Hei,
Ensimmäistä kesää kokeillaan chilin kasvatusta, kun kaverilta sain pienet taimet inca berryä alkukesästä. Nyt kun ensimmäiset sadot ovat kunnolla kypsiä, olen huomannut podeissa jotain ongelmaa. Podeihin alkaa levitä juuriosasta tummaa pigmenttiä, kun normaalisti ne värjäytyvät alhaalta keltaisen kautta oranssiksi ja siitä edelleen punaiseksi. Lehdet näyttävät kohtuu terveiltä, mutta osassa saatta pientä keltaista täplää olla ja muutama lehti on käpristynyt ylöspäin rullalle.
Kasvualustana toimii 20cm saviruukut, joissa on kekkilän kasvimaa multaa ja plantagenin lecasoraa. Chilit on lannoitettu heinäkuussa ja elokuussa Neudorff Bio-Tomaattilannoiteeella. http://www.esbau.fi/bio_tomaattilannoite.html Kasvupaikkana on etelänsuuntainen lasitettu parkeve.
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011602.jpg
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011598.jpg
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011596.jpg
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011597.jpg
Omat epäilykset kohdistuvat PMMV:hen. Onko mitään tehtävissä ja voiko kypsyneitä chilejä syödä?
Kiitos etukäteen.
Ensimmäistä kesää kokeillaan chilin kasvatusta, kun kaverilta sain pienet taimet inca berryä alkukesästä. Nyt kun ensimmäiset sadot ovat kunnolla kypsiä, olen huomannut podeissa jotain ongelmaa. Podeihin alkaa levitä juuriosasta tummaa pigmenttiä, kun normaalisti ne värjäytyvät alhaalta keltaisen kautta oranssiksi ja siitä edelleen punaiseksi. Lehdet näyttävät kohtuu terveiltä, mutta osassa saatta pientä keltaista täplää olla ja muutama lehti on käpristynyt ylöspäin rullalle.
Kasvualustana toimii 20cm saviruukut, joissa on kekkilän kasvimaa multaa ja plantagenin lecasoraa. Chilit on lannoitettu heinäkuussa ja elokuussa Neudorff Bio-Tomaattilannoiteeella. http://www.esbau.fi/bio_tomaattilannoite.html Kasvupaikkana on etelänsuuntainen lasitettu parkeve.
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011602.jpg
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011598.jpg
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011596.jpg
http://dl.dropbox.com/u/15787600/10092011597.jpg
Omat epäilykset kohdistuvat PMMV:hen. Onko mitään tehtävissä ja voiko kypsyneitä chilejä syödä?
Kiitos etukäteen.