tammikuu 08, 2025, 21:46:57 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jänis

1
Hipinkaataja oli aikanaan kova juttu, ei oo tullu hetkeen juotua!

4cl tequilaa
4cl vodkaa
4cl minttuviinaa
4cl kaakaolikääriä
4cl kermalikööriä
maitoa

Tehdään siis isoon tuoppiin, viinat ekaks ja maita loput. Nimensä veroinen kaveri.
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Lidl chiliviikko
maaliskuu 23, 2012, 00:26:57 ap
Olut toimi ja chilikin maistui hieman. Pitänee hakea muutama pullo jemmaan kesää varten.
Salmiakki oli pettymys, puolen pussin jälkeen tuntui pieni polte, mutta ei voi sanoa tuliseksi.
Jalapenot maistui myös 5-vuotiaalle pikkupojalle, eli poltetta niissä ei ollut, ihan kohtuullisen makuisia paprikoita.  ;)

3
Erikoisuudet / Vs: Chilipähkinät.
maaliskuu 09, 2012, 00:33:27 ap
Mulla on ollut hieman erilainen tapa tehdä chilipähkinöitä.

Kuori maapähkinät. (itse liotan vedessä, kunnes kuoret ovat pehmeitä ja hieron kaikista kuoret pois.)
laita kuoritut pähkinät veteen, jossa on paljon suolaa ja omavalintaista chilijauhetta. (savuchilit toimivat parhaiten)
Anna liota ainakin tunti, mielellään pidempäänkin, että chilin maku ehtii imeytyä pähkinöihin.

Kaada isolle paistinpannulle ja laita levy kutoselle, vesi haihtuu levyn lämmetessä jolloin suolaa ja chiliä jää myös pähkinöiden pintaan. Paahda koko ajan sekoitellen, kunnes pähkinät ovat sopivan värisiä. Anna jäähtyä ja nauti!
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Hyviä salsareseptejä
tammikuu 20, 2012, 23:55:24 ip
Oma Salsasuosikkini on seuraavanlainen:

1 iso sipuli tai punasipuli
n. 5 isoo tomaattia
purkki ananasmurskaa
loraus chiliöljyä
tuoretta chiliä ja/tai jauheita maun mukaan
n. 2 rkl limen mehua
suolaa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl kanelia
ripaus oreganoa
mustapippuria
valkosipulirouhetta, tai tuoretta valkosipulia
loraus omenaviinietikkaa, jos aikoo säilöä salsaa

Kuullotetaan sipulikuutioita chiliöljyssä. (Säilöin kuivattuja Aji Christaleja ruokaöljyssä kuukauden, jonka jälkeen kuumensin öljyn ja laitoin lasipulloon.)

lisätään kuutioidut tomaatit ja ananasmurska, sekä mausteet ja keitellään miedolla lämmöllä, kunnes nestettä on haihtunut tarpeeksi. kaapedaan kuumennettuihin lasipurkkeihin, että säilyy jääkaapissa mahd. pitkään.

Itsellä toi satsi ei viikkoa riitä, yleensä menee parissa illassa.
5
Sastamala nimeen oon jo aika hyvin tottunu ja Hakkaraiselle vien terkut, kunhan näen seuraavan kerran.

Onko noin, että noista halogen spoteista ei oo mitään hyötyä? Toi paikka on aika hankala valaistuksen kannalta ja tollaset sattu oleen varastossa. Ajattelin pitää taimet sen verran lyhyinä (30cm), ettei valo pääsis polttamaan niitä. Jos noista ei kuitenkaan oo edes hyötyä, niin täytyy kehitellä eslit jotenkin.
Myöhemmin tarkotus siirtää valoisalle paikalle ikkunalle ja kesän myötä ulos.
6
Uusien jäsenten esittelyt / Myös Sastamala aktivoituu
tammikuu 13, 2012, 13:31:13 ip
Hei!

Olen mussutellut chilejä jo monta vuotta, mutta nyt vasta innostunut enemmän kasvattelusta.

Nyt on laitettu lämminvesivaraajan päälle itämään Aji Christalia, Lemon Dropia, Cayannee, sekä Prisman podeista nypittynä Rawit ja Dutch Habanero.
Valona pari 10W halogen spottia. Sirkat kurkki jo viikon päästä kaikista, eli toiveita olis jonkinlaisesta onnistumisesta.
Jos noista nyt edes pari puskaa sais kunnolla tuottamaan, niin oon vallan tyytyväinen.