tammikuu 08, 2025, 16:07:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bläkkärin kausi 2016

Aloittaja bläkkäri, lokakuu 30, 2015, 14:13:03 ip

« edellinen - seuraava »

bläkkäri

lokakuu 06, 2016, 22:52:12 ip #80 Viimeisin muokkaus: lokakuu 11, 2016, 20:34:23 ip käyttäjältä bläkkäri
Joo. Tulihan noi kaikki kasvit roudattua varastoon syrjään. Muttei niitä vieraita sitten tullukkaan >:(. Sairastelua ynnä muuta hässäkkää, eipä näille mithän voi. Ihan hyvä että sai ton "mancaven" vaihteeksi siivottuakin kun oli kasvit poissa tieltä.
Nyt on tsilit olleet takaisin sisätiloissa jo nelisen päivää. Ja kypsyminen sen kuin edistyy! :)

Pakkaset teki pahojaan pihalle jääneille hyljeksityille, mutta sain sieltä sentään kohtalaisen läjän podeja sisälle kypsymään, Scotch Bonnettia, Sweet Russiania ja JothainHeinänKeltastaHabaa.

Pikkasen tuli eilen suoritettua harvennusta kypsyvien osalta: Jigsaw 12g, Pimenta Diomar 100g, ja ne sekalaiset pihalta 111g.
Tänään pistin sitten Harold St. Bartsin pihalle, siitä 84g satoa. Hui! ???

edit. 11.10 Pimenta Diomarit pihalle, muutama marja ei halunnut helposti irrottautua niin jätin ne oksiin kiinni ja maljakkoon tuohon keittiötä somistamaan(kerätty 131g).
Aji Fantasy Sparkly White puskat tuli myös riivittyä puhtaiksi, niistä tuli 128g.

Satoa kerätty 11.10 mennessä: 1690g

bläkkäri

lokakuu 20, 2016, 00:05:12 ap #81 Viimeisin muokkaus: lokakuu 20, 2016, 00:08:24 ap käyttäjältä bläkkäri
Noniin, kauden loppu se jo häämöttää edessä, Pimenta Diomar-oksat tuli kaluttua puhtaaksi, vielä irtosi melkolailla tasan 200g satoa. Enää olis kypsymässä Rocotot sekä muutama hemmetin iso Starfish x HotTreePepper podi. Tällä hetkellä pimiässä vaatehuoneessa, saa nähdä jaksaisko niitä vielä edestakas roudailla.

Tuli koitettua uudemman kerran kylmäsavustamista chileille viimevuoden epäonnistuneesta(kalanhajuisesta) yrityksestä viisastuneena.



Värkkäsin pikaseen tuollaisen pikku tellingin johon grillausfolioita sai pari kipaletta sopevasti mahtumaan. Alle SavuSampoon leppäkiekkoja pöhisemään ja päälle paffilaatikko.

Yläritsillä on Aji Fantasy Sparkly Whiteä, Goronongia, Moruga Scorpparia, Minipaprika Orangea/ kaupan suippopaprikan jämät sekä Trepadeira Do Werneriä .
Alaalla sitten Orange Rocotoa sekä jotain muuta punaista Rocotoa, Aji Cristallia, Large Red Cherryä sekä Pimenta Diomaria.

Taisivat sen nelisen tuntia olla maustumassa ja siitä samantien äiteeltä lainassa olleeseen kasvikuivariin kuudeksi tuntia. Maistamaan ei ole vielä ehtinyt mutta kyllä niissä kohtalaisen vahva savu ainakin tuoksuu :D.

edit. Ainiin, satoahan sitä on kertynyt jo 1890g.   ;D

bläkkäri

Alkaahan se kauden loppu jo viimein häämöttää vaikka Rocotot ja Starfis x HotTreePepperit eivät millään halunneet alkaa väriä ottamaan edellisen päivityksen aikoihin.
Nyt ei ole kuin muutama  täysin vihreä podi siellä killumassa kuten alla olevista "komerokasvattelijan" kuvista voipi päätellä.





Santa Natalia ei kasvattanut kuin pari hassua podia, mutta yksi niistä yllätti koollaan olemalla Riesen Gelbbiäkin suurempi :o.


Vaikka osasta Starfis x HotTreePeppereitä vielä hiukan väriä puuttuu, alkaa niillä olemaan jo kiire päästä käsiteltäväksi. Varmaankin pitkälle venynyt kypsyttelyaika saa melkeen kaikkien podien päät jo pehmenemään kovaa vauhtia. Tulevan viikon torstaille on savustelusessio suunnitteilla, sillon menee savuun myös kaikki jo kypsät Rocotot.


Noista edellisistä savustetuista en ole päässyt maistamaan kuin vasta Pimenta Diomaria kun muita ei ole vielä jauheeksi asti ehtinyt prosessoimaan. Sitä onkin tullut pistettyä sitten joka paikkaan, ihan hemmetin makoisaa jauhetta :P :D.
Yllättävän paljon tarttui jauheeseen sekä hajua että myös makuakin vaikkei savustusaika ollut kuin vaivaiset 4h. Seuraavien kohdalla savustusaika pyritään vähintäänkin tuplaamaan ;).

bläkkäri


Savustuspäivä!

Tuollaisella setillä lähdettiin liikenteeseen, omena lastua savua tuottamassa tuollaisessa itse väkerretysä korin tapaisessa SavuSammon päällä.
Heti alkumetreillä kävi ilmi että Sammon tuottama lämpö (kunhan sen vaan saa riittävän kuumaksi) on ihan liikaa. Meinasi purut koko ajan syttyä palamaan. Siispä Sampo veks ja kaasutoholla puruihin alkuhiillos ja johan homma toimii :D!
Savustettavana pari Trepadeiran podia, Starfish x HotTreePepperiä sekä reilusti Rocotoja.

Nyt on menty nelisen tuntia ja ainakin vaatteisiin savuaromia on tarttunut, ehkä siis myös chileihin. Jatketaan vielä pari tuntia...

bläkkäri

Jaahans, kausi 2016 alkaa oleen taputeltu. Vaikeuksien kautta "voittoon" voisi olla osuva kuvaus. Satoa kertyi loppujen lopuksi siinä 2,5Kg:n verran kun kaikkia pikkurupusia ei aina jaksanu alkaa punnitsemaan.
Taisi satomäärä vähintään tuplaantua tai triplaantua viime kauteen verrattuna, ainakin niiden osalta joita lopulta pystyi käyttämään.

Taimet joutui pistämään pihalle hieman liian aikaisin muuton tieltä pois, ja juuri kun varmaan alkoivat keleihin tottua vaihtui sitten kasvuympäristö. Siihen sitten perään liian pitkä kylmä kausi ei antanut suuria toiveita sadon kehittymiselle. Satoa siis kuitenkin loppujen lopuksi tuli, mutta säätämistä oli omaan makuun hieman liiaksi.
Vaan se kai se on yksi tämän harrastuksen viehätys: Mitään ei anneta ilmatteeksi, mutta kyllähän se vaivalla itse kasvattama aina paremmin maistuu kuin jonkun toisen tuottama, vaikkei paremmalle maistuisikaan ;).

Pakkasessa on nyt "riittävä" annos tuoretta tavaraa ja jauheaineksia enemmän kuin ehtisi jauhamaan. Näyttää vaan pahasti siltä, että talouteen on koulittu uusi käyttäjä tämän kesän sadolle. Onneksi pysyttelee vielä miedommissa lajikkeissa, mutta niinhän se nälkä kasvaa syödessä... ::)                                     

Jälkimmäisen savustuskokeilun tuotoksia ei ole vielä ehditty koemaistamaan, mutta sen voi jo nyt sanoa että yhtään Rocotoa ei tule ensi kesänä tällä plantaasilla näkymään. En tiedä oliko vika myöhäisessä kypsymisessä vai savustajassa, mutta Rocotoja ei sitten millään saa kuivamaan. 6h kasvikuivarissa kuivatti kyllä Starfish risteymän, mutta Rocotot vielä sen päälle 4h uunissa ja silti vaan sellasia sitkeitä nahanpaloja. Ei vaan jaksa nähdä vaivaa, kun ovat ainakin täällä olleet niin vaikeita kasvatettaviakin. Ja tuoreena ei vaan itelle oikeen maku ole iskenyt yhdessäkään maistetussa variaatiossa.

Kaikesta koetusta huolimatta into on jo kova seuraavaa kautta lähteä alulle pistämään, mutta täytyy vielä malttaa sen verran että saadaan nuo sisälle pesiytyneet öttiset hävitettyä. Desinfioitu multa on jo kuivamassa ainoaa säästettyä planttua varten. Tähän talvettamiskokeiluun valikoitui kesän kärsimyksistä selvinnyt Aji Charapita.

Ensi kaudelle tulee varmasti ainakin idätys yrityksiin Jigsaw, Starfish x HotTreePepper, Trepadeira, Goronong, Large Red Cherry, sekä Inca Berry. Nuo nyt näistä jo hallussa olevista siemenistä mitä tuli heti mieleen. Katsotaan mitä saadaan vielä haalittua lisäksi...

Over And Out.

bläkkäri

Eipäköpäkö...

Vielä ehtii yhden kuvan tämän kauden puitteissa laittamaan.


Ajattelin tuota boncheilua yrittää uudemman kerran ja parin epäonnistuneen lehdenpukkausyrityksen jälkeen näyttäis Aji Charapita vielä olevan hengissä.
Joku harsosääski sinne oli mullan desinfioinnista huolimatta päässyt pesiytymään, mutta mää myrkytin se! >:( >:D

Enää ei ole eloa mullan seassa näkyny, kattellaan...

Edelleenkään ei ole päässyt omenalla savustettuja jauheita testaamaan, kaikenmaailman tauteilut ja pikkujouluilut vieneet aikaa ja energiaa liiaksi. Ehkä pian.

Tähän jos kauden 2016 lopettais, kun kohta pitää hitaimpia itäjiä alkaa herätteleen...