tammikuu 11, 2025, 12:30:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Currya Omskakasin tapaan

Aloittaja Omskakas, huhtikuu 26, 2005, 14:01:23 ip

« edellinen - seuraava »

Omskakas

Tämä on resepti, johon olen ottanut vaikutteita ja ideoita monesta reseptistä ja muokannut sen omaan makuuni sopivaksi. Lopputulos on hieman makea, täyteläinen ja mausteinen ja sopii hyvin riisin ja nuudeleitten kanssa. Annoksia tästä saa 2-4, riippuen nälästä.

Tarvittavat mausteet:
-2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
-Noin suuren viinirypäleen kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
-Intialaisia mausteseoksia: Tandoori masalaa, garam masalaa, currya jne. TAI nämä voi myös korvata tekemällä omat mausteseoksensa itse ruuanlaiton yhteydessä
-Vaihteluksi joskus pätkä kanelitankoa, kokonaisia neilikoita, kardemummaa, tähtianista
-Chiliä jauheena, soosina tai tuoreena oman maun mukaan

Muut ainekset:
-2 rkl öljyä (paistamiseen)
-0,5 dl (noin kolme ruokalusikallista) kookosmaitoa
-Kasviksia: Itse suosin puolikasta kuorittua ja pilkottua kesäkurpitsaa, kokonaista pilkottua keskikokoista omenaa ja 2 pilkottua tomaattia, mutta voi käyttää muutakin. Tomaatti on näistä ehkä kaikkein oleellisin, eikä sitä kannata jättää pois
-Lihaa, kalaa, kanaa, katkarapuja 200-300 g suikaleina (ei pakko, pelkkä kasvisversio on myös hyvää)
-1 rkl hunajaa, siirappia tai sokeria makeutta antamaan
-Soijakastiketta/suolaa maun mukaan


Työskentely:
-Varmistetaan, että kaikki ainekset on pilkottu, raastettu ja murskattu ja saatavilla ennen varsinaista aloitusta.
-Kuivatut mausteet temperoidaan: Öljy pannulle ja mausteita lämmitetään siinä hiukan, että ne "paistuvat" (öljyn ei kannata antaa savuta)
-Lisätään liha, kala tai kana (ei katkarapuja, ne tulevat vasta ihan viimeisenä) ja ruskistetaan pintaa
-Listätään kasvikset, kookosmaito, soijakastike, valkosipuli, inkivääri ja sokeri/hunaja. Sekoitetaan hieman ja annetaan hautua kannen alla 10-15 minuuttia, että lihat ja kasvikset kypsyvät
-Maistellaan suola, mausteisuus ja makeus. Tässä vaiheessa kaikkea voi vielä lisätä. Lisätään katkaravut hetkeä ennen tarjoilua (menevät sitkeiksi, jos niitä kypsentää pitkään). Jos soosi tuntuu liian löysältä, voi sitä vähän suurustaa tai antaa "kiehua kokoon" ilman kantta.
-Nautiskellaan ja hikoillaan chilin määrästä riippuen.  8)

Tämä on hyvin muuntautuva resepti ja kaikkea kannattaa kokeilla. Viimeksi taisin tehdä hedelmäcurryä jättämällä kesäkurpitsan pois ja korvaamalla ne purkillisella ananaspaloja ja puolikkaalla banaanilla. Mukavan makeaa.