tammikuu 09, 2025, 12:27:55 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Ju

1
Kodin mausteinen kokkaus / Bih Jolokia
maaliskuu 09, 2007, 09:13:02 ap
Wikipedia mukaan eri:


Scoville rating Type of pepper
15,000,000 - 16,000,000 Pure capsaicin[4]
9,100,000 Nordihydrocapsaicin
2,000,000 - 5,300,000 Standard US Grade pepper spray [5]
855,000 - 1,041,427 Naga Jolokia [6][7][8][9]
876,000 - 970,000 Dorset Naga [10][5]
350,000 - 577,000 Red Savina™ Habanero[11]
100,000 - 350,000 Habanero Chile [12]
100,000 - 350,000 Scotch Bonnet [12]

Lainaus: http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale

Valehteleeko wiki muka?

Edit: KAsvupaikanhan mukaan nuo nimetään mutta eri asiasta on silti kyse. Vrt samppanja vs kuohuviini
2
Kodin mausteinen kokkaus / Bih Jolokia
maaliskuu 08, 2007, 13:12:00 ip
Lainaus pepper kingin e-mailista:

Finally it is here!
Only a few days it is official now - the Red Savina and its 500.000
scoville units is not the hottest pepper in the world anymore. According
to the Guiness Book of Records 2007 the indian pepper Bih Jolokia now
holds the new world recod with 1 million scoville units!
We are proud to be the first shop that not only offers the dried fruit
but also the Bih Jolokia flakes for your mill and the Bih Jolokia powder
in an absolute high quality. Our high quality standard we have with each
product enabled the Bih Jolokia analysis that had been taken by the
authoritis upon importing it directly from Assam, India,to pass each
required test without complicaton.

Also new in our programm, we added 8 individual 60 ml bottles from the
Blair range in case you want to try first a smaller quantity. Certainly you could any time also order the complete 8 bottle set for only 29,50 €.

We would also like to direct your attention to our asian categories.
We constantly extend that product line and we trust that you will
discover articles there that you are longing for since your last vacation there. So we adivse to check those pages too.

Last weekend the Fiery Food Show in Albuquerque took place. Last year
we attended it personally, but couldn't this year due to a lack of time.
But certainly we had our agents there who informed us about all the new
releases and latest developments. Expect  that in only a few weeks we
will offer in our shop brand new products from there. We are excited
ourselves already.

All those of you Pepper King friends who are now into the raising of the
pepper plants yourself - we wish you a good sucess. If it does not work
out to good early on, Pepper King is ready to help out with plants
approx. from April 2nd on, although dispatch will take place a little
later, that will depend on the weather situation.

And we are also happy to inform you that from now on payment per
creditcard - Visa and Masters - is possible! We are also thinking about
further payment methods in the near future to ease the payment process.

The Pepper King team wishes you all the best and remains
with best reards



mit freundlichen Grüßen / with best regards



Mit freundlichen Grüßen

Michael Mattick
- Pepper-King -
Knappenweg 15
38268 Lengede

www.pepper-king.com


Kuka kaipaa enää dorset nagaa?? Tässä on kunnon herkkua!
3
Hernekeitto + purkki tunaa + jersey death = hyvää
4
Kodin mausteinen kokkaus / Re: Daves Gourmet sooseja
tammikuu 08, 2007, 13:07:24 ip
Lainaus käyttäjältä: "wega"

Hurtin Jalapeno
Erittäin hyvä, hieman hedelmäinen maku. Potkua hieman enemmän kuin esim Haba Tabassa.
 ...


Jahas minusta tuo oli taas miedompaa kuin normi taba ja pullo kestikin alle viikon.
5
Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Lainaus käyttäjältä: "Jupikonda"
No yleensä Suomessa olevissa kiinalaisissa on korkeintaan 3 tähden annoksia listalla. Tähdet merkkaa tulisuutta. 5 tähden on jo aika tulista. En itse pystynyt syömään sellaista loppuun. Jostain kuulemma saa 10 tähdenki mutta se lienee lähellä itsemurhaa


Eiköhän tuo ole ihan jonkun ravintolan oma juttu, mä en ainakaan ole koskaan törmännyt "tähtiluokituksiin"...


Kyllä se aika useassa kiinalaisessa on. Saattaa ne olla palloja tai muitakin merkkejää kuin tähtiä.
6
Lainaus käyttäjältä: "teppo42"Mistähän tähdistä mahdat puhua?

Ja sitäpaitsi sen piti olla hyvää eikä tulista. Ja ongelma oli se että se ei sitten ollutkaan niin hyvää kuin muistelin.


No yleensä Suomessa olevissa kiinalaisissa on korkeintaan 3 tähden annoksia listalla. Tähdet merkkaa tulisuutta. 5 tähden on jo aika tulista. En itse pystynyt syömään sellaista loppuun. Jostain kuulemma saa 10 tähdenki mutta se lienee lähellä itsemurhaa
7
Lainaus käyttäjältä: "teppo42"Pitkästä aikaa kävin viime viikonloppuna kiinalaisessa (Itiksen toisen kerroksen ravintolaryppään paikka, en muista nimeä...) ja innokkaana aikaisempia kokemuksia muistellen kuolasin nimenomaan tuota pöytätököttiä. Tällä kertaa se kuitenkin maistui lähinnä jotenkin palaneelta ja kuivalta, tosin en tiedä miten mikään voi maistua kuivalta. Palanut maku oli kuitenkin aika selvän oloinen, joten voisiko olla että noita chilejä jotenkin paahdetaan tuohon, ja olisi tällä kertaa mennyt jotenkin överiksi? En kehtaa rafloissa kysellä joten sieltä en apua saa...


Sitä pöytätököttiä ei kannata tulisuuden nimissä laittaa pääasialliseksi polttelun lähteeksi. Otat 4-5 tähden annoksen suoraan ja lisäät sitten jos tarvii chiliä.
8
Vaikuttaako tuo tammitynnyri kuinka paljon tabascon makuun?
9
Kodin mausteinen kokkaus / Tulisuuksista?
marraskuu 09, 2006, 07:28:26 ap
Lainaus käyttäjältä: "Sauli Särkkä"Onkos kukaan päässyt maistelemaan tuota chipotle tabaa?



-Sale


ps. Tuo mun kommentti aiemmin oli "Einstein" -kommentti. Jos joku ei sitä käsittänyt, niin voi voi.. ;)


On. Mietoa mutta hyvää. Ei kestä pullo kauaa!
10
Kodin mausteinen kokkaus / Tulisuuksista?
marraskuu 08, 2006, 13:53:19 ip
Lainaus käyttäjältä: "Os2"5000-7000  :wink:

2500 on normi tabasco ja hapsu taba 5000.

Paljon tuossa sudden deathissa muuten on scovilleja?
11
Sadon säilöntä ja käsittely / Etikkasäilöntä
lokakuu 19, 2006, 10:24:09 ap
Lainaus käyttäjältä: "mau"Hunaja on makeampaa kuin ruokosokeri, joten sokeria tarvitaan enemmän, jos haluaa yhtä imelää. Kun tuo resepti on muutenkin noin "näppituntumalla", suosittelisin. että lisäät sokerimäärää ihan oman makusi mukaan. Hunajalla on tosin muita, mm. säilyvyyteen vaikuttavia ominaisuuksia, joita sokerilla ei ole.

http://honeybee.helsinki.fi/ainejarj/sampsa/lehti/298/hunaja.htm


Pöytäsokeri on makeampaa kuin hunaja joten sitä tarvitaan pienempi kalorimäärä saman makeuden saavuttamiseksi
12
Lainaus käyttäjältä: "Jesse"Se oli joku Ica-Max tarkkaa nimeä en muista, mutta siitä on ollut aikasemminkin jotain juttua.


Ainoa ica se taitaa nykyään olla hapitsulla. SIjaitsee uimahallin vieressä. Erinomaista tavaraa tuo chipotle red jalapeno.
13
Lainaus käyttäjältä: "Riksa"Nyt on testattu ruokalusikallinen grillatun kanan kanssa nautittuna.

Kanaa ehkä ~100g, polttaa hyvin ja melko pitkään, maitoa kyllä tarvii melko reilusti tämän kastikkeen kanssa, erittäin hyvä maultaan!

edit: Tuntuu poltteeltaan miedommalta kuin Mega Death  :roll:


Mistäköhän tuo sitten johtuu? Onko siinä vähemmän scovilleja vai onko siinä joku polttelua vähentävä aine osa tai onko mega dethissa enemmän polttelua lisäävää etikkaa?
14
Ei ole muuten kovin tulista vaikka laittaa tulemaan kaikkein tulisinta. Tosin hilpeyttä tällä suihkepullolla saa herätettyä. Mukava sihinäkin siitä kuuluu. Suuri miinus muovipullosta
15
Lainaus käyttäjältä: "Jonni"
Lainaus käyttäjältä: "Jupikonda"
Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"
Lainaus käyttäjältä: "Riksa"Muistelisin Vaasan reissulla Aji Infernon kertoneen hernekeittovertailustaan jonka mukaan merkillä ei ole väliä :)


Jeps, kokeilin kaikki halvimmasta kalleimpaan. Maussa ei mitään todellista eroa, eli halvin Euroshopper laatu a la 50c toimii... Ja niille jotka kuitenkin kysyvät: ei, chiliannostelu ei ollut makuerojen puutteen syy. ;)


Jeps pitääpä kokeilla....tosin laitan nötköttiä sekaan. Eihän nuissa valmissa ole juurikaan lihaa. LIHAA!


Enpä kyllä nötköttiä laskisi LIHA-tuotteeksi :)


No joo. On se kuitenkin lihaisempaa kuin hernair
16
Lainaus käyttäjältä: "Riksa"
Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"
Jos tuon pitäis olla esim. Mega Deathia tujumpaa, vähän pistää epäilemään... Sillä se jamppa joka Megallakaan dippailee kunnolla yhtään mitään, on aika äkkiä sairaalassa tai ainakin lähimmässä wc:ssä ennätysajassa. ;)


http://www.hotsauceblog.com/hotsaucearchives/death-to-leftovers/ <- ja siitä se idea sitten lähti ;)


Pitääpä testata
17
Kodin mausteinen kokkaus / Chilikaakao
lokakuu 11, 2006, 15:26:19 ip
Onko kellään chilikaakao ohjetta?
18
Lainaus käyttäjältä: "Riksa"edit: pistin lautaselliseen lasagnea Blair's Jersey Deathia teelusikallisen, 2 lusikallista rocotososetta ja muutama lusikallinen Pain is good-salsaa. Hieman tuntui syödessä tuliselta muttei lähelläkään kipurajoja, mukava jälkipolte. Pitää koittaa seuraavana viikonloppuna Jersey Deathia dippinä nugetteihin jos vaikka potkisi paremmin.


Huh huh mitä määriä. Itselläni riittä 2-4 tippaa 400grammaan jauhelihaa + valkosipuli ja sipuli
19
Lainaus käyttäjältä: "Riksa"Tulisuus: 2/10
Maku: 7/10

Todella mieto, erittäin outo maultaan, hieman tulee tästä sinappi mieleen.
Poltetta ei ole aistittavissa oikeastaan yhtään ja mitään Wasabin nenän aukaisevaa puraisuakaan ei ole.

En ole vielä keksinyt tälle kastikkeelle mitään käyttötarkoitusta, on niin omalatuinen maultaan. Ehkäpä joulukinkulle sopisi?

Laittakaapa ehdotuksia mihin tätä voisi käyttää  :P


Sushissahan wasabia taidetaan käyttää.
20
Kodin mausteinen kokkaus / Re: Pirkka chipotle yllätti
lokakuu 11, 2006, 15:18:46 ip
Lainaus käyttäjältä: "habasilmä"Törmäsin tänään anttilassa tölkkiin jonka kyjessä komeili pirkka salsa chipotle ja pakkohan sitä oli ostaa. Vähän oli pahat aavistukset kun oli pirkan tekemää töhnää, mutta positiivinen yllätys. Toki savu olisi saanut maistua tömäkämmin ja tulta olla enemmän, mut hyvä homma kun olivat tälläsen tuotteen valikoimiinsa ottaneet. Jotain parin euron luokkaa oli hinta, ettei nyt opiskelijankaan talous olis kaatunut vaikka epäonnistunut sijoitus olisikin ollut.


Siinä purkin kyljessä taitaa muuten lukea chilpotle eikä chipotle. Tiedä sitten kumpi oikea tapa kirjoittaa vai ovatko molemmat oikeita tapoja?

Chipotle nimitys ainakin useassa paikass akäytössä