lokakuu 06, 2024, 08:22:31 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Chili-Rothe

1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Räyhäkkään kyökissä.
toukokuu 19, 2011, 10:21:45 ap
Entä "fondit" liemikuution sijaan tuollaiseen punkkupohjaiseen kastikkeeseen? Itse olen kokeillut vastaavassa vasikkafondia ja ihan hyväähän siitä tuli. Tietty joku lihaa paistaessa syntynyt liemi on parempi vielä, mutta pihveistä ei sellaista juuri tirise.
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Räyhäkkään kyökissä.
toukokuu 17, 2011, 13:31:09 ip
Uppomunien osalta on parikin juttua mitä olen kokeillut ja todennut toimiviksi:

1. Kuuma etikalla maustettu vesi kuten yllä, mutta hämmennetään vesi pyörteeksi ja siihen keskelle se varovasti rikottu muna sitten esim kauhasta. Pyörre pitää sen munan kasassa siihen asti että se hyytyy tarpeeksi (ei leviä enää).

2. "Kelmu"-metodi, eli laitetaan juomalasiin "kelmutasku", Elmu-kelmusta, riittävän iso että voi solmia sen myöhemmin kiinni, eli siis "arkki" kelmua jonka keskusta on siellä lasin pohjalla kiinni ja reunat jää yli. Siihen taskuun siihen rikotaan se muna, sitten varovasti solmitaan siitä reunojen yli jäävästä kelmusta se semmoiseksi paketiksi että se on tiivis ja ei ole ilmaa mukana. Sen kun pistää kiehuvaan veteen ni muna kypsyy kuin uppomunaksi, mutta ei ole hajoamisen vaaraa. Luulisin että nää vois helpoiten prepata jos pitäis tehdä isompi setti nopeesti - paketit valmiiksi ja sit samaan aikaan kattilaan. Voi jättää sisältä juoksevaksi jopa, saa silti ne sieltä kattilasta ylös ehjänä ja sit vaan terävällä veitsellä se paketti varovasti auki.

Kelmu kestää yllättäen kiehuvan veden ihan ok.