kesäkuu 28, 2024, 13:53:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


M: Vesiviljelyyn levämyrkkyä

Aloittaja kingsize, toukokuu 18, 2016, 16:26:03 ip

« edellinen - seuraava »

kingsize

toukokuu 18, 2016, 16:26:03 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2016, 16:29:12 ip käyttäjältä kingsize
Tarjolla olisi hopeapitoista levämyrkkyä chilifoorumin porukalle. Tuote on puhdas luonnontuote, ilman kemikaaleja. Vuoden verran on nyt testailtu vesiviljelyssä isommassa mittakaavassa ja tulokset ovat olleet rohkaisevia. Toimii myös leikkokukilla yms. maljakko käytössä, kasvit säilyy pitempään. Tuote tappaa vedestä bakteerit ja levää/limaa/sieniä aiheuttavat osat. Omat vesiviljelyt toimineet ok niin yrteillä kuin annuum ja chinense chileillä. Sumutettuna toiminut myös kohtuudella kirvoihin/punkkeihin.

Annostus on nyt testeissä ollut seuraava:
1dl/100l vettä, lisätään jokaisessa veden vaihdossa. Jos olosuhteet huonot laitetaan alkuun 2dl/100l. Mikäli valosuojaus tms. olosuhteet aiheuttavat ongelmia, niin voit lisätä pieniä määriä ravinneliuoksen sekaan tilanteen mukaan.

Tarjous koskee chilifoorumin käyttäjiä ja koskee vain tilauksia jotka tehty tätä kautta. Ja tilauksiin jotka tehty ennen Juhannusta 2016:

1l pullo 22€ sis. lähetyskulut
0,5l sumutinpullo 18€ sis. lähetyskulut

Tilaukset YV:nä!!

Isommat määrät onnistuu myös kun otat yhteyttä YV:nä

t. Mikko




Hubert

Mikä tuote kyseessä?
"Luonnontuote" tarkoittanee sitä, että mitään turvallisuustestejä ei ole tehty ja tuote voi olla periaatteessa vaikka hengenvaarallinen?

Hubert

Jokainen tekee tietysti omat päätöksensä, mutta itse en ikinä söisi yhtäkään chiliä, jonka lannoiteliemessä on niin valtava määrä raskasmetallia, ettei siinä pysty edes levä kasvamaan...

unenkuva

Ei se hopea vaarallista nautittuna ole... Eihän?

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: kingsize - toukokuu 18, 2016, 19:22:46 ip
Mistä tiedät että hepun aine oli kolloidinen suspensio ilman lisäaineita?


Tuollainen lause ei kerro Matti Meikäläiselle, eikä minullekaan, mitään. Tiesitkö, että  divetymonoksidi  on tärkeä kemian teollisuuden liuotin ja puhdistusaine. Fluori syttyy siinä palamaan. Joulukuussa 2004 se tappoi yli 200 000 ihmistä. Se voi räjähtää kaliumin ja natriumin kanssa. Siinä olevan neutroneja sisältävän isotoopin ansiosta siitä on erotettavissa sekä vetypommin raaka-ainetta että ydinreaktorin hidastinta. Sen hengittäminen yli kahden minuutin ajan on yksi yleisimpiä juhannuksen kuolinsyitä. Keskiverto 80kg miehessä sitä löytyy n. 56kg.

Kommenttini, vaikkakin hivenen sarkastinen, oli aiheellinen. Vasta on uutisoitu riisin sisältävän arseenia huomattavia määriä. Arseeni kertyy riisiin nimenomaan pohjaveden kautta.

Jos siis laitetaan metalleja veteen, jossa chili kasvaa, mistä tiedetään ettei se kulkeudu chileihin?

MiM

toukokuu 18, 2016, 20:45:22 ip #5 Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2016, 20:55:28 ip käyttäjältä MiM
Sinänsä tämä on hyvinkin kiinnostava idea, ja jos hiukan nettiä tutkiskelee, niin taitaapi jotkut kasvattajat hopeaa käyttää. Hopeahan käytetään milloin missäkin ihmisen kanssa kosketuksissa olevassa tuotteessa, kuten lusikoissa, laastareissa ja piilolasikoteloissa. Bakteereja vastaan teho lienee kiistaton. Ruoka-aineissa se on kuitenkin sallittu ainoastaan makeisten koristuksissa [http://ekoodit.fi/E174/hopea/].

Yhden artikkelin löysin, jossa käydään laajemmin läpi hopean käyttäytymisen mm kasveissa. Siitä jäin lähinnä miettimään, että toksisuus leville ei kuitenkaan ole niin kovin korkea, jolloin liikutaan jo lähellä lukuja, jossa vaikutuksia voi nähdä myös kasveissa (taulukot 5 ja 6). Ja kun tuo ei taida tuollaisesta kastelusysteemistä mihinkään hävitä, niin akkumuloitumisen riski lienee melkoinen, ainakin jos käyttötapa ei ole optimaalinen

Kiinnostava idea siis, mutta itse tarvitsisin enemmän tietoa ennen kuin chileille antaisin. Sen sijaan, minulla on ongelma pitää sadevesitynnyrit mökillä levättöminä. Se vesi käytetään pelkästään pesuvetenä... Täytyypä miettiä.

Paljonko olet muuten laittanut hopeaa noihin pulloihin, eli mikä on pitoisuus? Entä mistä hopea on peräisin? onko epäpuhtauksia?

Tuossa vielä juttua hopean mahdollisesta toksisuudesta ihmisille http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/scmp/documents/out30_en.pdf

P.S. En ole mikään toksikologi, enkä edes kemisti.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Huru-ukko

Kotikasvattajalle ei ole mikään ongelma pitää järjestelmä suojattuna valolta, jolloin mitään levämyrkkyjä ei tarvita.

Eikä pelkkä levä siellä järjestelmässä kasvia tapa tai vaikuta sen kykyyn tuottaa podeja, omakohtaisena kokemuksena parina kesänä peräkkäin pari bubbleria jotka oli valoapäästävää muovia. Syksyyn mennessä niissä oli levää aikamoinen määrä. NFT systeemissä varmaan olisi pumput tukkinut.

Omasta näkökulmasta tuotteesi on verrattavissa kotipuutarhurin näkökulmasta hiilidioksidi pusseihin, mitä täälläkin yritettiin myydä huonolla menestyksellä.
Siihen verrattuna pystyt esittelemään tuotettasi huomattavasti vakuuttavammin.
Siitä 10 pistettä.

Mitä sen vaarallisuuteen tulee, niin sitä ei ole silti tutkittu pitkällä aikavälillä, nimenomaisessa käyttötarkoituksessa, vaan käytetään tällä hetkellä niitä tietoja mitä on löydetty.

Ihmeaine Round Up piti olla riskitön ja luonnossa hajoava myrkky tehoaineena glyosaatti. Kuitenkin siitäkin on tullut uutisia, että pitkään samoilla alueilla käytettynä siitä jää jäämiä maapohjaan, jotka viljellyn tuotteen kautta kulkeutuvat myös käyttäjiin.
Tarkoitan sitä että jos tutkittua tietoa ei ole, niin ei se takaa silti sen olevan ei toksista.







Vuorikaskas

toukokuu 19, 2016, 09:51:06 ap #7 Viimeisin muokkaus: toukokuu 21, 2016, 07:48:30 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - toukokuu 19, 2016, 08:05:31 ap
Kotikasvattajalle ei ole mikään ongelma pitää järjestelmä suojattuna valolta, jolloin mitään levämyrkkyjä ei tarvita.

Eikä pelkkä levä siellä järjestelmässä kasvia tapa tai vaikuta sen kykyyn tuottaa podeja, omakohtaisena kokemuksena parina kesänä peräkkäin pari bubbleria jotka oli valoapäästävää muovia. Syksyyn mennessä niissä oli levää aikamoinen määrä. NFT systeemissä varmaan olisi pumput tukkinut.


Tuskinpa sentään NFT:ssäkään.    Vain jos pumppu olisi kirkkaassa valossa voisi kuvitella sen ympärille kasvavan pitkää rihmalevää joka imuaukkoihin menisi.   Useimmat levät elävät kiinnittyneenä johonkin pintaan ja ihan tiukasti.  Keijulevä taas ei pumppuunkaan tartu ja leijuu vedessä.

Toki sitten jos on huonoja valintoja tehty letkujen materiaaleihin eli ne päästävät valoa runsaasti läpi ja ovat turhan pieniä, niin tämä voi aiheuttaa niitten puhdistustarvetta joskus, mikäli virtaus heikkenee liiaksi. 

Sitten on piilevät, jotka eivät valoa juurikaan kaipaa, mutta minun nähdäkseni ne eivät tuki paikkoja, mutta hienoista vaikutusta toki virtaukseen niilläkin on.  Ne näyttäytyvät maallikon silmiin usein yksinkertaisesti likana. Hyvä biofilmi niihin kuitenkin muodostuu, enkä minä ainakaan olisi ensimmäisenä  bakteeritoimintaa tappamassa mistään systeemistä.

Miksi levän esiintyminen pitäisi nähdä lähtökohtaisesti ongelmana.  Minulle se kertoo mieluummin terveestä kuin sairaasta systeemistä. 

Tunteita nostattava aihe! Niin se oli akvaarioharrastuksenkin piirissä.  Se on minkä tahansa myrkyn käyttö elävään systeemiin, varsinkin kun se johtuu turhanpäiväisyydestä eikä oikeasta ongelmasta.  Rikkaruohoton puutarhapalsta ja sen semmoista.  :P  Olen tällaisissä asioissa ihan mielelläni jonkin verran moralisti.

Huomaan että kolloidinen hopea on ollut pitkään markkinoilla. Kaipa se on teollisuutta verraten siihen sata vuotta sitten maitokannussa pidettyyn hopealusikkaan jotta maito ei hapantuisi niin nopeaan. 




Huru-ukko

Yksi asia unohtunut myös, minä ja monet muut käyttää vesiviljelyssään bioponisuutta hyväksi.

Tätä tiedä, mutta ajattelisin että tämä levämyrkky samalla tappaa nitriitistä nitraattia
muodostavan bakteerikannan.

Mirka

Lainaus käyttäjältä: kingsize - toukokuu 19, 2016, 12:07:13 ip
Bioponisuus on hyvä huomio! Aine on tehokasta joten voi vaikuttaa myös "hyviin bakteereihin".


Eikä pelkästää voi, vaan tappaa myös hyödyllisen biomin. Bakteerit eivät hopeaa nimittäin kestä.