tammikuu 09, 2025, 21:35:45 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili toimii myös teessä..

Aloittaja JyriT, lokakuu 01, 2003, 13:35:53 ip

« edellinen - seuraava »

JyriT

Kokeilin että tuleeko teehen makua chilistä.
Koekaniinina toimi Birds Eye tyyppinen kuivattu tavara. Ja resepti menee näin:

Laita teepalloon n. teelusikallinen karkeaa chilijauhetta. Liota palloa kuumassa vedessä tarpeelliseksi katsomasi aika. Tosimiehet liottaa niin kauan että tulee väriä ;) Vaihda palloon valitsemaasi tavallinen tee laatu, Early Gray toimii ainakin hyvin. Lisää lisäaineet (hunaja/sokeri/maito) ja nauti.
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Janne

Tästä tulikin mieleeni useammassakin paikassa näkemäni flunssalääkejuoma.
Kuumaan veteen laitetaan muutamia viipaleita tuoretta inkivääriä, halkaistu chili ja hunajaa. Jos ei nyt flunssaa pois vie, niin ainakin helpottaa oloa kummasti. (ellei lipsahda chiliä yli sietorajan ;) )
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Fatalii

Pitihän tuotakin sitten hulluna chilipäänä kokeilla...

Tosi chilipää ei kyllä kofeiiniä (jota on myös normaaliteessä) käytä vaan korvaa sen täysin kapsaisiinilla ;)

Eli käytin tuollaista hedelmähauduke-hässäkkää sinne palleron sisään sitten myös chilijauhetta.
Hieno jauhe tulee läpi ja näin teestä tulee selvästi äksympää. joten miedompaa saa vaikka käyttämällä puolikkaita kuivattuja (tuskin tarvitsee paljoa laittaa, lajikkeesta riippuen).

Ainakin tämä ensimmäinen kokeeni PI441596 (baccatum) antoi todella _maukkaan_ lopputuloksen ja potkuakin löytyy hieman. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Fatalii

Tulipa tehtyä sitten yksi aika radikaali teko, nimittäin tulikuumaa vettä + tuoretta murskattua Aji Cristalia sellaisessa teepallossa (vajaa puolikas palko) ja antoi hautua pitkään.
Eli ei mitään teetä sekaan :)

Kruunaa ripauksella sokeria, maun mukaan

Siinäpä makuelämys!!
ja niin monta lajia vielä testattavana tuossakin.

Chinenseistäkin voisi koittaa mutta epäilen että voi olla turhankin ärhäkkää lientä... :)
Hmm... chilirommitee voisi toimiakin, Vaikkapa habanerolla.. ;)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

JyriT

Työpaikalla on jostain kumman syystä kokoontunut viimeaikoina "Iltapäiväteeryhmä".
Aiheina on ollut chileistä keskustelu (yllättäen) ja juomana maun mukaan chilillä maustettu tee. Tänään oli vuorossa habanero kuivattuna. Paras liemi oli pelkkää habaa + reilusti sokeria. oikein mainio, ja poltetta jostainsyystä ei hirveemmin ollut.. Sokerilla voi tietysti olla oma osansa tässä sopassa.
No, nautinnan jälkeen mukavan raukea olo..  Suosittelen..
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Fatalii

Poltetta ei ollut ?
Olikohan kyseessä kotikasvatettu habanero vai kenties kaupan "ns" habanerot ? :)

Omat kokemukseni olivat aivan toista luokkaa, miedommistakin chileistä tuli melkoista tappokamaa..

Tämän hetken omat suosikit teessä löytyvät hiukan miedommasta päästä kuin habanero: Aji Cristal (siinäkin poltetta kylliksi teessä!) ja PI 260560, joka on käytännössä tuleton, toimii mainiosti antaen herkullisen maun! :)

Habanerolla en vielä koittanut mutta monella muulla chinensellä kyllä... tulisuus oli tappavaa tasoa!
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

JyriT

Juu, ei ollut kotikasvatettu vaan kaupan rutku ;)
Poltetta oli sen verran että ei sitä jokainen juonut. Tulee muuten ihmisten naamoista aika hassun värisiä. Mutta siihen tottui yllättävän nopeasti.
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

kyris

Lainaus käyttäjältä: "JyriT"Tulee muuten ihmisten naamoista aika hassun värisiä. Mutta siihen tottui yllättävän nopeasti.

Yllättävän nopeasti sitä tosiaan tottuu ihmisten naaman värimuutoksiin kun läträä chilillä  :p

Vai tarkoititko "teen" makua   :laugh:

JyriT

Ehkä molempiin ;) Mutta nuo värimuutokset on kyllä hassuja..
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

noora

Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"
Habanerolla en vielä koittanut mutta monella muulla chinensellä kyllä... tulisuus oli tappavaa tasoa!


Habaneron maku sopii hyvin vihreän tai "puolivihreän" teen kanssa, kuten darjeeling tai vihreä darjeeling. Kun syksyllä pilkoin habaneroja kastiketta varten laitoin habaneronpuolikkaat teekuppiin siksi aikaa kunnes ne oli aika laittaa soosiin. Kyllä se kuppi tiskattiin, mutta pari päivää myöhemmin oli tee silti oudon tulista eräässä teekupissa... Juuri se kupillinen oli meidän maun mukaan liian tulista, mutta sain ainakin todeta että teen ja habaneron aromi sointui mukavasti yhteen. Kunhan ehdin niin aion kokeilemalla etsiä sopivan kuivatun habaneron ja teen suhteen.

Jamsteri

Noh...enköhän minäkin mennyt yllytyshulluna(?) testamaan habaneroteetä eräänä iltana punaisilla habaneroilla. 8)
Teenä käytin "keisarin morsian"-teetä, jonka maku vain parani chilin myötä.
Ja olipas siinä sitten melekonen polte. :shock:
Juomistapa oli varsin erikoinen: toinen kuppi habateetä ja toinen maitoa vieressä (ei siinä muuten mitään, mutta kun piti yrittää nopeasti juoda se tavara)
Kaiken lisäksi yritin helpottaa asiaa lisäämällä teehen maitoa. - Ei auttanut;
Juotava pysyi yhtä tulisena, mutta sitä tulikin vain enemmän.
Ja seuraavana iltana sama uudestaan  :twisted:

noora

Kokeilin tässä pari viikkoa sitten laittaa habaneroa yrttiteehen. Seoksessa oli minttua, mesiangervon kukkia (kuivattuja), salviaa, kamomillaa ja ihan pieni siru kuivattua habaneroa. Oli hyvää hunajan kanssa.  

Tavallinen mustapippuri on myös jännä teen mauste. Ihan pieni ripaus vastarouhittua pippuria antaa teelle mukavan lievästi pippurisen jälkimaun.

hejkki

Itse olen pariin kertaan tehnyt teetä chilin lehdistä, ja mielestäni ihan hyvän makuista tuli :P

ensin kuivaan lehdet, sitten murennan ne veteen ja kiehautan ja siivilöin kuppiin
Vilkaise blogiani: https://chili.moikka.fi/

TheBigX

Chilikahvikin on ihan mielenkiintoista. Itse olen kokeillut vain Nescafé Goldin seassa (hieman erilainen maku kuin suomalaisissa kahvisekoituksissa), mutta toimii varmaan myös suodatinkahvissa.

svalli

Lainaus käyttäjältä: "hejkki"Itse olen pariin kertaan tehnyt teetä chilin lehdistä, ja mielestäni ihan hyvän makuista tuli


Onkohan chilien lehdissa solaniinia samoin kuin monien muitten saman sukuisten kasvien vihreissa osissa? :?:

Chilikahvia tuli kokeiltua kun jauhoin ensin chileja kahvimyllyssa ja sen jalkeen kahvia myllya pesematta. Tuli ihan hyvaa kahvia, joka tuntui jaahdyttyaankin kuumalta.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...