Terve
En ole varma onko "tyhmä" kysymys vai mikä, mutta en äkkiseltään löytänyt mitään aiheeseen liittyvää, tai en vaan osaa etsiä oikeilla sanoilla/aiheilla..
Mutta kuitenkin reilu vuosi sitten tuli tuolta hankittua pikkasen siemeniä koti matkaan kun ruokaan tuli laitettua paikallisia chilejä mitkä muistutti ulkoisesti ja maultaan kovasti noita hyvinkin "kiukkusia" marjoja (Trinidad Moruga Scorpion). Ja jonkun kertoman mukaan ne kyseisiä chilejä olikin.
Suomessa laitoin niitä sitten itämään ja nehän alko maalis-huhtikuussa jo kivasti siinä kasvamaan ja koko kesän ja syksyn oli oikein hyvä vauhti päällä. Syksyllä pikkasen leikkasin sitä ja koitin ihan piruuttaan heittää yhden latvan juurtumaan ja sehän teki vielä syksyllä yhden marjan/hedelmän vai mikä nyt onkaan..
Maku oli sama kun kotimaassaan maistaessa (reilu puolisen tuntia tuli siinä hikoiltua, kuola valu suusta, vesi silmistä, ja räkä nenästä), mutta ulkomuoto oli aivan erilainen kun mistä siemenet oli. Ja nyt keväällä kun alkaa taas tekemään marjoja niin on ihan erilaisia, siis pienempiä ja sileämpiä.
nyt itse kysymys, eli onko vaan siksi aivan erilainen kun on nuori vielä vai mikä oikeen on? Kyseiset marjat oli lähtömaassa kuitenkin halkaisijaltaan n. 2,5-4cm välillä, väriltään kirkkaan punaisia ja pinnaltaan hieman appelsiinimaisen "ryppyinen", mutta kun tuon kasvua ja marjoja tossa olen seurannut niin ei meinaa peukalon päätä suuremmaksi kasvaa, pinta on kauheen silee ja värikin tuntuu jäävän oranssiin. ulkomuoto muuten muistuttaa hieman sitä mistä siemenet on lähtöisin. Siis johtuuko vaan suomen ilmastosta, nuoresta yksilöstä, huonosta mullasta, "vähäisestä" valosta vai mistä kyseinen "ilmiö"..
Teme
En ole varma onko "tyhmä" kysymys vai mikä, mutta en äkkiseltään löytänyt mitään aiheeseen liittyvää, tai en vaan osaa etsiä oikeilla sanoilla/aiheilla..
Mutta kuitenkin reilu vuosi sitten tuli tuolta hankittua pikkasen siemeniä koti matkaan kun ruokaan tuli laitettua paikallisia chilejä mitkä muistutti ulkoisesti ja maultaan kovasti noita hyvinkin "kiukkusia" marjoja (Trinidad Moruga Scorpion). Ja jonkun kertoman mukaan ne kyseisiä chilejä olikin.
Suomessa laitoin niitä sitten itämään ja nehän alko maalis-huhtikuussa jo kivasti siinä kasvamaan ja koko kesän ja syksyn oli oikein hyvä vauhti päällä. Syksyllä pikkasen leikkasin sitä ja koitin ihan piruuttaan heittää yhden latvan juurtumaan ja sehän teki vielä syksyllä yhden marjan/hedelmän vai mikä nyt onkaan..
Maku oli sama kun kotimaassaan maistaessa (reilu puolisen tuntia tuli siinä hikoiltua, kuola valu suusta, vesi silmistä, ja räkä nenästä), mutta ulkomuoto oli aivan erilainen kun mistä siemenet oli. Ja nyt keväällä kun alkaa taas tekemään marjoja niin on ihan erilaisia, siis pienempiä ja sileämpiä.
nyt itse kysymys, eli onko vaan siksi aivan erilainen kun on nuori vielä vai mikä oikeen on? Kyseiset marjat oli lähtömaassa kuitenkin halkaisijaltaan n. 2,5-4cm välillä, väriltään kirkkaan punaisia ja pinnaltaan hieman appelsiinimaisen "ryppyinen", mutta kun tuon kasvua ja marjoja tossa olen seurannut niin ei meinaa peukalon päätä suuremmaksi kasvaa, pinta on kauheen silee ja värikin tuntuu jäävän oranssiin. ulkomuoto muuten muistuttaa hieman sitä mistä siemenet on lähtöisin. Siis johtuuko vaan suomen ilmastosta, nuoresta yksilöstä, huonosta mullasta, "vähäisestä" valosta vai mistä kyseinen "ilmiö"..
Teme