tammikuu 09, 2025, 22:47:23 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Perkis

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Babun Chilit 2012
maaliskuu 22, 2012, 23:07:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Babu - maaliskuu 15, 2012, 19:56:02 ip
Parit Photot;


Tuolta näyttää Jalapeno Hercules tällä hetkellä.. jokin sillä on hätänä. Olisiko liikaa tullut lannoitettua...?



Ihan on tutun näköinen, täällä samanlaisia kaksin kappalein. Olen pitänyt vesilinjalla molempia jo tovin, silti vain kovin huonolta näyttää. Toisesta napsin jo suurimman osan lehdistä pois ja tuntui tokenevan sillä melko hyvin, uusi kasvusto on parempi väriltään. Toinen innostui kukkimaan, joten siitä on tullut vähemmän otettua "ruskettuneita" / "kellastuneita" lehtiä pois. Uutta kasvustoa tulee, mutta kovin helposti tulee laikkuja ja alkaa kuivumaan tai kellastumaan. Tiedä sitten mitkä sadetanssit tässä täytyy tanssia, että molemmat virkoaisi uuteen uskoon :)
2
Lainaus käyttäjältä: CyberDog - elokuu 19, 2011, 00:41:48 ap
Ei siis ollut tarkoitus dissata mutta ihmettelin vaan kun suolaa tuntuu olevan melko paljon? Itse en mitenkään suolatonta ruokaa syö mutta tuntuu isolta määrältä kyllä. Oletko ihan mitannut tuon puoli desiä?

(ja mitä aromivahventeisiin tulee niin jokainen saa niitä käyttää tai olla käyttämättä, suosittelen kuitenkin ottamaan selvää mitä suuhunsa pistää)


Ei ole tarkkaan mitattuna tuota, sen mitä nyt sattuu sinne kaatamaan. Kannattaa myös vähän katsoa millaisia seoksia tuosta aromisuolasta ostaa, niissä on melkoisia eroja suolan määrässä. Ja osa tietty on tottunut suolaisempaan, osa vähemmän suolaiseen.
3
Tuo suolan ja jopa pippurinkin määrä hirvitti ensimmäisellä kerralla, mutta itseasiassa maku ei kovin suolainen ollut. Liekö sitten suurin osa ollut siinä rasvaliemessä jota sieltä valuu melko hyvällä prosentilla pois. Ihan perinteisellä suolalla ei ole tullut koitettua mutta hakusessa olisi jotain vaihtoehtoa tuolle natriumglutamaattihötölle.
4
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Valkosipuli
elokuu 19, 2011, 08:51:37 ap
Eiköhän se kasva missä vain kunhan se saa tarpeeksi vettä ja ravinteita, kunhan ei kovin matalaan purkkiin laita kasvamaan että pystyy sipuli kehittymään, juurethan sillä ei ole mitenkään kovin syvällä.
5
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Valkosipuli
elokuu 17, 2011, 13:49:30 ip
Oma kokeiluni valkosipulin kanssa alkoi keväällä kun kaapissa olleet aidot kiinalaiset valkosipulit olivat alkaneet tyrkkäämään vihreää vartta kynsistä. Kynnet kukkapurkkiin kasvamaan ja kun keli antoi periksi niin laitoin ne kasvimaalle karjanlannan sekaan jatkamaan kasvua ja harsoa muutama kerros pakkasen varalta. Riittävä kastelu kuivina aikoina piti varret vihreinä ja pitkinä ja heinäkuussa annoin hieman apulantaa, nyt on jo ensimmäinen yksilö nostettu ylös kokeilun vuoksi ja haju on ainakin tyrmäävä joten makukin on varmasti mitä mainioin. Omilla sipuleilla ei ollut siis mitään katetta pitämässä maata kuivana vaikka kasvimaa muutoin onkin kovin kuivaa, mutta kasvoivat ne silti ihan mukavasti. Nyt täytyy aloittaa ajoista jo tuon talvivalkosipulin metsästys ja laittaa niitä vielä syksyllä noin 10-15cm syvyyteen talvehtimaan. Eli perus kiinalaisetkin versiot saa maukkaaksi kun kasvattelee itse ;)
6
Itse on myös tullut kotona tehtyä kebabit reseptilla 800g naudan paistijauhelihaa, aromisuolaa noin puoli desiä, mustapippuria sama noin puoli desiä ja sen jälkeen kova vatkaaminen joko koneella tai sitten käsipelin (toimii ihan hyvin kun heittelee lihakimpaletta ison astian pohjalle aikansa). Mitä tiukemman paketin sinne folion sisälle saa makoilemaan, sitä parempi on maku ja lopputulos. 100 astetta uuniin lämpöä ja noin 3½-4h käristystä, sen jälkeen joksikin aikaa koko paketti lepäämään.

Tarkoitushan on tehdä kebabbia eikä mureketta joten siksi tuo naudan vähärasvainen paistijauheliha on toiminut parhainten tähän mennessä, sika tekee monesti koostumuksesta kovin murekemaisen ja jopa hivenen vetisen. Jos peuran tai hirven jauhelihaa on saatavilla, on ihan kokeilemisen arvoinen! Koskaan ei ainakaan liian kuivaa ole vielä tullut.

Tähän lihan kaveriksi on tietenkin mukava laittaa jotain muutakin, kastikkeena toimii hyvin purkillinen paseerattua tomaatti jota keitellään kattilassa kera suolan ja mustapippurin sekä valkopippurin ja myös kaikki muut mausteet kuten chilijauheet sopivat sinne sekaan. Kaiken ateriassa kruunaa sitten Rainbow Turkkilainen Jogurtti, ei tarvitse mausteita eikä mitään vaan sellaisenaan aterian päälle lusikallinen. Ehdottomasti paras tähänastisista jogurteista joita on tullut laitettua kebabin kaveriksi. Näiden elementtien jälkeen ei tarvita kuin tuoreet sopivan tuliset chilit lautasen reunalle, ei siinä sitten enää ole väliä syökö ranskalaisten vai riisin taikka pitaleivän kera aterian ;)