heinäkuu 01, 2024, 08:07:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilipaneeratut kananrinnat

Aloittaja Omskakas, joulukuu 06, 2005, 18:53:02 ip

« edellinen - seuraava »

Omskakas

Helppoa kuin heinänteko. Ja lisäksi maistuvaa!

Tarvitset:
-Maustamattomia Kariniemen 'minuuttipihvejä' tai maustamattomia fileepihvejä
-1 kananmuna, rikotaan
-Korppujauhoa
-suolaa (huom! minuuttipihveissä valmis suola)
-Chilijauhetta
-muita mausteita (esim. tandoorimauste ja mustapippuri)
-öljyä (paistamiseen)

Leikkaa fileepihvit pituussuunnassa kahtia, jotta saat kaksi ohutta pihviä (ei tarttee minuuttipihveille). Riko muna vaikka lasiin ja riko sen rakenne
haarukalla. Kippaa muna pienelle lautaselle. Ota isompi lautanen ja sotke siihen reilusti korppujauhoja ja maun mukaan chilijauheita ja muita mausteita. Pyöräytä pihviä molemmin puolin munassa, ripota pinnalle kevyesti suolaa (ei minuuttipihveille) ja pyöritä sitä kunnolla korppujauho-mauste -seoksessa.  Lämmitä pannu kuumaksi, lorauta öljyä ja paista pihvit molemmilta puolilta pikaisesti kuumalla pannulla.

Olen kokeillut muutamaa mausteyhdistelmää ja nämä ovat ainakin toimineet:
1. habanerojauhe, mustapippuri, tandoorimauste
2. savuchilijauhe, mustapippuri

anoppi

Tätä voisi kokeilla kinkunsyönnin välillä.

Jos näin vanhempana henkilönä saan antaa pienen vinkin: sen munan voi rikkoa suoraan lautaselle ja sekoittaa haarukalla. Tulee vähemmän tiskiä. ;-)

Nicky

Tähän voisin vielä lisätä, että kannattaa tehdä kaksinkertainen leivitys, saadaan siihen pintaan parempi rakenne ja kestämään kiinni tuotteessa.

Ensin pyöräytetään kevyesti vehnäjauhoissa, kastellaan muna-vesi seoksessa ja lopuksi vasta tässä korppujauho-mausteseoksessa.

Leivitetyillä tuotteilla kannattaa käyttää miedompaa lämpöä (pinta ei pala ja tulee rapea) , ja paistamiseen voita, margariinia tai voi-margariini seosta.

blondi.

Plussa.comista löysin aikoinaan ohjeen Broilerinfileetä maissipeiton kätkössä. Alkuperäiseen maissipeittoon tuli pakastemaissia, sambal oelekia ja juustoraastetta. Nuo ainekset sekoitetaan tahnaksi ja levitetään fileiden päälle ja systeemi uuniin 20 minuutiksi.
Muokkasin tuota reseptiä sen verran, että korvasin pakastemaissin maissihiutaleilla (juu'u siis niillä semmoisilla aamiaismuroilla) ja laitoin sambal oelekia enemmän, mitä ohjeessa kerrottiin. Sairaan hyvää!
Ohessa siis tuolta plussa.comista kopioitu ja hiukan muokattu ohje. Itse olen yleensä tehnyt vain yhden paketillisen, eli 3 fileen verran. Ohje saattaa olla vähän sekava, kun olen sinne laittanut omat kommentit mukaan:

Broilerinfileetä maissipeiton kätkössä
(6 annosta)
2 pkt (6 kpl) marinoimattomia broilerin fileepihvejä (alkuperäisessä ohjeessa hunajamarinoituja)
n. 1,5 dl maissihiutaleita (tarkkaa mittaa vaikea sanoa, koska olen yleensä laittanut kourallisen* / 3 filettä. Alkuperäisessä ohjeessa 1 pss pakastemaissia)
2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
2 tl (em. alkuperäisen ohjeen mukainen määrä, itse olen laittanut vähintään 1 rkl/3 filettä) Sambal Oelek maustetahnaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Laita rintafileet voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Murskaa maissihiutaleet (tai jos teet alkuperäisen ohjeen mukaan: Hienonna kohmeinen maissi monitoimikoneessa) ja lisää joukkoon juustoraaste, Sambal Oelek ja öljy ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Jaa seos rintafileiden päälle ja levitä niin, että kukin filee peittyy. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.

* tällaisella lyhytsormisella naishenkilöllä kourallinen lienee vajaan desin verran...

Vilho

Laiskan mieskokin broitsut, sopii myös laiskoille naisille :wink:

Tarveaineet
*Marinoituja minuuttipihvejä, myös muu käy
*maissihiutaleita, eli muroja, eli corn flakes. Riisimurojakin olen tainnut joskus käyttää, niitä ei tarvitse hienontaa.
*chilijauhetta, myös tuore käy varmasti
*juustoraastetta

-Pyöräytetään pihvit maissihiutaleissa. Muroja kannattaa pienentää nyrkissä puristelemalla. Älä kuitenkaan tee niistä jauhoa.
-Laitetaan biffit tiiviisti uunivuokaan, eli vieri viereen. Lähekkäin asetteleminen auttaa siihen, että pihvien reunat ja myöhemmin lisättävä juusto ei pala.
-Ropautetaan oman maun mukaan chiliä päälle. Tietenkin myös muita mausteita voit lisäillä halutessasi.
-Uuniin, 175 raatia, pidetään n. 10 minuuttia, jonka jälkeen laitetaan pihvien päälle juustoraastetta taas oman mieltymyksen mukaan. Ja takas uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes juusto on saanyt väriä. Myös grillivastusta voi käyttää kypsennyksen loppuvaiheessa.

Noita paistoaikoja on vaikea sanoa, kun olen tällainen "fiiliskokki", joka mieluummin katsoo kypsyysasteen itse ruuasta, kuin kellosta. Sama pätee myös maustamiseen... ripaus sitä, ropsaus tuota... Mutta noilla kypsennysajoilla lihan pitäisi olla _varmasti_ kypsää ja ylikin.