Hunni Attilan huonompi päivä - Täyteläistä hevospataa tyrannin tapaan

Aloittaja Janne, tammikuu 08, 2012, 16:19:06 ip

« edellinen - seuraava »

Janne

Löysin koneen uumenista tällaisen pari vuotta sitten kehittelemäni reseptin jota en ole aikoihin käyttänyt  mutta pitää ehdottomasti taas pikapuoliin tehdä, mainio pakkaspäivän eväs. Hevosta ei ole vähään aikaan ollut pakastimessa mutta pitänee kokeilla nautaa tällä kertaa.



Joskus käy niin että reipaskin maailmanvalloittaja joutuu syömään omat hevosensa.
Tässä maukas ja erittäin täyteläinen lihapata, johon voi toki käyttää myös nautaa
mikäli löytyy uskoa että seuraavissa raveissa jää laukat vähemmälle ja päästään rahoille.

n. 700g hevosen ulkopaistia
kymmenkunta keskikokoista perunaa
pari pientä punajuurta
puoli pakettia (60-80g) pekonia. Ei ole synti laittaa koko pakettia.
2 paprikaa
sipuli
10 cm pätkä chorizoa, salamia tai vastaavaa makkaraa
puolikas valkosipuli

0.5tl rosmariinia
2 rkl Sauhu -chilitahnaa
2 tl chiliä (rocotosose on testattu ja toimivaksi todettu)

loraus liemitiivistettä, demi glace -lientä tai lihaliemikuutio
reilusti mustapippuria
suolaa
2dl punaviiniä, Attilaa ei kiinnosta millä rinteellä rypäleet ovat kasvaneet. Pääasia että viini maistuu hyvältä, huonolla viinillä ei kannata ruokaakaan pilata.

1tl nestesavua (Jos et saa leirinuotiota syttymään ja joudut tyytymään sähkölieteen)

ja valmistus:

Kieritä lihapalat vehnäjauhoseoksessa, ruskista huolellisesti. Ruskista myös pekonit ja sipulit.
Laita loputkin ainekset pataan, mieluiten raskaaseen valurautapataan ;)

Lisää punaviini ja mahdollisesti vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kuin keittäisit
vihollispäällikköä kuulusteluissa, hitaasti hymyillen.

Maku vain paranee uudelleen lämmittäessä ja jos punajuuret jäivät ensimmäisellä kierroksella
rapeiksi, ovat ne toisen lämmityksen jälkeen jo pehmeitä. Makuasia kumpi on parempi.

Syödessä kannattaa varata käsille myös lusikka, takaan ettet halua hukata pisaraakaan
herkullista kastiketta.

Ruisleipää ja voita kyytipojaksi!
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Nizo

tammikuu 08, 2012, 16:57:23 ip #1 Viimeisin muokkaus: tammikuu 08, 2012, 17:00:46 ip käyttäjältä Nizo
Nyt kuulostaa muuten erittäin hyvältä. Taidanpa jostain metsästää hevosen ja pistää reseptin kokeiluun. Mistäköhän mahtaa muuten hepan lihaa saada? Ei taida ihan Sittarikamaa olla?

PP

Lainaus käyttäjältä: Nizo - tammikuu 08, 2012, 16:57:23 ip
Nyt kuulostaa muuten erittäin hyvältä. Taidanpa jostain metsästää hevosen ja pistää reseptin kokeiluun. Mistäköhän mahtaa muuten hepan lihaa saada? Ei taida ihan Sittarikamaa olla?


Saattaa ajoittain ollakin, jos kysymyksessä on lihaan panostava sittari. Stokkalta tai varsinaisista lihakaupoista kuten Wotkins pitäisi ainakin löytyä.


Rundari


Jahvetti

En tiedä Rauman seudusta, mutta Hyvinkäällä ainakin Kauppahuone Pyrhöseltä olen heppaa ostanut.

Varmastikkin saa paremmista kaupoista, ketjusta riippumatta, lihatiskiltä ainakin tilaamalla.
Kannattaa kysellä, on se vaan hyvää lihaa vaihteeksi.

Tosin meikäläisellä on nyt taas valkohäntäpeura se in-juttu tällä hetkellä.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013