Lainaus käyttäjältä: Nizo - tammikuu 14, 2012, 13:21:44 ip
Tämä on varsin väärä paikka tälle aiheelle... Ok, sorry.
Paremmin sopii vaikka tänne.
Hieno homma kyllä, että marketeissakin valikoima kasvaa.
Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.
Lainaus käyttäjältä: Nizo - tammikuu 14, 2012, 13:21:44 ip
Tämä on varsin väärä paikka tälle aiheelle... Ok, sorry.
Paremmin sopii vaikka tänne.
Hieno homma kyllä, että marketeissakin valikoima kasvaa.
Lainaus käyttäjältä: sorrii - marraskuu 16, 2011, 11:57:47 ap
Jostain on aloitettava.
Mä kokeilin ekan kerran joskus vuosia sitten istuttaa/idättää kaupan suippopaprikoita (Ramiro-), kun ovat aika kalliita:
Idätyksen jälkeen lensi kämpästä juorut ja jukkapalmut kompostiin, että sain paprikoille pauliinaruukut (17cm, 5kpl)
Koko kesän mä niitä hoivasin ja lannoitin keittiöni pöydällä, johon kyllä paistoi koko iltapäivän aurinko.
Heinäkuussa nuo kasvoivat kiinni kattoon! Mutsille vein pari ylijäämätaimea ja laitoin itään suuntautuvalle lasipartsille.
Lopputuloksena sain kait viisi 10cm mittaista vihreänkeltaisenoranssia ryppyistä minipaprikaa!
Mutsin parvekkeella sentään tuli kymmeniä pienenpieniä tsilin näköisiä vihreitä paprikoita. Oli varmaan 10v käytössä ollut kasviallas multineen, eli ei liikaa ravinteita ainakaan.
Tän seurauksena aloin etsimään netistä tietoa chilipaprikoista ...
Lainaus käyttäjältä: sorrii - marraskuu 16, 2011, 10:53:43 ap
Jep, ja juu. Lisävalo on aika pakko tähän aikaan vuodesta vaikka olisi ihan eteläikkunalla.
Habanero ei ole niitä helpoimpia tossa suhteessa ...
Kuulosti tuo ensimmäinen kokelilu joltain aika hitaalta lajilta. Joku Rocoto???
C. Pubescens lajin tsilit viihtyy hyvinkin vähemmällä valolla kunhan ei lannota (liikaa)
Jos idättää helmikuussa niin useimmilla lajeilla satoa alkaa ilmestymään kesäkuussa, viimeistään. Toki esim. isot baccatumit kestää pitkään kypsyä.
Rocotot tyypillisesti viipyy syksyyn ..
Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 16, 2011, 10:11:10 apLainaus käyttäjältä: chilihead77 - marraskuu 15, 2011, 19:30:44 ip
Idätin juuri 4 habaneron tainta. Kai ne tarvitsevat valoa mutta voitteko sanoa että riittääkö talven valon niukkuus pienille taimille jotta ne kasvavat normaalisti ja saavat kevään luonnollisesta aurngonvalosta sitten puhtia että voisivat kasvaa täyteen mittaansa ja tuottaa kesäsatoa? Ensimmäinen chilikokeiluni onnistui, istutin siemenet helmikuussa ja satoa tuli tämän vuoden syys/lokakuussa. Se ei tainnut kuitenkaan olla habanero.
Tarvitse ehdottomasti taimillesi keinovaloa. Ilman sitä niistä kasvaa hentoja ruipeloita, joista et saa kunnon kasveja ensi kesäksi. Täältä löytyy useampi ketju keskustelua ja vinkkejä valoista. Karkeasti ottaen noille olisi hyvä olla aluksi ainakin 30 W loisteputki/ESL-valoa.
Lainaus käyttäjältä: PP - lokakuu 13, 2011, 18:14:07 ipLainaus käyttäjältä: chilihead77 - lokakuu 13, 2011, 18:03:42 ip
Kiinnostaisi tietää onko kyseessä yhtään harvinainen habanerolaji, mutta sitä ei kai ilman kuvia ainakaan helposti voi sanoa. No, tässä minun tarinani. T. Onnellinen chilipää.
Kuvia tosiaan tarvitaan, että voi edes arvailla. En muista nähneeni ylöspäin kasvavaa Habaneroa enkä edes chinenseä. Millaiset kukat siinä on? Entäs kuinka leveä kasvi on? Onko se kasvutavaltaan tuuhea, paljon haarautuva ja paljon lehtiä tekevä vai enemmän vartta ja vähemmän lehtiä?
Lainaus käyttäjältä: chilihead77 - lokakuu 13, 2011, 13:53:43 ipLainaus käyttäjältä: Asaxi - lokakuu 13, 2011, 13:10:49 ip
Tervetuloa toivotetaan täältä itä-suomesta ja epäilen että kaikki täällä maistelee hyvinkin tulisia ruokia ^^ itse maustan välillä oman ruuan daves gourmet ultimatella, kun tuo emäntä ei oikeen ole (ainakaan vielä) samalla tulisuus asteikolla...
Kiitokset. Mietin onko tuo mun nickini hieman yliampuva. En tiedä olenko todella HardCore. Mielenterveys menee jos touhu menee yli, siis totaalimachoiluksi, henkilökohtaisesti olen yksinkertaisesti KIINNOSTUNUT ja INNOSTUNUT chilistä ja tulisuudesta ja eri mauista enkä suuremmin ainakaan ylpeile sillä jos pystynkin syömään kerralla kolme nagaa tai enemmän. Niihin maailmanennätyskisoihin en ole edes harkinnut meneväni.
Mut joo, itse asun yksin, ilman emäntää joten voin kokata mitä haluan.
Lainaus käyttäjältä: Asaxi - lokakuu 13, 2011, 13:10:49 ip
Tervetuloa toivotetaan täältä itä-suomesta ja epäilen että kaikki täällä maistelee hyvinkin tulisia ruokia ^^ itse maustan välillä oman ruuan daves gourmet ultimatella, kun tuo emäntä ei oikeen ole (ainakaan vielä) samalla tulisuus asteikolla...
Lainaus käyttäjältä: ChiliPola - lokakuu 13, 2011, 10:45:05 ap
Tervetuloa chilipäiden joukkoon. Kyllä chilit kasvavat sisällä ja tekevät satoa kun kasvun edellytykset toteutuvat, siis valoa, lämpöä ja kosteutta tarpeeksi.
Itse syön tulista ruokaa päivittäin. Blair's :n Mega- ja UltraDeath ovat mieluisimmat kaupalliset chilikastikkeet. Niitä ostan vain kun omia chilikastikkeita ei ole jäljellä.