lokakuu 06, 2024, 08:18:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Homera

Aloittaja sorrii, tammikuu 02, 2013, 12:54:27 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

tammikuu 02, 2013, 12:54:27 ip Viimeisin muokkaus: tammikuu 02, 2013, 12:56:09 ip käyttäjältä sorrii
Ostin viime kesänä Citymarketista homeraa joka kait oli Heinän tuotoksia. Oli mielestäni niin kiva paprika tuoreena vaikka leivälle, että ajattelin kokeilla kasvatusta nyt tulevana kesänä ...

Ei löydy siitä juuri tietoa foorumilla eikä oikein muuallakaan netissä!?! Kertokaa joku ...
Kannattaako idättää noista siemenistä joita talletin? Hybridi vaiko oma lajike? Hidas-nopea?

Viime kesänä yritin anchoa enkä ehtinyt saada kuin syksyllä pari paletunutta 2cm raakiletta. Luin sitten jostain arvion: 200 päivää idätyksestä satoon!
[nyt on muuten talvehtimassa iso ancho, joka kukkii paraikaa ...  8) ]

PS. Kyllähän Homera löytyy edelleen Heinän tuotteissa, muttei ole nimeä enempää kuvausta ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Quini

Tammisillasta sai ainakin viime vuonna Homeran taimia. Mun mielestä tällä ei ollut mitään ihmeempiä erityisvaatimuksia. Niin sanotusti normaali ja kiva kasvi.

sorrii

Nyt kasvaa "Homeraa" neljä puskaa: Yksi Autopotissa mökillä kasvihuoneessa; kaksi yksilöä kasvutunnelissa plantaashillani; yksi ruipelo taivasalla plantaasilla:
Näyttäisi satoa pukkaavan ihan kivasti loogisesti olosuhteiden mukaan: isossa ruukuissa isompia, ja tuo yksinäinen ruipelo ulkona tekee minisuippochilejä.

Vastaan nyt omaan kysymykseeni: Ilmeisestikin kyseessä ollut F1-hybridi.
Noissa itse kasvattamissa -joissa ei vielä ole ehtinyt kypsymään ensimmäistäkään palkoa- ovat hedelmät selvästi ohuempia, tavallisen ison cayennen näköisiä vaalean vihreitä, melkein keltaisia; sileitä pitkiä palkoja joissa vaikuttaisi olevan aika paksu kuori.
Se homera johon ihastuin maistettuni oli selvästi paksumpi, kooltaan lähes ramiro-paprikan luokkaa; ohutkuorinen, paksulihainen, makea ja mieto. Jälkeläiset muistuttaisivat mielestäni enemmän samaisen Heinän puutarhan myymiä yellow- ja red flamea.

Lopullinen tuomio parin viikon päästä, kun on lomareissut ohi ja puskat joko täynnä kypsiä chilihedelmiä, tai kaikki kuolleiksi kuivuneita kun kotimiehet tekivät oharin ....
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Lassi-s

homera on ehdottomasti 1 lempi chileistäni. viimesyksynä heinän puutarhalta kävin hakemassa. talven idätykset meni päin persettä kun taimet paleltu liian kylmässä tilassa. näyttäis olevan todella nopeakasvuinen lajike. penalta ostetut homeran podit oli isoja ja todella maukkaita. mukavan makeita. kärjestä täysin tuleton mutta simenekiinnikkeissä on sit jo potkua vähäsen. perus rouskutteluun ja salaattiin erinomainen. varmaan grillattuna, pekoniin käärittynä ja tuorejuustolla täytettynä maistuu kans helevetin hyvälle. chilifestareilta täytyy ostaa jos penalla on siellä sitä myynnissä kun ei tän kesän satoon kerkee omaa saamaan
S.Y.L.B

sorrii

Jatkan omia analyysejäni:
Näyttäisi noissa mun Homera-jälkeläisissä olevan selvästi kahta "lajia": Toiset [2kpl] tekevät muutamia aika isoja cayennen tai mainitun red flamen tapaisia. 2 muuta puskaa tekevät selvästi tiheämmässä enemmän ja pienempiä, laihoja chilejä, jotka muodoltaan muistuttavat Lombardoa: vähän siis ryppyinen pinta ... ?!?
Edelleen siis eppäilen tuon Heinän Homeran olevan F1 -hybridi, jonka jälkeläiset sitten vaihtelevat ...

Varmaisti ostan minäkin ainakin maistiaiset Chilifestillä, jos Homeraa on tarjolla!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Iivari

Viime vuonna chilipäiviltä ostin minäkin oman Homerani. Tai aivan 100% varmaksi en voi sanoa ostaneeni kun samassa korvissaan oli Nattalya ja mielikuvani mukaan olivat aikalailla samanlaisia.

Tässä kuitenkin siemenistä kasvaneet kaksi yksilöä:


Huomattavan ohuita ja pitkiä podeja tekevä yksilö


Ja paksuja ja pitkiä podeja tekevä yksilö.

Tälläisiä paksuja ja pitkiä ne siellä pöydässä olivat. Makueroja tuskin on, mutta huomattavasti sopivampia grilliin nuo paksummat.

sorrii

Mulla kypsyttelee viimeisiään keittiön nurkassa Homera joka oli kesän kasvutunnelissa:


Heinältä ostamissa hedelmissä oli pehemeämpi ja poimuinen kuori, sekä paksumpi hedelmänliha. Kyllähän nämäkin hyviä on. Ja hyvin satoisa tuntui olevan: En mä jaksanut kaikkea poimiakaan siellä tunnelissa  8) Pientä puolikypsää homeraa jäi pakkasukolle aika paljon ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`