huhtikuu 18, 2025, 01:03:18 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Soggoth

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
syyskuu 03, 2011, 09:00:15 ap
Joo eiköhän se Death Burger ole kaupungin tulisin annos:) Taitaa olla myös Suomen tulisin?

Kävin tässä Chilifestien aikoihin testaamassa Jack the roosterin chili hampurilaisen ( ei death) ja täytyy kyllä sanoa, että olin vähän pettynyt. Annos oli ihan ok, mutta ei mikään erikoinen. Hell's nightissa taas olen päässyt nauttimaan todella hyvistä ruoista. (muutenkin kuin tulisuuden merkeissä). Täytyy varmaan antaa uusi mahdollisuus ja tilata jotain muutakin kuin hamppari.
2
Valmisruoat / Vs: OIKEAA CHILIMAGARAA NYT KAUPASSA!!!
elokuu 23, 2011, 16:26:44 ip
Raivoa tuli maistettua festeillä ja se oli älyttömän hyvän makuinen makkara. Kipu sinapin kanssa en osaa sanoa kummasta pieni polte tuli, mutta tuskin makkara on kovin tulinen.. Kipua mainostettiin todella tuliseksi, mutta oli aika laimeaa kamaa. Savuhovin makkaroihin pitänee käydä tutustumassa pirkkalan cittarissa tarkemmin!
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
elokuu 15, 2011, 20:00:23 ip
Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 15, 2011, 14:05:00 ip
http://www.nandadevi.fi/   ;D


Nanda devi on kanssa tosi hyvä paikka, mutta Katmandu vieläkin parempi :)) Katmandun naan leipä on älyttömän hyvää!
4
Onko teillä muuten tietoa myydäänkö Tampereen seudulla noita Bonzai ruukkuja?
5
Lainaus käyttäjältä: Mr_Green_ - elokuu 13, 2011, 09:37:21 ap
Lainaus käyttäjältä: coco - elokuu 12, 2011, 21:17:54 ip
Tuo on kyllä yleinen ilmiö Aji Cristalin kohdalla. Monet tutut on tykännyt ja kuuluu kyllä suosikkeihin itsellä kans.


Itse en ole Aji Cristalia vielä päässyt edes maistamaan.. :( Se on kyllä harkinnassa ensi kaudelle.. sen verran olen kehuja kuullut.. siemeniäkin taitaa mulla muutama löytyä.. :)


Lemon Drop oli kanssa iloinen yllätys ja se Aji Cristalin kanssa varmasti pysyy myös ensi kaudella mukana! Aji Cristalissa on hyvä maku raakana ja polte on todella miellyttävää tyyppiä. Helppokäyttöinen ihan pelkältään melkein missä vaan ruuassa. Tänään pizzan päällä siivuina :)
6
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
elokuu 13, 2011, 09:22:50 ap
Lainaus käyttäjältä: ana198 - elokuu 13, 2011, 07:52:32 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 09, 2011, 21:39:13 ip

Oli joku hampurilainen, nimee en muista, mutta oli maukas pihvi ja välissä oli riittävästi tuoretta jallua.
Huomattavaa parannusta edellisiin kertoihin verrattuna.
Bistec De La Muerte jäi vielä testaamatta, mutta kyllä tässä jonain päivänä..

Siis samana päivänä purkista vai oikeasti tuoretta jallua? Onko GL todella ottanut tuoreet jallut käyttöön?
Saako Tampereen GL:stä palveluakin alle tunnissa? Ruoka nyt on, ketju kun on kyseessä, samaa uudelleen lämmitettyä paskaa mitä muissakin texmex pubeissa.
Pancho Villa, Gl ja vastaavat ovat oikean ravintolan irvikuvia jotka tarjoavat mäkkärityyliin valmistettua paskaa sillä erotuksella että ottavat skeidastaan ihan oikean ravintolaruoan hinnan.

Ironista on että jos käyt vaikkapa Farangissa (äänestettiin juuri Suomen parhaaksi ravintolaksi), Gaijinissa (Farangin omistajien uusi mesta) tai vaikkapa Cafe De Nopalissa (Suomen ainoa oikeasti Meksikolainen ravintola, duunaa kaikki annokset paikan päällä alusta loppuun tuoreista aineksista, EAT.FI tällä hetkellä Helsingin ravintola No.1) niin et maksa ruoastasi juuri enempää kuin noissa edellämainituissa syöttölöissä, itse asiassa Cafe De Nopalissa maksat huomattavasti vähemmän. Ruoan tasosta ei tarvitse edes puhua.
Tämä tietysti Helsingissä mutta olen varma että Tampereeltakin löytyy helmiä joissa oikeasti saa laadukastakin voimakkaammin maustettua ruokaa.


Tampereelta löytyy esim. Katmandu (Nepalilainen) ja Thai & Laos (Thaimaalainen) joista saa tulisempaa ja laadukkaampaa ruokaa, kuin panchosta tai gringosista. Eivät nuo paikat todellakaan ole mitään gourmee mestoja, mutta paljon laadukkaampia ja antavat rahoille paremmin vastinetta. Laadukas mexico mesta puuttuu vielä tampereelta, mikä johtuu todennäköisesti kysynnästä. Normi jantteri, kun on tyytyväinen siihen sontaan, mitä edellämainituista paikoista löytyy.. Itse kaipaisin kyllä ravintolaa, joka tarjoaisi laadukkaita, tuoreista raaka-aineista valmistettuja, purilaisia ja meksikolaisia ruokia. Ja todellakin olisin valmis maksamaan tästä laadusta extraa. Panchossa hinnat vaan nousee ja taso laskee vuosi vuodelta.
7
Kiva kuulla, että porukalla on ollut samanlaisia kokemuksia Cayennesta :) Polte on aika saman tyylinen thai chilien kanssa.. Aika ärhäkkä luonteeltaan. Tuo Cayenne tuntuisi todellakin olevan erittäin satoisa ja helpon oloinen puska. Täytyy ottaa ensi kesää varten siemeniä talteen. Täytyy kuivattaa kypsät podit ja tehdä jauhetta.. varmaan hakkaa kaupan vastaavan memmen tullen :)

Tänään syötin töissä Aji Cristalia, Lemon Droppia ja Cayennea työkavereille ja aika positiivisesti ne otettiin vastaan. Aji Cristal maistui parhaiten porukalle. Jostain syystä porukka tykkäsi syödä chilit ilman kiinnikkeitä :) Muutaman viikon päästä alkaisi chinenset kypsyä, niin katsotaan sitten uusi tarjoilukierros ;)
8
Tuli sitten tehtyä Chili con carnea johon laitoin yhden Aji Cristalin, yhden Lemon Dropin ja puolikkaan Cayennen. Ruuassa ei ollut poltetta oikeastaan yhtään:S Jouduin mausteilla säätämään makua jälkeenpäin. Tuore pilkottu Aji Cristal ruuan päällä antoi sopivasti makua, kun ruoka oli sen verran tuletonta.

Tuli maistettua tumman vihreää Cayennea raakana ja voin sanoa, että potkua oli aika pirun reippaasti. Veikkaisin lonkalta, että yli 100'000 SHU. Onko se edes mahdollista? Olen noita yli 100k shu kastikkeita syönyt pelkältään ja tämä pirulainen hakkaa poltteella ne mennen tullen :D Aji Cristal maistuu todella paljon miedommalta täysin kypsänä.
9
Podit kypsyy hitaasti, mutta varmasti: 2kpl Lemon Droppeja kypsiä ja läjä Aji Cristaleita. Cayennet ottaa näköjään oman aikansa ennen kuin muuttuvat punaisiksi. Tänään ohjelmassa kokkausta omista chileistä; Chili con carnea, guacamolea ja nachoja :D nam nam.

Kokemukset Neudorffin sumutteesta olivat erittäin positiiviset. Suihkutin koko pullon chileihin ja sen jälkeen ei ole liikettä näkynyt puskissa, eli punkitkin taisivat saada kyytiä.
10
Ötökkärintamalla ei ole tainnut pahemmin tapahtua mitään. Luteita saattaa olla vielä jonkin verran, mutta eivät pahemmin kiusaa. Voi olla, että suihkuttejen Aji cristalin ja lemon dropin tänään, kun niitä nuo luteet ovat lähinnä kiusanneet!

Ensimmäinen lemon drop on muuttanut puolet väristään keltaiseksi:) Nagat kasvavat kovaa vauhtia, mutta epäilyttää että ehtivätkö kasvaa ja kypsyä tämän kesän aikana.. kauanko nagalla menee keskimäärin aikaa kukasta kypsäksi? Kyllä tuo surprise chili kovasti vaikuttaa Cayennelta ja kovasti tuottaa hedelmää. Podeja puskassa varmaan 50.

Tuo toinen "ylläri" chili jaksaa ihmetyttää.. Voisiko kukista päätellä, että se olisi Chinense?
11
Tässä taas muutama lisäkuva tästä mysteeri chilin podeista ja kukasta:



Toivottavasti joku voisi valoittaa, että mikä chili on kyseessä!
12
Pistetään nyt tännekin tämä Petenerona kasvattamani chili. Yksi podeista on muuttunut kokonaan oranssiksi noin 1cm halkaisialtaan ja aika pyöreä muodoltaan. Mikähän tämä voisi olla?


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9494.20
tuolla muutama uusi kuva tästä mysteeristä.
13
Lainaus käyttäjältä: Täti-E - elokuu 04, 2011, 17:52:09 ip
Jos vielä matoon törmäät nappaa siitä kuva tänne foorumille. Oma toukkajahtini saattaisi saada siitä uutta puhtia mikäli tietäisi mitä etsii :D


Pari päivää olen aamuin illoin käynyt etsimässä, mutta en onneksi ole yhteenkään törmännyt "myrkytys" operaation jälkeen :) Uusia reikiäkään ei mielestäni ole tullut.. Aji Cristalia taitaa vielä vaivata punkit, mutta täytyy varmaan tänään antaa mäntysuopaliuosta sille. Pitikös se huuhdella pois jonkun ajan kuluttua?

Näitä luteita ja matoja kuvatessa olisi kiva omistaa joku macro objektiivi tai loittorengas.. Saisi vähän parempia kuvia niistä.
14
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
elokuu 04, 2011, 14:57:14 ip
Ensimmäinen Aji Cristal omasta puskasta viipaleina ruuan päällä toimi ainakin todella mahtavasti :D

Töissä ollut pöytämausteena:
-Blair's Original Death *** Tykkäsin mausta, mutta joutuu käyttämään kuin ketsuppia
-Blair's After Death * Maistoin kaveilta ja tähän loppui kiinnostus Blair'sin tulisemmista sooseista (so far). En vaan tykännyt mausta.
-Poppamies Barbados *** Aluksi ei oikein maistunut, mutta kun makuun pääsi niin pullo loppui todella nopeasti.
-Poppamies Tuli ja Leimaus **** Tykkäsin kovasti ja tulisuutta oli alkuun juuri sopivasti omaan makuun. Pullon loppupuolella tätäkin kului jo aika kovaa kyytiä.
-Poppamies Naga Jologia **1/2 Tulisuutta sopivasti, mutta maku ei ihan parhaita. (Olisi kiva tietää näitten scoville arvot)
Seuraavaksi vuoroon todennäköisesti Poppamiehen Ahjo

Kotona testattua:
Tabasco chipotle *** Tästä tykkäsin
Poppamies Savu chili ** Eipä mikään erikoinen
15
Mausteet / Vs: suurin pettymys
elokuu 04, 2011, 14:31:01 ip
Lainaus käyttäjältä: InkRose - toukokuu 15, 2011, 00:46:43 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - toukokuu 13, 2011, 21:09:44 ip
Täyteneepä kattella kyseisiä tuotteita jos vastaan tulee.
..Ja toivottavasti maistuu myös sinappi :-\


Jos Tampereen Stockalla on herkkuosasto, niin sieltä saattaisi löytyä. Tosin valmistus menee erissä joten välillä on senkin takia katkoja saatavuudessa. Myös joissakin "paremmissa" lihakaupoissa tms. saattaa löytyä. Yrittävät käsittääkseni asettua "premium"-luokkaan, mikä toki näkyy paitsi hinnassa myös pakkauksessa. Puinen Giftbox maksoi viime talvena 25 euroa. Taitaa kyllä olla nykyään ihan purkeittainkin saatavilla, ja näemmä joissakin Keskon kaupoissakin nykyään. http://www.chefcurlys.fi/ on osoite, toimittavat myös matkahuollolla/postilla jos en pahasti erehdy.


Sait kiinnostumaan tuotteesta sen verran, että täytyy käydä katsomassa Treen stockan valikoima!
16
Lainaus käyttäjältä: InkRose - elokuu 04, 2011, 08:32:17 ap
Lainaus käyttäjältä: Soggoth - elokuu 04, 2011, 08:25:04 ap
Petenero. Yksi podi oli viime yönä muuttunut oranssiksi!


Hyvältä näyttää! Tuo kuva ei kyllä ole Petenerosta, hedelmien muoto on tyystin toinen. Sehän sitä paitsi kypsyy kirkkaan keltaiseksi.


Olet ihan oikeassa. En ole edes katsonut minkä näköisiä niistä pitäisi tulla. Tämä on Fataliin Petenerona ostettu ja kasvatettu. Ilmeisesti aivan jotain muuta tästä tuntuisi tulevan :)
17
Lainaus käyttäjältä: Täti-E - elokuu 04, 2011, 08:29:32 ap
Mulla on noita toukkaperkeleen syömiä lehti kanssa muutamia, toukkaa ei vaan löydy :-[
Viime yönä oli taas kolme lehteä Habanerosta tullu laikkuiseksi. Menis nyt muualle ruokailee ja koteloitumaan....


Itse olen löytänyt kolme matoa. Nyt tiukassa seurannassa, että ilmestyykö vielä lisää reikiä.
18
No niin, pari räpsyä tuli otettua ja siirrettyä koneelle pikaisesti ilman käsittelyä.


Tässä näkyy hyvin tuon ilkeän vihreän toukan tekeleet. Näitä reikiä voi tulla useaan lehteen yhden yön aikana!


Aji Cristaliin oli ilmestynyt tällaisia mustia pisteitä useaan pieneen podin alkuun. Luteen aikaansaamisia? Voiko tuollaisen podin vielä syödä, kun se kasvaa ja kypsyy?


Petenero. Yksi podi oli viime yönä muuttunut oranssiksi!


Carribbean Antillais aka. Red Scotch Bonnet. Nuo kaksi podia on kasvanut jo aika kauan ja vasta viime päivinä on alkanut tulemaan lisää podeja.




Olisiko tämä nyt se Cayenne?


Aji Cristal tuottaa jo jonkin verran hedelmää.
19
Mitenkäs porukka on annostellut tuota Syyslannoitetta? Purkin ohje on aika suuntaa antava, kun puhutaan 20-50g/m^2. Ripottelin rakeita kevyesti mullan pinnalle ennen kastelua..
20
Kiitoksia vastauksista! Täytyypä hakea kaupasta tänään puutarhan syksyä. Tämä ensimmäinen chilikesä on tullut otettua aika rennosti ja kaikkiin virheisiin tulee reagoitua vähän viiveellä minkä takia monissa chileissä on sato venynyt liian myöhäiseksi. Näistä virheistä on hyvä ottaa oppia ensi kesään :)