tammikuu 10, 2025, 23:16:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Burana

Aloittaja JuAn, huhtikuu 28, 2005, 21:46:45 ip

« edellinen - seuraava »

JuAn

:D  Jostain luin, että kapsaisiini aiheuttaa suun hermot luulemaan että niitä vahingoitetaan eli hermoista menee kipusignaaleja aivoihin. Entäs... entäs jos ottais pari buranaa ennen tulisen ruoan syöntiä?  :lol:  Joku überchilipää vois kokeilla. Njoo... huono idea.   :D

kyris

Chiliä ilman poltetta :?

No, onhan jenkit kuulemma jalostaneet poltteetoman jalapenon ja habaneron, sekä valinneet Kävelijä Bushin presidentiksi...

Fatalii

Numex suave pepper joka myös tulettomana habanerona tunnetaan on melko mielenkiintoista herkkua...

Sellaisen kun rouskaisee niin maku saa heti säikähtämään että kohta käy huonosti, mutta.... ei mitään :D

Tuntuu jotenkin niin epätodelliselta että noihin jää koukkuun aivan sen takia! :)

Herkullista naposteltavaa sellaisillekin jotka chilejä lähinnä kauhistelevat.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Aji Inferno

Vastaavanlainen, täysin mieto mutta "aidon makuinen" lajike on Bolivialainen PI-543188 "Aji Dulce"... Merkillistä muuten, että jossain Boliviassa on viitsitty tuollainen jalostaa. Luulisi niiden arvostavan chiliä jossa on potkua... No, ehkäpä ne ovat niille harvoille eurooppalaisille jotka siellä asustavat. :)

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Merkillistä muuten, että jossain Boliviassa on viitsitty tuollainen jalostaa. Luulisi niiden arvostavan chiliä jossa on potkua... No, ehkäpä ne ovat niille harvoille eurooppalaisille jotka siellä asustavat. :)

Tuolla päin (ts. Andeilla) ruoka ei tyypillisesti ole kovinkaan tulista. Yleisimmät paikallisten ruuanvalmistuksessa käyttämät lajikkeet ovat juuri näitä suuria, pitkälle jalostettuja ja mietoja.

Tulettomista chinenseistä tuossa puhuittekin jo, mutta oma mielenkiintoinen lukunsa ovat myös nämä täysin tulettomat baccatumit, joihin tuolla suunnassa väkisinkin törmää.
Solanaceae et vitae

svalli

Tallaista minakin epailin. Tulisimmat on kai sitten tarkoitettu turisteille ja
paikalliset nauraa, kun holmot turistit pyyhkii hikea otsaltaan.

Ainakin kaikki chileja sisaltavat etniset kotiruuat, joita eri puolilta
maailmaa tulleet tyokaverit ovat maistattaneet, eivat ole olleet mitaan tappavan tulisia.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...