huhtikuu 17, 2025, 16:52:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - KonZa^^

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Konstan pelleilyt
elokuu 16, 2011, 15:55:56 ip
Valtion hommat tsekattu ja chilitkin ovat vielä hengissä. Kämppäkin näyttää about tältä
Pari huonoa kuvaa:

Tältä ne sitten näyttää, Haba, random ja LD x Habat. Etuvasemmalla se kolmisirkkalehtinen kaveri, josta on aiempia kuvia, seuraavana random.


Tollaseks ne nyt sit venähti


Habat ei vaan meinaa kypsyä millään, ollu ton kokosia jo kuukauden.


Tässä varmaan näkee, ettei LD oo ihan puhdas perimältään. Vielä jos joku tunnistaisi (tai ees arpois) tuon punaisen lajia.
2
Ripsiäiset hyökkäs, mites tapan noi kusipäät tuolta kaapista? Ei niitä paljoa ole, ainakaan vielä mutta pari aina lentelee kun ravistelee puskia. Oisko niissä myys syy siihen, että lehdet kellastuvat reunoista ja tippuvat? Ainakin basilican lehtiin on tullu myös ruskeita laikkuja, mutta nehän nyt voi johtua mistä vaan...
3
Omasta mielestä helvetin hyvä soossi leivän päälle, hampparin väliin yms:
Juustodippi ja kunnon luraus Mama Africa's Habakastiketta. Tulisuus toimii ton muuten miedon dipin kanssa erittäin hyvin. Tässä just söin lautasellisen nachoja ja paistettua jauhelihaa, nachojen ja jauhelihan sekaan tota dippisotkua, sekoitus lautasella ja päälle juustoa. Mikrotus, että juusto sulaa ja päälle ruukkusalaattia ja minitomaatteja. Taas sarjassamme nopeat ja helpot eväät.
4
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: chili shot
marraskuu 22, 2010, 14:52:10 ip
Kun tekee salmaria, niin itselle on neuvottu laittamaan pullo suljettuna astianpesukoneeseen. Lämpiää mukavasti ja saa herkkua nopeammin.
5
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: blairs chipotle on pahhaa
marraskuu 21, 2010, 22:48:28 ip
Hehheh, murjaisitpa uuden ja mahtavan vitsin...
6
Mausteet / Vs: Tulisin chilisoossi/paras?
marraskuu 17, 2010, 19:01:07 ip
Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...
7
Tämä on sitä asiakaspalvelua, mitä nykyään ei meinaa saada mistään. Peukkua ylöspäin Väinön toiminnalle!

Tietääpä nyt mistä tilaa lisävalaistusta tulevaisuudessa. Onko muuten alle 200w monimetallilamppuja tulossa valikoimiin? Vastaisi parhaiten omia tarpeita =)
8
Mä oon niin laiska ja saamaton, et tälläsen askartelu on saavutus. Jääkaapissa ois nytkin kookosmaitoon tehty nuudelikeitto, mutta eipä sitä jaksanu mikrossa lämmittää =/
9
Aloitetaanpas juuri syömälläni välipalalla, varmaan monen muun foorumilaisen kanssa vaatimukset menevät yksiin:
-kohtalaisen nopsa
-täyttävä
-todella helppo
-tulinen

Tein siis tulisen ja savuisen ''ruishampparin'' tai voileivän, ihan miten sitä haluaa nimittää. Ohje on helppo muokata omaan makuun sopivaksi, joten kerron valmistamisen pääpiirteittäin.


Aluksi tarvitaan leipää, itse pidän ruisleivästä joten valitsin Jälkiuunipalan. Tumma leipä täyttää paremmin ja vie tulisuutta vähän mukanaan.



Ja pitihän sitä lisuketta saada: Lidlin yrttituorejuustoa ja kaksi siivua savujuustoa:




Ikävä kyllä ei jääkaapista salaattia löytynyt, eikä nälkäisenä kiinnostanut lähteä kauppaan moisten takia, joten salaatin virkaa toimitti yksi habanero. Kannattaa valita chili, jonka voi syödä kokonaisena sinälteen, silloin tulisuus/maku-suhde on parhaimmillaan.




Voitelin leivät ja siivutin haban samalla kun paistoin savupekonit. Tuollainen 100g paketti oli just sopivasti nälkää vastaava. Paistoin yhtenä köntsänä ni pysyy leivän välissä paremmin. Parikin siivua pekonia riittää hyvin, jos esimerkiksi paistaisi kananmunan. Täytteitä on yhtä paljon kuin kokkejakin.





Ja sitten siihen tulisuuteen: pikkasen tätä soossia voitelin leivälle. En kuitenkaan suosittele haba-taban jälkeen seuraavaksi soossiksi, eli järkeä ja harkintakykyä saa käyttää.



Sitten vaan leipä läjään ja kylmän tumman oluen kanssa nomnomnom.



Herkullisuus: 4/5
Helppous: 1/5
Tiskin määrä: 3/5
Täyttävyys: 2-4/5 (laitoin tähän liikkumavaraa, omani ehkä 3)

Lisää ohjeita seuraa aina kun saan kasattua vähän puhtia





10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Konstan pelleilyt
marraskuu 08, 2010, 14:54:03 ip
Remppa alkaa olla voiton puolella ja toi isoin kasvi on itsestään kasvattanut jo päälle kymmenen latvaa. Kasvaa siltikin aika hitaasti. Mut eikös se ollut, että chilit tykkää hallita juuritilaa ja alkavat sitten vasta kasvamaan kokoa? Kun onhan toi 12l astiassa... Ja onko latva/juuri (tai juuren haara/kasvin haara) legendaa vai totta?
11
Joskus yläasteikäisenähän se lähti normitabascon vaihtamisesta habanero-malliseen. Samalla kai tuli vannottua, että normitabascoon en enää koskisi =D
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Konstan pelleilyt
marraskuu 02, 2010, 20:34:15 ip
Kiitosta!
Ja noi tapetit on lähteny jo, uudet pitäis jaksaa veivaa seinälle. Olihan ne parhaimmillaan piirrelty ihan täyteen ku pakotin aina kaverit piirtämään =D
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Konstan pelleilyt
marraskuu 02, 2010, 19:14:26 ip
Elikkäs pikkuveli sai kaveriltaan siemeniä tuossa viime joulukuussa ja alkoi itseänikin kiinnostaa tuo harrastus. Ensimmäinen kasvi omassa kodissani olikin valmiiksi idättämäni kaupan perus punainen chili.

Siinä se on ikkunalaudalla synttäripäivänäni (3.10) Pahoittelen huonoa kuvaa ja juuri muuton jäljiltä olevaa kämppääni.



Tylsyyspäissäni siirsin rehun tollaseen systeemiin:



Sitten alkoikin homma lähteä lapasesta, piti saada lisää valoa ja kasvi siirtyi passiivihydroon:







Ja nyt mennään tässä:



Alkuperäinen chili



Poisheitettävät/jaettavat taimet:



Tulkaa hakemaan ilmaseks pois!

Ja vielä loppuun edellisistä erotettu erilainen kaveri, joka jää mulle kasvatukseen.



Oon vähän huono kertomaan itse mitään, joten kyselkääs ihmeessä =) Aloittelijaa saa tietty myös neuvoa.

-Konsta
14
En kehdannut uutta aihetta tehdä niin kysäsempä täällä.

Eli kuinka yleistä on ylimääräiset sirkkalehdet? Viidestä idätetystä siemenestä (kaikki samasta podista itse kerätty) yhdestä kasvoi kolmisirkkainen tuttavuus. Näkyykö tuo erikoisuus vielä myöhemminkin vai jääkö kuriositeetin asemaan?
15
Kaappi täys chilejä (taimia/itämästä juuri multaan siirrettyjä ituja) ja valot hohkaa lämpöä koko kämpään. Tammikuussa inttiin ni oli pakko pistää kasvit aluilleen. Toivottavasti porukat huolii mun pikkuset hoitoon...
16
Kestääkös noi chilit 3 päivää putkeen 250W eslin porotuksessa 24-0 valojaksolla?
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
lokakuu 12, 2010, 09:36:57 ap
300W ESL-tehoa, eihöhän tossa nyt pari chiliä viihdy helpostikkin.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
lokakuu 11, 2010, 21:14:10 ip
Ainut tällä hetkellä kasvava chili siirtyi juuri tänään vaatekaappiin kunnon valon alle. Kokeilen samalla ekaa kertaa passiivihydroa. Lisää chilejä on itämässä parasta aikaa.
Kyllähän tuolla kasvattaa: