lokakuu 07, 2024, 04:17:06 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


kebabpepperoni

Aloittaja jep, huhtikuu 27, 2003, 10:29:53 ap

« edellinen - seuraava »

jep

Eli kiinnostas tietää mikä chililaji on kyseessä? Myydäänkö jossain siemeniä? Onnistuuko, jos ostan kebab paikasta kyseisiä chilejä otan niistä siemenet ja pistän kasvamaan?

Juusto

Vihreästä kebab-pepperonia et saa itämään edes pyhällä hengellä, koska ne ovat raakoja (vihreitä) ja uineet etikkaliemessä ties kuinka kauan. Lajikkeesta en osaa sanoa... riippuu varmaan hyvin paljon kebab-paikasta.

Fatalii

Joo, noihin pepperoni lajikkeisiin on tullut törmättyä vaikka minkälaisiin.. löytyy niin pepperonchini kuin pepperone nimelläkin, ja monilla muillakin nimillä.. kyseessä on kuitenkin varsin tyypillinen pitkälle jalostettu C.Annuum perustyypin makea, mieto-keskitulinen chili.

Variaatioita varmasti löytyy tosiaan useita :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Antti

Löysin Gardenia Puutarhakaupasta Lombardo nimistä tavaraa(siemeniä). Google-hakujen perusteella kyseessä on CAnnuum, hyvin mieto (0-1) ja hyvän makuinen. Ilmeisesti jalostettu juuri miedoksi "kebabpeperoniksi". Onko kenelläkään kokemuksia siitä?

Jarkko

Jep, lombardosta on kokemusta.
Todellakin mieto tapaus, ei todellakaan kannata poimia vielä vihertävänä ollenkaan nimittäin täysin herneeseen verrattava maku ja polte siinä vaiheessa. Pitää antaa kypsyä puskissa loppuun asti.
Mä tein siitä maustetta itelleni eli kuivatin uunissa ja jauhoin. Oikein hyvän makuinen esim. lohkoperunoille.

Juusto

Omat Lombardot olivat viime kesänä erittäin suuri pettymys. Vaikka puskat olivat ~metrin mittaisia ja hyvissä voimin, niin ainuttakaan kukkaa eivät tuottaneet :/

Nightfrost89

Tällainen ketju täältä näkyi löytyvänkin

Eli olen itsekin etsiskellyt sopivata "pepperonia" kasvatettavaksi. Haluaisin kovasti löytää lajikkeen joka on todella mieto ja makeahko. Olen kokeillut jo monenlaista lajiketta mutta usein ongelmana on ollut että vaikka lajike olisikin mieto, niin maku on jotenkin kitkerä :S
Jos tiedätte sopivia lajikkeita niin kertokaahan myös missä vaiheessa se hedelmä on parhaimmillaan :)

Ainoa sopiva lajike johon nyt olen törmännyt on champion, silloin kun sen poimii hieman ennen täydellistä kypsymistä. On kuitenkin ikävä tyytyä yhteen lajikkeeseen joten kaipaisin sille vaihtoehtoisia lajikkeita.

Laitan jokatapauksessa championia ensikesälle, mutta kokeeksi voisin ottaa 1-3 lajiketta jotain jotka mahdollisesti sitten korvaisi tai jatkaisi championin rinnalla seuraaviin kausiin.

En siis kaipaa mitään jalapenoja, vaan huomattavasti miedompia. Tarkoitus on tehdä niistä säilöttyjä, ja syödä niitä vähän kuin karkkia, sen takia olisi kiva jos olisivat makeita :) Kaupasta olen ostanut altaasta dior peperoneja, ja ne ovat todella lähellä sitä mitä haen, ja niitä kuluukin paljon :) Olisi kiva vain jos voisi itselle kasvattaa.

Lihamestari

Aji Fantasy oli ainakin makea, mutta siinä on pikkasen potkuakin, mutta vaihteluakin on yksilöiden välillä tulettomasta semituliseen.

Mites tuolta chinenseistä? Pink Habanero?
Mulla on kasvamassa Chinense Aji Cachucha, mikä pitäis olla ilman potkua. Saas nähä miltä maistuu :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Nightfrost89

Aji fantasy sopii tarkoitukseen noiden mietojen osalta kieltämättä, pitää vaan maista kaikki että tietää mitä laittaa :D Tai toki sinne aina pari "mantelia" voi laittaa :D

Eric Sour

Itsekin olen tuota kebappepperooni mysteeriä yritellyt selvittää, eikä vielä ole oikeanlaista paprikaa tullut vastaan. Omaan makuuni parhaimpia olisi ne makedonian pippurit mitä monilla yrittäjilläkin on.
Juuri ameriikan ihmemaasta tulleessa paketissa on myös ilmeisesti annuumi  "Italian Peperoncini" nimistä paprikaa, joka saattaisi olla jotain sinnepäin, tai sitten ei. Jos idätykset onnistuvat, jää siemeniä kyllä vaikka sinullekin jaettavaksi..

E.S.

Miquel

Se on jännä kun on tullut vastaan pitserioita joissa pepperoni on makkaraa ja joissakin se on sit taas tuota jalopeenoa.  ;D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 15, 2013, 09:18:32 ap
Se on jännä kun on tullut vastaan pitserioita joissa pepperoni on makkaraa ja joissakin se on sit taas tuota jalopeenoa.  ;D


Kai muistat, että JALOPEENO -sanan käytöstä täällä voipi saada nagajammua sekä julkiset nuhteet?!  ;D

Miquel

Otin tietoisen riskin siitäsyystä että tämän nimisenä sitä monesti myydään näissä etnisissä pitserioissa...!  :D
Menen päivittelemään ja laitan rätin päähäni.  :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Nightfrost89

Lainaus käyttäjältä: Eric Sour - tammikuu 15, 2013, 00:13:12 ap
Itsekin olen tuota kebappepperooni mysteeriä yritellyt selvittää, eikä vielä ole oikeanlaista paprikaa tullut vastaan. Omaan makuuni parhaimpia olisi ne makedonian pippurit mitä monilla yrittäjilläkin on.
Juuri ameriikan ihmemaasta tulleessa paketissa on myös ilmeisesti annuumi  "Italian Peperoncini" nimistä paprikaa, joka saattaisi olla jotain sinnepäin, tai sitten ei. Jos idätykset onnistuvat, jää siemeniä kyllä vaikka sinullekin jaettavaksi..

E.S.


Tuo lajikkeen nimi kuulostaa kyllä hyvältä, vaikka eipä sitä nimestä ennenkään ole voinut mitään päätellä :D Mutta aina pitää kokeilla, ja tuollaista lajiketta en vielä ole kokeillutkaan. Joten jos siemeniä jää jaettavaksi olisin todella kiitollinen, jos pääsisin kokeilemaan lajiketta. :)

.:Dam:.

Lainaus käyttäjältä: Eric Sour - tammikuu 15, 2013, 00:13:12 ap
Itsekin olen tuota kebappepperooni mysteeriä yritellyt selvittää, eikä vielä ole oikeanlaista paprikaa tullut vastaan. Omaan makuuni parhaimpia olisi ne makedonian pippurit mitä monilla yrittäjilläkin on.
Juuri ameriikan ihmemaasta tulleessa paketissa on myös ilmeisesti annuumi  "Italian Peperoncini" nimistä paprikaa, joka saattaisi olla jotain sinnepäin, tai sitten ei. Jos idätykset onnistuvat, jää siemeniä kyllä vaikka sinullekin jaettavaksi..

E.S.


Varmasti on ainakin sinnepäin tuo Italian Peperoncini. Suomeksi Italialainen chili. Tai kirjoitusvirhe, Pepperoncini. Tai Friggitello, molemmat melko yleisiä kebuun ja pizzaan. Entisessä lähikebulassa oli friggitelloa tyrkyllä odotusajan naposteltavaksi kun osasi kysyä ja jossain turun kebabkadulla olevasta kebulasta sai Anaheimejä mitä he yleisesti käytti. Muutamaa eri lajia siis tullut vastaan mutta yleisemmin kysyttäessä mitä chiliä ne on, vastauksena "turkin pippuri" tai "en tiedä"...
Muppet. Muppets. Muppeteers.

sorrii

Mä yritin kans tuota joskus selvittää aika huonoin tuloksin ...

Italiassa reissussa huomasin käytännössä että sanovat suurinpiirtein kaikkia tulisia paprikoita "peperoncini"
Vihannes-paprika sitten on "peperone"
Peperoni saattaa hyvinkin olla maustettu salami ...

Ulkomaisilla siemenkaupoilla [en enää muista missä: loppui kiinnostus kun tuli sitä toleranssia  8)] törmäsin "Golden Greek Peperoni" ym. -nimisiin, jotka vaikuttaisi oikeilta. Makedonian tai golden greek lienee se varmin tapaus saada sitä aitoa ...

Viime syksynä säilöin raakoja aji cristaleita jenkkiläisen jalapeno-ohjeen mukaan. Hyviä tuli. Kotimaisissa ohjeissa on musta aina liikaa sokeria ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Lightweight

tammikuu 28, 2013, 16:04:58 ip #16 Viimeisin muokkaus: tammikuu 28, 2013, 16:11:58 ip käyttäjältä Lightweight
Ebayssa osui eteen tuollaisia... Olisivatko edes lähelle?
http://viewitem.eim.ebay.fi/Chili-Hot-Peppers--Pepperoncini--100-Seeds/260935462317/item
Jaaha, jäljet johtaa puuhun- epäilemme oravaa...
Mitä harrastus toimintaan tulee se on kaikki tai ei mitään.
Joka pojan lavuaarista ei kärmestä ole tullutkaan.

sorrii

Tuolta
Lainaushttp://www.semillas.de/cgi-bin/shop/shop.cgi?shop=&keywords=Capsicum%20annuum&cart_id=3754993.13968
löytyy "Greek Pepperoni" joka lienee aika oikea ...

Tilasin hiljattain sitä sekä Peter Pepperiä [penis-pippuri  8)] sekä violettiä jalapenoa: 1,5€/laji + postitus 1,50€
Sakemanni-sivu, mutta toimii myös enkuksi ja kauppa sijaitsee Kanarian Saarilla ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Nightfrost89

Täytyypä kahtoa josko sieltä tilais sitten viel noita. Sen mitä olen Semillasilta siemeniä tilannut, niin hyvä on palvelu :) Viimeksi meni 2 päivää tilauksesta ja siemenet olivat suomessa :) Tosin sitten suomen posti vei vielä 3 päivää ennen kuin sai ne postiluukkuuni...