tammikuu 09, 2025, 12:37:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Hazze

3
Lainaus käyttäjältä: aropupu - elokuu 28, 2011, 13:59:28 ip
Hyvän näköinen Duke, Tämä on siis tullut taimelle tammikuun lopussa? Monellahan on ollut vaikeuksia saada tuota tuottamaan kunnolla satoa ensimmäisenä vuonna. Oma kasvini tekee suunnilleen saman näköistä jälkeä mutta sillä on ikää himpun vajaa vuoden enemmän kuin tällä, ja on vasta nyt loppukesästä alkanut kunnolla satoamaan. Hyvin on selvästi homma hoidettu, tämäkin oli ilmeisesti vesiviljelyssä?


Juu menneen talven taimi, aluksi kasvoivat sisällä kesäkuun alkuun vesiviljelyssä ja sit pihalla Kekkilän puutarhamullassa lopun kesää auringon puolella olleet 2kpl 5l ämpärissä ja toisella puolella taloa varjon puolella yksi 10l ämpärissä.


Etelä 1


Etelä 2


Pohjoisen puolella varjossa kasvanut hieman korkeammaksi kuin aurinkoa saaneet.
4


Aji Cristalin megasato :D


Starfish kypsyy hiljalleen.


Starfish siemeniä kerätty talteen vaikken meinaa tuota ens vuonna kasvattaakkaan  8)
5
Iiiiisoa satoa pukkaa Habanero Caribbean Red ja Spanish Red ;D

6

7 pod / 7 pot


Ei taida pihalla ehtiä kypsymään tämän Rocoto Red Peruvian hetelmät :D


Rocoto, Red Peruvian


Habanero, Caribbean Red


Toinen Habanero Caribbean Red
7

Duke Pequin


Spanish Red


Habanero Caribbean Red


Naga Morich


Bolivian Rainbow


Turbo Pube


Pimenta da Neyde
8

Tämmönen järsinyt CAP220 chiliä lehtien lisäksi :D
9






Eilen lähti osa kasveista kompostiin ja sisälle jäi vielä pari lajiketta. Piti tehdä ulkona oleville tilaa jos pakkaset yllättää :P
10
Pistin kuivurin ajastimen taakse


15min päällä ja lämmöt nousee 57°C


30min poispäältä ja laskee 34°C, seilailkoot sit noi kun en uskalla pitää kokoaikaa päällä.
11
En ole vielä käyttänyt aparaattia kuin kokeeksi. Alimmalla tasolla keskellä lämpö oli +52C kun tasot oli kaikki paikoilla ja säädetty korkealla sekä tuuletusaukko ylhäällä auki.
En tuota ihan heti täyteen saa kuivattavia niin että minun käytössä tila tai kuivattavien määrä ei ole ongelma.
12

Tuossa on tuommoinen muovikiekko valumisalustana joka sijoitetaan alimman ritilän päälle!



ja itse laitteessa on tuommoinen pieni kynnys ettei nesteet valu suoraan leitteen sisälle.


Taas oli lihapaistomittarille käyttöä kun laitetta testatessa sai mitattua lämpöjä laitteen alemmiltakin tasoilta  ;D
13

kuivuri tuli netanttilasta 39,95 € (64,95 €)


näkymä toisen kerroksen makuuhuoneen ikkunasta, siinä ne chilit on suorissa riveissä :P


ja että nurmikon saa pidettyä aisoissa chilejä siirtelemättä piti hankkia tämmöinen trimmeri, ruohonleikkuri tulee ens viikolla :D
14














Kuvasaaste jatkuu  :P
15
Kiitos vinkistä mut kyllä mä tyydyn markettien kuivaimiin tällä määrällä kuivattavia.
16
Optimistina ostin pienen myllyn  ;D



seuraavaksi pitää hankkia hyötykasvikuivain.  ;D
18
Ensimmäinen säilöntä harjoittelu meni ihan hyvin, chilejä vaan oli liian vähän tai purkkeja liian monta ;D

19
Oliskohan tää nyt sit se elämäni ensimmäinen oikea poimittu chilisato.
En noita paria kälystä kuivattua Trinidad Bushia laske semmoiseksi :P


20
Tuli haettua IKEAsta 0,5dl lasipurkkeja chilien säilömistä varten.



Kuivattuja ja hienonnettuja chilejä varten ostin varalle pari maustepurkkia.



Ruokakaupasta ostin väkiviinietikkaa (10%), hunajaa, hillosokeria, sipulia ja valkosipulia. Mukaan tarttui myös pari tämmöistä mausteospussia, en kyllä tiedä mille chilille niitä pistäisin (jos millekkään!?).


http://www.meira.fi/maustaminen/sailontaaineet-ja-muut-tuotteet/sailontaaineet/kurkun-sailontaaine/


http://www.meira.fi/maustaminen/sailontaaineet-ja-muut-tuotteet/sailontaaineet/kasvisten-ja-sienten-sailontaaine/

Kypsänä ensimmäisiksi säilöttäviksi olis CAP220, Starfish ja Spanish Red. Säilöttäviksi siksi että yhden ihmisen syötäväksi noissakin jo liikaa ennen kuin ehtii menemään pilalle.


7 pod / 7 pot - tästä on pari hassua marjaa vasta tuloilla.
Aji Cristal - tästä ei taida kovin isoa satoa tulla.
Bolivian Rainbow - näitä vois purkillisen kuivata ja hienontaa.
CAP 220 - tästä saisin jo purkin tai pari jollakin lailla säilöttyä, ehdotusta.
CAP1478 - tästä tuskin tulee kovin montaa marjaa.
Duke Pequin - sadon koosta ei vielä hajuakaan.
Habanero, Brown Large - kokonaista 2 podia tulolla :D
Habanero, Caribbean Red - aika näyttää monta podia kypsyy, useampi kypsymässä.
Habanero, Sudden Death - tästä ei taida kovin isoa satoa tulla.
Naga Morich - niukasti on näitäkin tuloilla.
Pimenta da Neyde - tätä en taida säilöä ainakaan liemeen, oli se niiin paha ja pistävä makuinen lajike, kokemuksia kenelläkään minkälainen kuivattuna jauheena?
Rocoto, Red Peruvian - tulevan sadon koosta ei tietoa vielä.
Short Yellow Tabasco - jos säilön niin kuivana.
Spanish Red - purkillinen tai pari olisjo kypsänä, tähän kaipaan ehdotuksia miten säilöä.
Starfish  - purkillinen tai pari olis jo kypsänä sälöttäväksi, tähän kaipaan ehdotuksia miten ne säilöisin.
Thai - tulevan sadon koosta ei vielä tietoa.
Trinidad Bush - jos säilön niin kuivana.
Trinidad Scorpion, Morouga Blend  - niukasti on näitäkin tuloilla.
Turbo Pube - tästä ei taida kovin isoa satoa tulla.

Vielä ei ole omia säilömiskokemuksia. Lueskelin läpi noita - Sadon säilöntä ja käsittely sivuja. Marttaliitolla oli hyvät ohjeet purkkien käsittelyyn.
Perusohjeella läjä chilejä, väkiviinaetikkaa, vettä, suolaa ja sokeria erinäisiä määriä pääsee alkuun mutta muitakin ohjeita vois kokeilla, Meiran maustepussien lisäksi siis.