysti lisää vinkkejä lajikkeiden suhteen otetaan vastaan.

4
Hei vaan koko foorumille, täälläkin aloitteleva chilisti. Mikä olisi hyvänmakuinen, kohtalaisen mieto ja maukas chili ruuanlaittoon paloiteltuna sellaisenaan. Lajikkeen kasvatushelppoudella ei ole väliä.

En tykkää yhtään noista tulisista chileistä ja kesällä ostinkin jokusen paketin lidlistä hollantilaista chiliä mikä maistui aivan paprikalta ja ei ollut edes kovin tulinen tosin kyllä asteen ehkä liian mieto, maku oli kuitenkin mukavan makea. Vatsa ei oikeen tykkää jos on liian polttavaa mutta miedosta taas ei ole moksiskaan. Itse asiassa en ennen tätä kesää tykännyt ollenkaan tulisesta ruuasta ja polttavasta tunteesta mutta olenkin ilmeisesti syönyt vääriä chilejä. Minulle tosiaan tuottaa jo vaikeuksia syödä grillin jalopenoja täyteen tuupattu kebabbi, varsinkin ilman juotavaa. 1-2 noita lidlin chilejä paloiteltuna paistinpannulla oli juuri sopivaa minulle.

Ostin jo Black Hungarian nimisen chilin joka onkin jo itänyt pinnalle, olisiko tästä hyvä mieto chili babyvatsalle? Ruokana olisi yleensä liha sekä pastaruokia. Itse tehty kastikehoukuttelisi myös, onkohan semmoinen edes vaikea valmistaa? En suoria ohjeita täältä ainakaan äkkisiltään löytänyt..

ps. jos jollain sattuu olemaan lähettää jotain mielenkiintoista kohtalaisen miedon makuista ja maukasta lajiketta siemenien merkeistä ota privalla yhteyttä.