lokakuu 06, 2024, 02:07:51 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilin Säilöminen?

Aloittaja -Sh-, lokakuu 11, 2003, 15:29:20 ip

« edellinen - seuraava »

Wicked-Willie

Itselläni oli tuossa syksyllä chilirommia pikkupullollinen, jonka tarjouduin auliisti jakamaan eräällä virkaurakurssilla kurssitovereideni kera. Useimmat luovuttivat haistettuaan pulloa, mutta kyllä sitä aika moni kuitenkin maistoi...  :) Eipä tuo minunkaan suosikkilistoilleni asti päässyt, ei sen puoleen. Edelleenkin pitäydyn mieluummin vaikkapa perinteisessä Bushmillsissä... :p

Ei varsinainen chiliohje, mutta kannattaa muuten kokeilla tequilatomaatteja! Pieniin tomaatteihin hammastikulla tms reikiä, tomaatit marinoitumaan tequilaan. Tarjoilun yhteydessä vaikkapa suolaa ja sitruuna, tai miten haluaakin kukin soveltaa... Ja varmaan joku chilipäistä rohkenee korvata tomaatit chileillä!  :laugh:

Ai niin, hyvää joulua vaan itse kullekin!

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: "Wicked-Willie"Saahan ne chilit kuivaksi ilman kuivuriakin, mutta toisaalta saa ne kyllä pienennettyäkin (ei sentään jauhoksi asti) ihan tavallisella veitsellä. Tämä on taas niitä makuasioita, joista saa kiistellä (tosiasioista kun ei viitsi kinata...). :p

Yksi hyvä tapa säilöä chilit on upottaa ne johonkin väkevään viinakseen... :laugh:

Ville

Saahan ne suht pieniksi mutta jauhopurkkeihin sijoitettaessa ei tarpeeksi hienoksi.

Muutenkin kuivattujen veitsellä pilppominen on hankalaa kun kuitenkin kapsaisiiniä kulkeutuu myöhemmin silmiin, nenään ja alakertaan.

Varsinkin kun noita tulee pilpottua usein.

ChilOut

Chiliviinoista sen verran, että oltiin viime vuonna Meksikossa lomamatkalla. Hotellin pihalla kävi myyjä, jolla oli sen kymmentä sorttia erilaisia maustetequiloita myynnistä persikasta, mansikasta ja ties mistä aina chiliin saakka. Ihastuin siellä tuohon chilitequilaan. Olihan se tulista, mutta tuntui siellä menevän alas melkoisesta poltteesta ja suun alueen turtumisesta huolimatta. Ostin sitä kaksi litran pulloa ja toin kotiin. Vajaa vuosi matkan jälkeen on vielä 1,5 litraa juomatta. En tiedä mitä sille (tai minulle) lentomatkan aikana tapahtui, mutta aine tuntuu nyt niin tuliselta, että teelusikallinenkin tekee vaikeuksia.

Jagemon

Lainaus käyttäjältä: ChilOut - elokuu 12, 2011, 14:07:48 ip
En tiedä mitä sille (tai minulle) lentomatkan aikana tapahtui, mutta aine tuntuu nyt niin tuliselta, että teelusikallinenkin tekee vaikeuksia.


Villi veikkaus, ilmaston ero. Kuumassa ilmassa tulinen ei maistu niin tuliselta, näin ainakin itsellä.

ChilOut

Saattaapi olla! Löytyi ainakin seuraavanlaista selitystä: "(Tuliset) mausteet laajentavat ihon verisuonia, jolloin lämpö haihtuu helpommin iholta ja elimistö viilenee."
http://kuntoplus.fi/hyvinvointi/lomailu/viilenna-oloa-mausteilla
Taisin ihan tietämättäni ja vaistonvaraisesti viilennellä itseäni eli ottaa coolisti juodessani chilitequilaa Meksikossa.