tammikuu 10, 2025, 12:19:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Makujen Mestari

1
Kodin mausteinen kokkaus / Chilin terveydelliset hyodyt
toukokuu 06, 2006, 02:43:39 ap
Monille sana chili tuo mieleen tulisen ja polttavan pippurin,mutta monet eivat ehka tieda,etta chililla on hyvia vikutuksia terveyteen.
Chilin kaytto edistaa ja parantaa kehon metabolismia,eli aineenvaihduntaa.
Kun metabolismi kohoaa,palaa rasvaa nopeammin.
Kaytannossa se merkitsee sita,etta saman kalorimaaran ruoka annoksen kayttaen chilia,keraantyy vahemman rasvaa kehoon,kuin ilman chilia syotyna.
Chilin on myos todettu ehkaisevan eturauhas syopaa.
Tama on todella hyva uutinen miehille,silla eturauhas syopa on miehilla kaikkein yleisin syopa.
Maissa,missa chilia kaytetaan paivittain ruuanlaitossa,ei juuri eturauhas syopaa tunneta,kun taas maissa ,Suomi mukaanlukien,missa chilia ei juuri kayteta on eturauhas syopa yleinen.
Chili on myos luonnollinen sailonta-aine,esim. liha,kala ja muut ruokalajit sailyvat huomattavasti pitempaan,jos ne ovat chililla maustettuja.
Mita enemman chilia kaytetaan,sen pitempaan ruoka sailyy.
Monissa Aasian maissa,missa hygienia on olematon,saadaan chillia maustettuna ruoka sailymaan ja pysymaan syontikelpoisena.
Itse olen kokenut,jos tunnen mahakipuja tai vatsa viruksen ensioireita,ottamalla chilia raakana joko pureskelemalla,tai nielemalla pienina paloina,vatskivut ovat hellittaneet muutamassa minutissa.
Chilin on todtttu edistavan myos munuaisten toimintaa.
Ensi kerralla kerron parista Pakistanilaisesta reseptista,joita voitte kayttaa,kun haluatte hyvaa(eika Fazeria).
2
Kodin mausteinen kokkaus / Tulisen mausteiden himo.
toukokuu 01, 2006, 10:17:05 ap
Tervehdys.
Velipoika,joka liittyi kerhoonne hiljattain,naytti minulle,etta Suomessakin on asiasta kiinnostuneita,joten paatin liittya seuraan.
Asun Brisbanessa,Australiassa,mutta kavin Suomessa Viime vuonna.

Itse sain"chili kipinan" noin 15 vuotta sitten,jolloin asuin Pakistanissa.
Vietin siella 2 vuotta ja silloin tutustuin tulisten makujen maailmaan.
Eras ystavani oli Mestari Kokkina Holiday Inn Hotellissa Islamabadissa ja opetti minulle miten valmistetaan Curry ja muita paikallisia herkkuja.
Nykyisin en juuri syo mitaan ilman chilia tai curry maustetta,silla muuten kaikki ruoka maistuu "ei miltaan".
Tulisen sapuskan valmistaminen ei ole niin yksinkertaista,kuin luulisi,vaan siihen tarvitaan aikaa ja harjoitusta,ennenkuin se on ns. hyppysissa.
Olen erikoistunut Pakistani/Intialaisiin ruokiin ja myos Thaimaalainen ruoka on tuttua.
Mega Deathia ja Death Rainia on kokeiltu ja niista saa mukavasti "potkua" erillaisiin ruokiin.
Olisi mukava heitella kysymyksia ja kommentteja puolin ja toisin.
Kasvatan itse Chilija takapihallani,silla taalla sub-trooppisessa Brisbanessa Chilit kasvavat lapi vuoden,no problems.