tammikuu 09, 2025, 12:31:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Rypsiöljy chilisoosin aineena

Aloittaja Anonymous, marraskuu 15, 2005, 10:25:45 ap

« edellinen - seuraava »

Anonymous

Tere!
Amatöörimäinen moka.
Tein eilen tomattimurskaclhilisoosin johon laitoin Rypsiöljyä.
Rypsiöljyn haju oli paha (tuoretta tavaraa kuitenkin).
Mitä (neutraalin makuista) öljyä pitäisi käyttää?

Anonymous

Oliko mahdollisesti kylmäpuristettua rypsiöljyä? Siinä on melko voimakas, pähkinäinen aromi. Ei mielestäni paha kuitenkaan. Auringonkukka-, maissi- ja palmuöljyt pitäisivät olla melko neutraaleja.

Anonymous

Laitoit varmaan ns. neitsytöljyä, jota ei ole puhdistettu tai kirkastettu, miten se nyt sanotaankaan :roll:  Kyllä tuo normaali rypsiöljy on aika neutraalin makuista ja vieläpä terveellistäkin. Käsittääkseni öljy voi olla kylmäpuristettua, vaikka olisikin puhdistettua. Puhdistettu ei ole kovin hyvä sana, eihän neitsytöljyt mitenkään likaisia ole. Esim. oliiviöljyn maku on mielestani mainio; rypsiä taas olen tottunut syömään mauttomana versiona, eikä neitsytrypsi tunnu sopivan oikein mihinkään.

Anonymous

Taisi olla minun rypsiöljy sitä halppis-öljyä, eurojotain, iso löysä pullo jossa tosin kirkasta keltaista öljyä. Pitääpä tarkastaa datoista koostumus.
Pullo menee vaihtoon, oli aromi pähkinää tai mitälie, ei ole minun makuun.
Pitäydyn auringonkukkaöljyssä, ilmeisesti neutraalimpaa.
Resepti oli:
-2 kourallista cajanneja eri lajeja
-alta desi öklööljyä, jossa käytin chilit ympäri eka
-purkki tomaattimurskaa
-n. 0.5 desiä sokeria
- ruokalusikka suolaa
- ripaus paprikaa, väriksi ;)
yli tuntia pikkuporinaa...

Anonymous

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Käsittääkseni öljy voi olla kylmäpuristettua, vaikka olisikin puhdistettua.


Nimenomaan kylmäpuristettuja useinmiten suodatetaankin ruoanlaittoon paremmin soveltuvaksi. Suodatettuna se kestää mm. paremmin kuumentamista. Makua ajatellen nimenomaan kylmäpuristaminen (alle 30 astetta) on menetelmänä juuri se joka vaikuttaa maun voimakkuuteen ja ravintoarvojen säilyvyyteen. Näitä öljyjähän on useita neitsyysasteita. Extra virgin, virgin... Mitä neitseellisempi öljy, sen vähemmän prosessoitu öljy ja sitä voimakkaampi aromi.