tammikuu 10, 2025, 23:37:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Manolito chiliviipaleet

Aloittaja Omskakas, kesäkuu 10, 2005, 13:04:37 ip

« edellinen - seuraava »

Omskakas

Ostin eilen tavallisesta marketista (Linnanmaan Euromarket) Manolito -merkkisiä säilöttyjä habaneroviipaleita hintaan 1,9 e / 300g. Sama firma purkittaa myös jalapenoja ja jotakin keltaista Aji-chiliä. Alkuperämaa näyttäisi olevan Peru. Ainekset: Habaenero chili, vesi, viinietikka, suola, mausteet. Purkissa näyttäisi olevan vihreitä, keltaisia ja punaisia viipaleita. Vielä en ole uskaltanut aukaista purkkia, kun on vähän säilykejalapenoja ja tuorettakin habaneroa syömättä.  Mutta homman pointti oli siis se, että enpä olisi kuvitellut tavallisesta marketista löytäväni moista erikoisuutta. Makuarvio seuraa, kun saan purkin avattua.

Aji Inferno

Heh, ehdit siis hetkisen ennen minua... :)  Se keltainen tavara on tosiaan ensimmäistä suomessa myytävää capsicum baccatumia, eli Aji Amarilloa - ja aivan loistavaa kamaa! :-)  Habatölkkiä en ole itsekään vielä avannut... ;)

Omskakas

Tutkin tarkemmin tuota "habaneropurkkia". Siinä tuoteselosteessa oli ainakin suomen- englannin- ja espanjankieliset tekstit. Englanniksi ja suomeksi käytetty chili oli käännetty habaneroksi. Espanjaksi taas chilin nimi oli "Aji Limo". Googlasin lajiketta ja kyseessä ei siis olekaan mikään habanero. Tulisuudeksikin on mainittii jossain "vain" 7/10. Chiliviipaleiden poikkileikkauksetkin muistuttavat epäillyttävästi juuri tätä marjaa:

kyris

Mistä marketeista noita on löytynyt? Ainakaan keskustan Stockalta ei löytynyt...

Pasi

Savolaisille hälytys! Kuopion Prismasta löytyy kyseisiä purkkeja... Itsekin jätin turhiksi viipaleiksi arvelemani "ajit" kauppaan ja valitsin tämän aji limo - "habaneron".

Heti purnukka auki, ja tuoksu on kuitenkin etikan seasta oikean suuntainen. Makutesti osoittaa tulisuuden olevan tosiaan kenties tuota seiskan luokkaa, mutta maku ei ole aivan huono. Kannattaa hankkia näköjään kumpaakin! Amarilloa on ostettava ensi tilassa...

Omskakas

Minäkin tuon habapurkin aukaisin, kun sain jo Amarillot syötyä. Maku on viipaleissa mieto eikä se ole yhtä hyvä kuin Amarilloissa, muttei kuitenkaan huonokaan. Tulisuus on ehkä aavistuksen Amarilloja voimakkaampi, mutta kyseessä ei todellakaan ole mikään tulinen tavara, jos minun tasoiseni chilinsyöjä voi popsia useamman viipaleen helposti peräjälkeen. Osa viipaleista oli myös turhan runsassiemenisiä, mikä vähän haittasi. Summaarum: Ei hullumpia, mutta Amarillot on parempia.

Anonymous

Mainioita ovat molemmat, ei voi muuta sanoa! :)  "Habanero" nimike osui siinä mielessä melkein oikeaan että kyseessä on saman lajin (c.chinense) lajike, ja Haban lähisukulainen. Voisi sanoa: "Perun versio habasta" ;)

Keltainen Aji on tosiaan herkullista ja aika mietoa. Tämä Limo -versio on selvästi tuhdimpaa tavaraa, maku on voimakkaampi ja chinensemäisesti kirpeämpi, ja ainakin yksi kaverini piti sitä jo makuunsa liian tulisena. Sanoisin sen olevan jonkin verran useimpia säilykejalapenoja vahvempaa, muttei vielä lähelläkään tulisimpia chinensejä.

Kun vielä kauppoihimme on ilmaantunut säilöttyjä chipotleja ja kaikenlaista herkkua, ei voi valittaa! Suomi alkaa chilisivistyä... :-) Varokaa, miedon ja mauttoman ruoan ystävät - ei vie kauaa ennen kuin kulmakioskin kebabista voi löytyä vaikka Habaneroa! ;)