tammikuu 09, 2025, 12:00:14 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Yufina

1
Nostetaanpas tämä nyt ylös. Tein tässä mielenkiintoisen kimchi reseptin löydön: http://www.closetcooking.com/2010/06/kimchi-version-20.html

Tuota pitää ehdottomasti itse ainakin kokeilla. On vielä vain tuo omenpäärynän metsästys kesken. Pitää kattoa johka jonnekkin kunnon kauppaan tässä pääsisi.

Moni on saattanut törmätä myös tähän: http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi jota on ehkä hyvä käyttää apuna ja tarpeeen vaatien soveltamisessa. :)
2
Lainaus käyttäjältä: ookkerpak - elokuu 16, 2011, 20:55:40 ip
Mulle pitää ainakin laittaa PM jos jostain löytyy Kimchin teossa käytetty chili. Saati sitten jos on siemeniä tarjolla.

Mä olen paremman puutteessa valmistanu kimchini tähän mennessä thai-kioskista ostetuista kuivatuista random-thaichileistä tolla Maanchin reseptillä, ihan ok sekin on ollu.


Teinpäs noista mausteista aiheen, josta saatat sinäkin löytävän kaipaamasi :) http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10172.0

3
Mausteet / Korealaiset chili mausteet
elokuu 16, 2011, 21:41:50 ip
Elippä pitää nyt sitten tälläinenkin tehdä tänne, kun joku jo jäi kaipaamaan :)

Elikkä koreassa on ainakin kaksi chiliin liittyvää maustetta:

Gochugaru, karkea chilijauhe jota käytetään esim kimchin tekemiseen. Itse tilasin oman pussin ebaysta (kimchiä varten) ja voin sanoa että tämän on ihan älyttömän hyvää. Pussi tuli maanantaina ja olen sitä kerinnyt jo kastiikkeessa kokeilemaan.
http://cgi.ebay.com/Korean-Red-Pepper-Paste-Gochujang-200g-Medium-Hot-/140559741145?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20ba0370d9

Sitten on vielä Chilitahta - Gochujang on käymällä valmistettava punainen ja voimakkaanmakuinen korealainen maustetahna http://fi.wikipedia.org/wiki/Gochujang
http://cgi.ebay.com/Korean-Red-Pepper-Paste-Gochujang-200g-Medium-Hot-/140559741145?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20ba0370d9

Tuota en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta mielenkiinnolla odotan sen kokekelemista yhteen porsaan paisti ohjeeseen :P

EDIT: Ne jotka asuvat helsingissä, niin ainakin http://viivoan.fi/ myy vastaavia tuotteita. Harmi vaan etten itse pääse tuolla käymään. Eikä siellä mitään postimyyntiäkään ole. Vähän kallsita touhua tuo ebaysta tilaaminen.

Tuon enempää en ole vielä Korean chilimaailmaan kerinnyt tutustumaan. Varmasti saattaa löyty kaikkea muutakin kivaa.
4
Elikkä tässä nyt innostuin korealaisen ruoan kautta korealaiseen chiliin. Pitkän netin kääntämisen jälkeen sain hyvin vähän tietoa juuri korealaisesta chilistä. Sentää tuli luettue paljon muutakn mielenkiintoista chilistä, joka sai minut entisestän innostumaan. Mutta mitä itse eniten ihmettelen, niin on se että koreassa chili on tärkein ja yleisin raaka-aine heti valkosipulin jälkeen, mutta silti netissä on erittäin vähän tieetoa ko. chileistä. Mutta sentään jotain sain ongittia pitkän etsinnän jälkeen:

http://www.thehotpepper.com/topic/8290-korean-pepper/page__p__151882__hl__korean__fromsearch__1#entry151882
LainausI had an old friend who was of Korean heritage but born in the U.S.A. His Korean-born mother used to cook us some of the most delicious meals. I really enjoyed the flavors they use in their food. Anyway, she always used to serve these raw peppers on the side of most dishes. They were light green, about 4-6 inches long, 1 inch in diameter, medium heat (some like Jalapenos and others a little hotter), sweet, medium skin, very crisp, and made the mouth water a little. Unfortunately, his mother has passed and he doesn't remember what kind of peppers they were. He tried to visit the old Korean lady at the market but it has closed.

Kyseessä on Put-gochu niminen chili, mutta google ei kyllä auta tuolla tiedolla mitään.

Toinen mitä löysin on tai tuolla on oikeastaan parikin mielenkiintoista.
http://www.thechileman.org/results.php?page=1&chile=1&find=Any&heat=Any&origin=Korea&genus=Annuum

HAHONY KOCHO
LainausUsed as an ingrediant of the Korean dish Kimchi - fermented cabbage with peppers. The Cayenne type pods are approximately 2in in length and mature from green to red.


KOREAN HOT
LainausIf you only had room for one chilli plant, you should have this one, it is ideal for using fresh, dried or in powder form. Has a great taste and a decent heat Level. 4 to 5 inches long, a great looking all rounder.


Sitten vielä löysin tälläisen jossa oli maininta
http://www.maangchi.com/ingredients/red-peppers
Lainausyou can get some Guindilla peppers, which are about the closest you'll come to Korean peppers.


Elikkä joskohan joku viisampi osaisi auttaa minua, mistä voisin etsiä lisätietoa? Myös ko. chilien kasvattaminen kiinnostaisi, mutta sitten taas mietittyttää niiden itämiskelpoisuus tai ylipäätään että voiko niistä saada jälkeläisiä. Mutta miten tuonkin selvittää?

Ja ilmeisesti kaikki korealaiset chilit kuuluvat Capsicum annuum:iin, mutta tuokaan ei hirveästi auta.

Ja jos oikein ymmärsin, niin korean tulisin chili on Cheongyang pepper  (ChungYang)    4000-10000 SHU eli aika lähellä ilmeisesti jalapenon tasoa. Mutta taaskaan google ei anna ko. nimillä mitään järkevää takaisin =[

ps. Voisin tässä myöhemmin kenties kirjoitella enmmä korealaisesta chilin (ruoan) käytöstä, jos vain mielenkiitoa löytyy? Meinaan koreasta löytyy parinkin erittäin mielenkiintoista chili ainetta :D