tammikuu 09, 2025, 22:12:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Chilla-Milla

2
Jep. Tuosta koiso/paprikasta olikin käyty täällä foorumilla jo keskustelua. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse koisosta, sen näki, kun halkaisi hedelmän. Ajattelin kuitenkin jättää nämä podit syömättä, kun en tiedä mitä aineita niihin on kasvatuksen aikana suihkuteltu. Unohtu edellisestä viestistä mainita, että podit kypsyy vihreästä oransseiksi, eli ei näy minkäänlaista Bolivian Raindow -tyylistä värikirjoa...

Nettifoorumeiden ja chilisivustojen innoittamana kävin eilen ostamassa kaupasta vihreitä jalopenoja ja yhden habaneron. Jalopenot täytin juustolla ja käärin pekoniin, sitten uuniin grillivastuksen alle kyspymään. Mielettömän hyvää! Habanero päätyi chili con carneen, josta tuli niin tulista, että pakko lisätä tänään lämmitettävään versioon kermapurkki. Joka tapauksessa otin siemenet talteen ja ajattelin laittaa ne multaan mitä pikimmiten. Vuodenaikaan nähden on vähän aikaista kylvää, mutta jos ei onnistu niin laitetaan keväämmällä uudestaan.
3
Sain lahjaksi poikaystävältä tylsän ja perinteisen kukkakimpun sijasta koristepaprikan taimen. Kysyisin teiltä kokeneemmilta kasvattajilta mielipiteitä siitä, mikä lajike mahdollisesti on kyseessä. Olisi mielenkiintoista tietää ja helpottaisi hoitoakin tulevaisuudessa. Kasvi oli kotiin tullessa yltä päältä kirvojen peitossa (en siis alkuun ollut kovin innoissani lahjastani...), mutta ne olen suurimmaksi osaksi saanut hävitettyä huuhtelemalla kasvia vesihanan alla noin kerran viikossa. Purkissa ei sanottu myöskään mitään siitä, onko kasvi syömäkelpoinen vai ei. Olen ymmärtänyt, että joissain koristepaprikoissa purkissa on kehotettu olla maistelematta.

Kasvi on vielä matala, noin 20 cm korkuinen taimi, mutta sillä on tukeva runko ja paljon lehtiä. Podit kasvavat ylöspäin. Halkasin yhden ja hipaisin sitä aivan minimaalisesti kielenpäällä. Sitä ei voi edes maistamiseksi kutsua ja siitä huolimatta sen polte yllätti aika melkoisesti! Kiitos avusta!