Hyvän makuinen tulinen 10+ chili?

Aloittaja Ossian, heinäkuu 20, 2011, 19:30:57 ip

« edellinen - seuraava »

Ossian

Olisiko jollain hyvä vaihtoehto nagalle? Jalopeno oli tulista ja hyvää 15 vuotta sitten, nyt se on parhaimmillaan hyvää (ja tulista jos seassa on naga). Nagan sivumaku on mielestäni paha, vaikka olen nyt pakosta alkanut tottumaan siihen enemmän.
Kasvatuksessani on fatalilta tilaama trinidad, mutta pitää vielä odottaa pitkään ennen kuin pääsen maistelemaan. Onko jollain Helsingissä asuvalla tarjolla sellaista tuoretta podia tai tietää jos maistuu samalle kun naga? Sellainen tulinen 10+ joka on muuten samantapainen kun jalopeno olis hyvä 

hessi

Mitä tarkoitat samantapainen kuin Jalapeno, mutta maku kuin Naga?
huh, kaksi täysin erilaista chiliä, niin maultaa kuin koostumukseltaan,
jalapeno           /   Naga
annuuumi        / chinense,
kovakuorinen /pehmekuorinen,
pakuslihainen/ohutlihainen
Kiteryys       / pehmeys mutta tulinen :)
Nagaa pitää opetella käyttämään oikein näin saa sen parhaat ominasiuudet esille...

jos et tykkää nagan mausta niin kokeile Harold st Barts, on kohtuu tulinen mut mahtavan hedelmäisen makuinenkin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Whili

heinäkuu 21, 2011, 10:16:44 ap #2 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2011, 09:38:06 ap käyttäjältä Whili
Kokeileppa rocotoja.
Ei nyt niin tulisia kuin naga, mutta makua löytyy.
Jos ei potku riitä niin habaneroista löytyy kaikenmakuisia variaatioita.

Itse pidän lemon dropin mausta ja potkusta, paras on punainen versio.

Ossian

Kiitoksia neuvoista :)
Tilasin niitä nagoja kilon ja maksoin niistä 40€, joten ne on kaikki syötävä vaikka väkisin. Kokeilin jo tehdä sinappia Hessin naga sinappi receptillä, paras sinappi mitä ikinä maistanut!
   
Pitää kokeilla niitä Harold st Barts, lemon drop ja rocotoja.