Ahneella on paskanen loppu!

Aloittaja sorrii, joulukuu 06, 2011, 18:41:53 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

Kasvatin paria Rocoto Red Peruviania ulkona mökillä kesän yli. Muutaman herkkupalan sain jo heinäkuussa, mutta varsinkin isompaan yksilöön jäi monen monta isoa omenan kokoista raakiletta, jotka ei tietenkään ehtineet kypsyä Suomen suvessa. Kuskasin ne sitten tiet kotiin Tampereelle. Tässähän noita on kypsynyt pitkin syksyä ja on jokunen tullut syötyäkin. Isoimpia ja komempia on tullut kuitenkin pihtailtua ja säästettyä johonkin speciaaliin. Tänään sitten huomasin että siinä kaikkein isoimmassa (ympärysmitta 22cm) alkoi jo kannan puoleta näkyä kuivumista ja rypistymistä. Poiminhan sen sitten. Homeessa oli hedelmä kauttaaltaan sisältä!

Aikaisempi havainto pari viikkoa sitten oli, että näissä sisällä kärvistelleissä hedelmissä ei maku ole ollenkaan niin hyvä, kuin niissä muutamassa jotka sain kypsymään ulkona. Makeus on kateissa kokonaan ja poltettakin paljon vähemmän.

Taitavat rocotot olla sensortin herkkua, että kannattaa poimia sitä mukaa kun kypsyy, eikä pihistellä.

On ne silti niin herkkua etten luovuta! Ensi kesänä kymmenen puskaa ulos heti vapun jälkeen ...

Taidampa poimia kauden 2011 sadon nyt lopullisesti.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Herra 47

toisaalta taas on havaintoja siittä että juuri ylikypsät rocotot (sekä muutkin chilit) ovat parhaimmillaan ja makeimmillaan juuri tuossa vaiheessa :) lannoituksella on tuossa myös oma asiansa
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Whili

Lainaus käyttäjältä: Herra 47 - joulukuu 11, 2011, 10:19:28 ap
toisaalta taas on havaintoja siittä että juuri ylikypsät rocotot (sekä muutkin chilit) ovat parhaimmillaan ja makeimmillaan juuri tuossa vaiheessa :) lannoituksella on tuossa myös oma asiansa

Tulipas sopiva aasinsilta.  ;D

Elikkäs minkälaisia kokemuksia löytyy eri lannotuksien vaikutuksesta hetelmien makuun ??
Itse oon käyttänyt PK:ta, enkä ole juurikaan huomannut makuhäiriöitä.

Tykkään myös itse kasvatella Jalluja hiukan ylikypsiksi, koska mielestäni maku sillon paranee.

Aku

Itse huomasin kesällä sen, että kun C. annuumien lannoitusta vähentää tai lopettaa kokonaan kun kasviin on ilmestynyt raakileita, sadosta tulee paremman makuista. Bolivian Rainbow ja Rawit eivät maistuneet kitkeriltä. Boliviaanissa oli jopa hieman makeutta. Sato tosin jäi hieman pieneksi lannoittamisen lopettamisen takia.

Whili

Lainaus käyttäjältä: ABK - joulukuu 11, 2011, 13:01:18 ip
Itse huomasin kesällä sen, että kun C. annuumien lannoitusta vähentää tai lopettaa kokonaan kun kasviin on ilmestynyt raakileita, sadosta tulee paremman makuista. Bolivian Rainbow ja Rawit eivät maistuneet kitkeriltä. Boliviaanissa oli jopa hieman makeutta. Sato tosin jäi hieman pieneksi lannoittamisen lopettamisen takia.

Mitä lannotetta käytit ?

BR ja rawit ei mun mielestä ole muutenkaan mitään makuelämyksiä.

Aku

Puutarhan kesää ja Kekkilän kastelulannoitetta.

sorrii

Jeps. Poimin sitten eilen loput (5kpl) rocotot. 4kpl selvästi ylikypsiä, kuin kuivattuja luumuja; yksi sellainen tavallinen kiiltävä ja kypsä.
Eipä noissa paljon makua ole. Ei pahaa makua, vaan ei paljoa sitä hyvääkään. Yhden mutustelin kokonaan: tavallista mauttomamman paprikan maku ja kevyen häipyilevä jälkipolte ...

Edelleen harmittaa kun pihtailin sitä palkintoporsasta, joka olis ollut syötävissä jo syyskuussa!

Tästä kokemuksesta oppineena totean, ett'ä pitää yrittää saada nuo ulos palljjonn aikaisemmin kuin viime kesänä (juhannus). Nyt idättelen pari uutta ja leikkaan wanhat alas uuteen elämään ja kuskaan kaikki vappuna mökille kasvihuoneeseen ja toukokuun loppupuolella ulos. Katotaas sitte' !
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`