lokakuu 06, 2024, 04:19:57 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - NikoE

1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Räyhäkkään kyökissä.
marraskuu 18, 2011, 23:08:35 ip
Lainaus käyttäjältä: ana198 - marraskuu 17, 2011, 22:09:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - marraskuu 17, 2011, 22:00:15 ip
ana198 mainitsi picanhan, onko sitä saatavilla suomessa ihan oikeassa elämässä?


Sellon cittarissa Wagyu picanhaa  30€ kilo
Ei varmaan tuon halvemmalla juuri Kobea irtoa mistään :)


Aitoa Kobeako?
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Räyhäkkään kyökissä.
marraskuu 15, 2011, 14:01:33 ip
Kun muistaa siivuttaa vastasyyhyn lihaa niin se helpottaa jo suuresti. Itse en pahemmin  usko marinoinnin vaikuttavan lihan mureuteen vaikka näin joka paikassa paasataankin.
3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Räyhäkkään kyökissä.
marraskuu 15, 2011, 11:07:12 ap
Flanksteak on naudan kuve. Kuveestaa saa ihan pihvejäkin tehtyä, lihaa pitää vähän ensin moukaroida sitten paistaa hyvin pikaisesti ja siivuttaa todella ohueksi tai sitten kypsentää pitkään. Käväsin tuossa Tampereen Oluthuone Esplanadilla eräs ilta syömässä ja heillä sattui olemaan listalla Limousine härän kuvetta. Oli tajuttoman hyvää, valmistusaika 40minuuttia, mutta kyllä kannatti odottaa. Liha oli järjettömän hyvä laatuista.
4
Kodin mausteinen kokkaus / Chilikokkailua
marraskuu 11, 2011, 01:25:57 ap
Chiliöljy



Lueskelin noita chiliöljy topikkeja ja ite tein seuraavalla tavalla kaverille tulisemman öljyn kun Italian Olio Picanteissa ei ollut tarpeeksi potkua. Aikamoinen chilien sekamelskahan tuo on, mutta tavotteena oliki saada potkua ja makua monella tapaa. Chilejä toki voi laittaa maun mukaa mitä tahtoo

1 Aji Cristal
1 Turbo Pube
1 Orange Rocoto
1 Jalapeno
1/2  Kuivattu Naga
1 Kuivattu Pastilla
1 Chipotle
1rkl Rawitteja
1 Kuivattu Guajillo

1.Poista tuoreista chileistä siemet ja huuhtase chilit
2.Pilko chilit hienoksi ja laita kattilaan
3.Kaada chilien päälle 0,5l rypsiöljyä ja hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia(max 60C)
4.Blendaa öljy sileäksi ja kaada esim litran mittaan, peitä kelmulla ja anna jäähtyä huoneen lämmössä
5.Laita jäähtynyt öljy jääkaappiin vuorokaudeksi
6.Kaada seuraavana päivänä öljy varovasti puhtaaseen pulloon/purkkiin niin, että "chilisakka" ei tule mukaan
7.Lisää kuivatut chilit

5
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilikokkailua
marraskuu 11, 2011, 00:45:43 ap
Kiitosta kehuista. Reseptejä ja kuvia on vaikka kuinka koneella joten lisää on luvassa.
6
Kodin mausteinen kokkaus / Chilikokkailua
marraskuu 11, 2011, 00:04:48 ap


Tulisessa liemessä haudutettua Osso Buccoa talvikeleille

8-10 naudan osso buccoa eli potka kiekkoa (saa kauppahalleista ja hyvin varustetuista lihatiskeistä, halpaakin on 4-7e kilo)
2 keltasipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
5 valkosipulikynttä
5 laakerinlehteä
4 oksaa rosmariinia
8 oksaa timjamia
2 oksaa persiljaa
4 chipotlea
2 turbo pubea
1rkl habanero pyrettä
1plo punaviiniä
lihalientä
suolaa,pippuria
vehnäjauhoja

1. kuori ja pilko juurekset sekä chilit
2. jauhota lihat kevyesti ja paista lihat yksitellen öljyssä pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla
3. nosta lihat uunivuokaan
4. älä pese pannua paistamisen aikana, vaan lisää punaviini pannulle kun olet paistanut lihat ja "skrapaa" puulastalla kaikki maku mukaan pataan
5.lisää kuuma neste lihojen päälle, lisää yrtit, juurekset, chilit ja laakerinlehdet
6.peitä vuoka leivinpaperilla ja kannella/foliolla ja kypsennä n.100C uunissa 4-6h tai jopa yön yli maku sen kuin paranee vaan

7
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilikokkailua
marraskuu 10, 2011, 23:42:36 ip
Sori ei ollut tarkoitus huutaa, mutta olin kirjottanut reseptin blogiin jo capseilla joten en jaksanut muuttaa enään :) Ei tässä mitään kilpailla, kunhan vaan ajattelin jakaa hieman erilaisia chiliruokareseptejä ammattini puolesta. Chilifoorumi "neitsyyskin" nyt menetetty
8
Kodin mausteinen kokkaus / Chilikokkailua
marraskuu 10, 2011, 23:30:58 ip
Chilisuklaakakkua


POHJA:
150G HUONEENLÄMPÖISTÄ SUOLATONTA VOITA
140G TOMUSOKERIA
6 KANANMUNAN KELTUAISTA
360G VEHNÄJAUHOJA

1.   VAAHDOTA NOTKISTETTU VOI JA TOMUSOKERI
2.   LISÄÄ KELTUAISET YKSITELLEN KOKOAJAN VOIMAKKAASTI VATKATEN
3.   VATKAA TASAISEKSI VAALEAN KELTAISEKSI TAHNAKSI
4.   LISÄÄ 2/3 JAUHOISTA NOPEASTI SEKOITTAEN,VARO SITKOA!
5.   LISÄÄ LOPUT JAUHOT NOPEASTI KÄSIN, MITÄ VÄHEMMÄN TYÖSTÄT TAIKINAA SEN PAREMPI, KUITENKIN NIIN ETTÄ TAIKINA ON TÄYSIN TASAINEN
6.   KAULI TAIKINA KAUTTAALTAAN TASAISEKSI JA LAITA JÄÄKAAPPIIN ODOTTAMAAN 20 MINUUTIKSI
7.   LAITA TAIKINA IRTOPOHJAVUOKAAN REUNOJA MYÖTEN JA ANNA LEVÄTÄ VIELÄ 20 MINUUTTIA JÄÄKAAPISSA
8.   PISTELE POHJAAN HAARUKALLA REIKIÄ JA PAISTA POHJA 13-17MIN 160C


TÄYTE:

200G LAADUKASTA SUKLAATA(70%)
(TOMUSOKERIA 20G)
200G KUUMAA KERMAA
1 KANANMUNAA
80G KYLMÄÄ TÄYSMAITOA
(NOTKISTETTUA VOITA 20G)
1 CHIPOTLE
1 JALAPENO
½ VANILJATANKO
1 TÄHTIANIS

1. PILKO JALAPENO JA CHIPOTLE PIENEMMÄKSI, KIEHAUTA KERMA, HALKAISTU VANILJATANKO, TÄHTIANIS JA CHILIT (ANNA SEOKSEN LEVÄTÄ 5MIN)
2. LAITA SUKLAA JA TOMUSOKERI ASTIAAN, KAADA KUUMA(LEVÄNNYT) SIIVILÖITY KERMA SEKAAN
3. ÄLÄ VATKAA VISPILÄLLÄ VAAN SULATA RAUHALLISESTI NUOLIJALLA KÄÄNNELLEN SUKLAATA KERMAN SEKAAN, KUNNES SEOS ON KIILTÄVÄÄ JA TASAISTA
4. LISÄÄ SEKAAN MUNA JA SEKOITA TASAISEKSI
5.LISÄÄ JOUKKOON KYLMÄ MAITO JA SEKOITA
6. LISÄÄ VIELÄ NOTKISTETTU VOI JA SEKOITA
7.KAADA TÄYTE VUOKIIN JA PAISTA 110C UUNISSA 15-20 MIN(AIKA ON UUNI KOHTAISTA, KAKKU ON VALMIS KUN SE ALKAA HYYTYMÄÄN LÄHES KOKONAAN)