tammikuu 08, 2025, 04:43:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Zizzuz

1
En tiedä onko mätä nyt se alue minne pitäisi näistä itse tehdyistä chilisooseista kirjoittaa, mutta kirjoitampa nyt sitten.

Tässä juuri on valmistunut hieno naga puskamme ja olemme porukalla tehneet ohjeiden kera sekä itse keksien kaikenmaailman sooseja kun ei niitä jaksa kokoaikaa ostaa ja varsinkin kun itsellä tuli juuri valmiiksi. Jotenka ajattelin tänne kirjoitella omia kokemuksia ja reseptejä chilisooseihin. Tässä nyt ensimmäinen jonka juuri äsken tein, tarvii hetken varmaan aikaa maustua vielä purkeissa.

1 isohko sipuli
8 valkosipulin kynttä
4 Nagaa
1 Ruokalusikallinen Cayanepippuria
1 Ruokalusikallinen Suolaa
10 Mustaippuria
2 Ruokalusikallista basilikaa
Öljyä
Reipas Loraus Omena-hunaja viinietikkaa
1dl Paseerattua tomaattia

Leikkaa valkosipulin kynnet ja sipulit palasiksi ja laita paistinpannulle, lisää öljyä niin että sitä on melkein yhtä paljon kun sipulia ja valkosipulia. Paistele läpikuultaviksi. Leikkaa Nagat palasiksi ja lisää ne paistinpannulle ja "keitä" 5-10minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja omena-hunaja viinietikka. Anna hetken kiehahtaa. Kaada materiaali tehosekottimeen ja lisää muut mausteet. Vedä soosiksi ja purkita säilöön tai ota käyttöön.

Ohjeiden aineksia saa laittaa oman maun mukaan. Itse sain kohtalaisen poltteen antavan soosin, olisi saanut olla vähän enemmän valkosipulia mutta jokainen tavallaan. Luulen että muutaman viikon seisonta antaa paremman ja aromaattisemman maun.

Lisäilen tulevaisuudessa lisää sooseja mitä tässä valmistelen pitkin viikkoa. Seuraavaksi tarkoitus kokeilla jotain hedelmäisempää soosia.
2
Sellainen kysymys olisi mielessä kun vahingossa keväällä istutimme paprika puskien sijasta chiliä ( siemenet menneet sekaisin ) ja tässä ollaan mukavasti aina välillä saatu valmista chiliä, mutta säät kun ovat olleet huonot, sadetta piisannu ja alkanu osa chileistä alkanu mennä huonnon jamaan ja pitäisi varmaan kerätä pois. Mutta kun maku ei ole aivan gourmet niin mielummin nämä vihreät chilit pitäisi käsitellä jollakin tavalla jotta maistuisivat paremmalta lautasella. Olen lukanut tuosta kapasiinin erottelusta mutta kun tuota pirtua ei ole näin äkkiseltään saatavana ja öljyssäkin varmaan makua irtoo aikalailla niin onko jotain muuta tapaa millä olisi mahdollista saada kapasiini talteen ja vähemmän "korvavaikun" makuiseksi :D . tai esimerkiksi maustaa jollain mikä peittäisi tuota makua.