Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Vähän huonolta muuten näytti yhdellä Stokkalla habanerohyllyn tilanne. Siis tässä tapauksessa itse kilotavarana myytävien tuoreiden sellaisten. Eivät nimittäin enää näyttäneet erityisen tuoreilta. Eli eivät taida myydä kovin hyvin. Vielä on chilikoulutukselle tilausta...
Huomasin kanssa tossa talvemmalla Helsingin Stockalla ihan saman. Viime viikolla siellä oli ilokseni tuoreenoloisia (napakan tuntusia & hyvännäkösiä) punaisia habaneroja ja tietty ostinkin niitä pussillisen. Hyvä on makukin, mutta se sisuksen vaaleampi hedelmäliha (siis se mikä tavallisista paprikoista poistetaan) on pinnalta vähän kellertävä ja limaisen/kiiltävän (=siis vähän ällön) näköinen. Kun sen vaaleamman hedelmälihan halkaisee, se on sisältä vähän punertavamman/oranssimman ja "terveemmän" näköinen.
Niin sitä vaan mietin, että onko tuo kellertävä väri ihan normaalia vai eikö ne hedelmät sittenkään olleet ihan tuoreita? Kuten sanoin, maku on mielestäni oikein hyvä (ne ensimmäiset puoli sekuntia siis ennen kuin polte alkaa ) ja paprikat tuntuu napakalta niin kuin useimpien tuoreiden kasvisten pitäisikin, joten sikäli en tuoreutta epäilisi. Oli ensimmäinen kerta siis kun habaneron sisälle näen, niin siitä tämä pohdinta.