heinäkuu 05, 2024, 13:48:45 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Eldorado tonnikalaa chilikastikkeessa

Aloittaja Espelt, lokakuu 23, 2006, 22:39:23 ip

« edellinen - seuraava »

Espelt

Tuollainen purkki tarttui paikallisesta Siwasta mukaan kun ihan tavallisia paloja öljyssä ei ollut.

Kotona sitten purkki auki ja ulkonäkö tyypillinen eli hiutaleita ja harmahkoa kastiketta. pengoin haarukalla purkkia ja yllätys oli melkoinen kun kastikkeesta löytyi kolme kappaletta noin kolmen sentin punaisia ohuita chilipalkoja. Kaivoin yhden palon esiin ja pistin suuhun.

pari puraisua ja chili alkoi polttamaan kurkussa. Otin vielä toisen varmuuden vuoksi ja ihan selvää, suht kovaakin poltetta tuntui kurkun tienovilla.

Tein pari lämmintä voileipää ja tonnikalasoosissakin oli mukavasti poltetta ainakin jos vertaa perinteisiin suomalaisiin chiliä sisältäviin elintarvikkeisiin.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Espelt"Tuollainen purkki tarttui paikallisesta Siwasta mukaan kun ihan tavallisia paloja öljyssä ei ollut.

Kotona sitten purkki auki ja ulkonäkö tyypillinen eli hiutaleita ja harmahkoa kastiketta. pengoin haarukalla purkkia ja yllätys oli melkoinen kun kastikkeesta löytyi kolme kappaletta noin kolmen sentin punaisia ohuita chilipalkoja. Kaivoin yhden palon esiin ja pistin suuhun.

pari puraisua ja chili alkoi polttamaan kurkussa. Otin vielä toisen varmuuden vuoksi ja ihan selvää, suht kovaakin poltetta tuntui kurkun tienovilla.

Tein pari lämmintä voileipää ja tonnikalasoosissakin oli mukavasti poltetta ainakin jos vertaa perinteisiin suomalaisiin chiliä sisältäviin elintarvikkeisiin.


Ihmettelen vaan aina sitä, miksi noiden käsitys "chilitonnikalasta" on heittää purkkiin jokunen kokonainen cayennen palko... Ei maistu erityisen hyvälle, ainakaan minulle. Aivan yhtä hyvin voisivat jauhaa sinne sekaan tasaisesti esim. habaneroa, tai mitä tahansa muuta toimivaa chiliä sillä mallilla että koko tonnikala maistuisi mukavan lämpöiseltä, ilman sitä "ei maistu miltään... AUTS! ...taas mautonta... AUTS!" sirkusta minkä nuo kokonaiset, aika pahanmakuiset cayennet aiheuttavat...

Gekko

Näinhän se on, että tonnikala kannattaa maustaa itse omilla chileillään. Vielä kovempi jätkä onkii tonnikalankin itse.  :wink:

"Oikea" tonnikala on muuten hämmästyttävän eri makuista kuin tuo purkkitavara.
Solanaceae et vitae

Espelt

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"
Lainaus käyttäjältä: "Espelt"


Ihmettelen vaan aina sitä, miksi noiden käsitys "chilitonnikalasta" on heittää purkkiin jokunen kokonainen cayennen palko... Ei maistu erityisen hyvälle, ainakaan minulle.


Mun arvaus on, että nämä palot ovat kuivatavarana ja halpoja kuin saippua, joten siksi käytetään. Paksulihaisten, tuoreiden chilien kanssa olisi varmasti ongelmana juurikin saatavuus ja säilytys tuotantotiloissa.

Ihan kamalaltahan nuo annuumit maistuvat tuoreina, pakko myöntää. Erikoista noissa oli tuo polte vasta kurkussa.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

svalli

Lainaus käyttäjältä: "Gekko""Oikea" tonnikala on muuten hämmästyttävän eri makuista kuin tuo purkkitavara.


Kiitos muistutuksesta! Pakkasessa on vielä pari Ahi-pihviä ja jääkaapissa tuoreita Lemon Droppeja. Niistä voisi kehitellä jotain sapuskaa kylmän syysillan piristykseksi.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "svalli"Kiitos muistutuksesta! Pakkasessa on vielä pari Ahi-pihviä ja jääkaapissa tuoreita Lemon Droppeja. Niistä voisi kehitellä jotain sapuskaa kylmän syysillan piristykseksi.

Ahi con aji soundaa muuten aika hyvälle... ja epäilemättä myös maistuu sille!
Solanaceae et vitae

Mapa

Olet oikeassa! 8)  Toivoisin pääseväni maistamaan sitä....
Ratkaisua ilman ongelmaa ei ole, toisin kuin ongelma ilman ratkaisua on mahdollinen

Timppa75

Pirkan chilitonnikala on mielestäni tujumpaa kuin tuo Eldoradon valmistama,tai sitten se vaan tuntuu siltä!Ihan hyvää apetta ruisleivän päällä,ripaus omia jauheita vielä päälle,niin jo maistuu :wink:
Kun olet epävarma, mumise. Kun olet kusessa, delegoi.

Mapa

Ratkaisua ilman ongelmaa ei ole, toisin kuin ongelma ilman ratkaisua on mahdollinen

Aji Inferno

Kalan ja chilin kanssa voisi uskoakseni tehdä enemmänkin kuin nykyään tehdään... Tonnikala ja chili on upea juttu, kun tehdään hyvin. Mutta samaten esim. lohen kanssa voitaisiin tehdä monenmoista mukavaa! :-)

Nyt pitäisi tehdä perustutkimusta ja murtaa myytit, suututtaa tiukkapipot! Esim. ahven on mahtavan makuinen kala; mitä siitä saataisiin chilin avustuksella aikaan..? Laitetaan koko suomalainen ruokakulttuuri uusiksi! :-)

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Esim. ahven on mahtavan makuinen kala; mitä siitä saataisiin chilin avustuksella aikaan..? Laitetaan koko suomalainen ruokakulttuuri uusiksi! :-)

Olikohan se Kairossa kun söin erittäin hyvää meriahventa (sea bass), joka oli reilulla chilisilpulla täytetty. Sopisi varmasti myös suomalaisen ahvenen kanssa. Täytetyn ahvenen ongelmaksi muodostuvat ruodot, mutta fileiden pintaan voisi mainiosti sipaista vaikka mitä.

Puhuu mies, joka ei ole ehtinyt aamupäivän jälkeen syödä yhtikäs mitään.

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Nyt pitäisi tehdä perustutkimusta ja murtaa myytit, suututtaa tiukkapipot!

Sitä vartenhan tiukkapipot ovat!  :wink:
Solanaceae et vitae

svalli

Lainaus käyttäjältä: "Gekko"
Ahi con aji soundaa muuten aika hyvälle... ja epäilemättä myös maistuu sille!


Hyvaa oli! Sekoitin silppurissa 25 grammaa voita ja 4 isoa lemon droppia ja laitoin seoksen hetkeksi pakastimeen. Paistoin tonnikalapihvin pannulla ja lisasin sinne viela suikaloitua makeaa sipulia, kaksi banaanipaprikaa suikaloituna ja pari Brazilian Starfisua silputtuna. Suikaloidut kasvikset saivat kypsya pannulla vain hivenen. Kaadoin kasvikset lautaselle, asettelin niitten paalle tonnikalapihvin ja pihvin paalle nokare Lemon Droppi-voita.

Tonnikalapihvi ei muistuta maultaan ollenkaan sita purkkiversiota eika myoskaan maistu kalalle.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Visa

Tähän on pakko jatkaa. Paistettu lohi chilillä maustettuna on ihan jees.
Itse tein lautaselle seoksen, että desi korppujauhoja, habanerojauhetta kaksi teelusikallista, mustapippuria myllystä pari pyöräystä, suolaa noin yksi teelusikallinen. Sekoita aineet lautasella hyvin ja pyörittele lohifileet jauho mausteseoksessa. Paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin
ruskeiksi. Itse ainakin tykkäsin.

Visa

Sitte vielä toinen ohje:Ainekset.  Purkki tonnikalaa öljyssä, viisi valkosipulin kynttä, purkki kermaviiliä, chiliä. Ota puhdas astia johon teet mössön. Kaada ylimääräinen öljy tonnikalapurkista pois.  Hienonna tonnikala hienoksi ja laita astiaan, kaada kermaviili astiaan, purista valkosipulin kynnet astiaan, laita habanero jauhetta yksi teelusikallinen sekaan. Sekoita aineet hyvin keskenään. Anna maustua yksi viiva kaksi tuntia. Sekoittele välillä. Parasta ruisleivän päällä, hyvää myös vaalean leivän päällä.