kesäkuu 26, 2024, 09:36:45 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tunarin Toilailut kyökin puolella...

Aloittaja Tunari, syyskuu 22, 2012, 01:50:08 ap

« edellinen - seuraava »

Tunari

Elikkäs tässä (omasta mielestäni maino) resepti...:

Devil Rice [Arroz del Diablo] (The Chíle Pepper Encyclopedia 1999)

2 dl riisiä (maun / aterioijien suhteen modattuna); tämä määrä ei ole tärkeä...
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna (keltasipuli ok, itse tykästynyt salottisipuleihin (toimii hyvin ainakin tässä reseptissä...)
4-6 valkosipulin kynttä (tai kuten itse 3-6 yksikyntinstä valkosipulia; täähän on vain makuasia)
2 dl Habanero -salsaa (ohjeet alempana)
1l kasvislientä
4) Elikkäs riisit kypsennetään kasvisliemessä, ei keitetä runsaassa vedessä kuten suomessa taitaapi olla tapana nykyään....

HABANEROSALSA:
1 kg tomaatteja, kuutioituna pieneksi
2 kpl habaneroja (muutkin chilit käyvät; toimivin tuntuisi olen chinense -tyylinen; nopea polte; nopeasti ohi)
1,5 dl purjosipulia; sekä valkoiset että vihreät osat (toimii kevätsipuli ja vastaavat hyvinkin...
1,5 dl selleriä
1 punainen chili (kaikki käyvät; itse suosittelisin RAWIT-tyylin chiliä (miedohko; hitaasti nouseva / kestävä polte)
1 tomaatti kuutioituna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limettimehua
1 rkl korianteria (tuoreet lehdet; pilkottu); tuo on tujua; max. tuo määrä ellei makuun ole tottunut....
1 tl tuoretta minttua hienonnettuna
1-4 tl valkosipulia hienonnettuna (tää taas maun mukaan; itellä menee 4-6 yksikyntistä tähän ruokaan...)
suolaa
mustapippuria


(Itsellä useamman kerran riisit jääneet sikseen kun tuon salsan olen pistänyt poskeeni ennenkuin olen ehtinyt riisit laittaa kiehumaan... ) Mutt asiaan:

1) Oliiviöljyä pannulle, riisit sinne saamaan väriä, n. 2 min.
2) Lisää sipuli, valkosipuli, kuullota riisit samalla
3) Lisää salsa ja n. 2 dl kasvislientä ja nosta lämpö kiehumispisteeseen. Laske lämpö matalaan ja anna hautua (kannen alla n. 5-10 min.) Lisää loput kasvisliemestä, ja anna hautua kannen alla n. 20-30 min. Sitten valmista + lisäkkeet (nuihin myöhemmissä resepteissä)...

Ja salsan ohjeet:

Habanerosalsa: Ainekset ylempänä; Tää on helppo:
Sekoita kaikki nuista keskenään, anna vetäytyä jääkaapissa 20 min - 1h.... Lisää _PANNULLA_ kasvisliemessä kannen alla kypsytettyjen riisien sekaan niin avot!!
Helppo ruoka, nopea ja maku ainakin itselleni hyvä (riippuen chileistä mitä ja kuinka paljon reseptiin käyttää...)...

.. Ja omia kommentteja: Tomaatteja saisi laittaa useammankin, chili /  valkosipuli ni nuo ohjeet ovat pystymetsän miehelle; maustetun ruuan ystävä modaa nuita jonnin verran (==reilusti :D ) ylöspäin.. Ohjetta enempi chiliä, limettiä, niin itelle ok; sipulin suhteen useampaakin variaatiota kokeillut; salottisipuli (ja reilusti) tuntunut olevan ok tälle verrattuna esim. Kevät-/kelta-/salaattisipulille... 
... Mutt kokonaisuutena ottaen huomioon että pannulla kypsennetty ruoka (ja tuo salsa kuuluu asiaan; ei kastiketta riisiruoalle) niin oman TOP-10 -listalle tämäkin resepti joutunut (tosin muutamien modifikaatioiden vaikutuksesta, mutta kumminkin)..


-Teemu