Monille sana chili tuo mieleen tulisen ja polttavan pippurin,mutta monet eivat ehka tieda,etta chililla on hyvia vikutuksia terveyteen.
Chilin kaytto edistaa ja parantaa kehon metabolismia,eli aineenvaihduntaa.
Kun metabolismi kohoaa,palaa rasvaa nopeammin.
Kaytannossa se merkitsee sita,etta saman kalorimaaran ruoka annoksen kayttaen chilia,keraantyy vahemman rasvaa kehoon,kuin ilman chilia syotyna.
Chilin on myos todettu ehkaisevan eturauhas syopaa.
Tama on todella hyva uutinen miehille,silla eturauhas syopa on miehilla kaikkein yleisin syopa.
Maissa,missa chilia kaytetaan paivittain ruuanlaitossa,ei juuri eturauhas syopaa tunneta,kun taas maissa ,Suomi mukaanlukien,missa chilia ei juuri kayteta on eturauhas syopa yleinen.
Chili on myos luonnollinen sailonta-aine,esim. liha,kala ja muut ruokalajit sailyvat huomattavasti pitempaan,jos ne ovat chililla maustettuja.
Mita enemman chilia kaytetaan,sen pitempaan ruoka sailyy.
Monissa Aasian maissa,missa hygienia on olematon,saadaan chillia maustettuna ruoka sailymaan ja pysymaan syontikelpoisena.
Itse olen kokenut,jos tunnen mahakipuja tai vatsa viruksen ensioireita,ottamalla chilia raakana joko pureskelemalla,tai nielemalla pienina paloina,vatskivut ovat hellittaneet muutamassa minutissa.
Chilin on todtttu edistavan myos munuaisten toimintaa.
Ensi kerralla kerron parista Pakistanilaisesta reseptista,joita voitte kayttaa,kun haluatte hyvaa(eika Fazeria).
Chilin kaytto edistaa ja parantaa kehon metabolismia,eli aineenvaihduntaa.
Kun metabolismi kohoaa,palaa rasvaa nopeammin.
Kaytannossa se merkitsee sita,etta saman kalorimaaran ruoka annoksen kayttaen chilia,keraantyy vahemman rasvaa kehoon,kuin ilman chilia syotyna.
Chilin on myos todettu ehkaisevan eturauhas syopaa.
Tama on todella hyva uutinen miehille,silla eturauhas syopa on miehilla kaikkein yleisin syopa.
Maissa,missa chilia kaytetaan paivittain ruuanlaitossa,ei juuri eturauhas syopaa tunneta,kun taas maissa ,Suomi mukaanlukien,missa chilia ei juuri kayteta on eturauhas syopa yleinen.
Chili on myos luonnollinen sailonta-aine,esim. liha,kala ja muut ruokalajit sailyvat huomattavasti pitempaan,jos ne ovat chililla maustettuja.
Mita enemman chilia kaytetaan,sen pitempaan ruoka sailyy.
Monissa Aasian maissa,missa hygienia on olematon,saadaan chillia maustettuna ruoka sailymaan ja pysymaan syontikelpoisena.
Itse olen kokenut,jos tunnen mahakipuja tai vatsa viruksen ensioireita,ottamalla chilia raakana joko pureskelemalla,tai nielemalla pienina paloina,vatskivut ovat hellittaneet muutamassa minutissa.
Chilin on todtttu edistavan myos munuaisten toimintaa.
Ensi kerralla kerron parista Pakistanilaisesta reseptista,joita voitte kayttaa,kun haluatte hyvaa(eika Fazeria).