tammikuu 10, 2025, 16:02:04 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jalapenon sadonkorjuu?

Aloittaja Jalapeno Jake, heinäkuu 25, 2005, 23:27:36 ip

« edellinen - seuraava »

Jalapeno Jake

Tervehdys vaan kaikille tasapuolisesti.

Minulla on kotosalla 2 jalapenoa ja toisessa alkaa olla jo ihan mukavasti hedelmiä. Vaan mieltäni on alkanut askarruttaa sellainen asia, että milloin on paras aika poimia jalapenon antimet. Tiedän sen, että maku muuttuu olennaisesti, jos hedelmä pääsee muuttumaan punaiseksi. (Tätä en kuitenkaan toivo, koska halaisin syödä hedelmäni vihreinä.)

Joten olisiko paras poimia raat hedelmät heti, kun ne ovat "täydessä koossa", vai olisiko parempi malttaa odotella siihen asti kun hedelmät alkavat antaa ensimmäisiä merkkejä punastumisesta. Milloin jalapeno on siis maukkaimmillaan? :?

TheBigX

Sen voi poimia ihan milloin vain. Kannattaa tietenkin poimia niin suurena kuin mahdollista (kasvun pysähtymisen jälkeen). Maku on ihan sama kaikilla vihreillä marjoilla mutta kyllä se maku punaisenakin on ihan hyvä; siitä tulee suhteellisen makea, mutta tulisuus säilyy.

bassino

Koko on tietysti yksi pointti. Hedelmien vihreä väri syvenee ennen värin muutosta punaiseen suuntaan. Ns. corking efetkiä (puumaisia viiruja hedelmän pinnassa) voi myös esiintyä ja silloin vihreä hedelmä on valmis poimittavaksi. Vihreät hedelmät kannattaa säilyttää riittävän viileässä jääkaapissa jolloin jälkikypsymistä ei tapahdu tai se ainakin hidastuu merkittävästi.

Mm. tuolta löytyy juttua Jalapenojen ym. sadonokorjuusta.
http://faq.gardenweb.com/faq/lists/pepper/2002072024032752.html
Google auttaa myös
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22harvest+jalapenos%22&meta=
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Jalapeno Jake

Kiitoksia, vastuksistanne oli apua.

Nyt vaan odottelemaan että hedelmät ovat isoja, ja sitten vaan suut makiaksi... :lol:

Gekko

Ja kannattaa muistaa, että kun satoa ryhtyy ajoissa harventelemaan, innostuu puska yleensä tekemään yhä enemmän satoa.
Solanaceae et vitae