tammikuu 10, 2025, 01:09:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Gourmét-pata opiskelijayksiöihin

Aloittaja Rach, helmikuu 12, 2007, 16:56:20 ip

« edellinen - seuraava »

Rach

Tässäpä mainio resepti maukkaaseen chili-pataan:

500g jauhelihaa
jokin Findus Wok -pussi
2 tlk ES tomaattimurskaa/kokonaisia tomaatteja
1 tlk valkoisia papuja
1 sipuli & valkosipulia
chiliä
loraus (ehkä n. 1 dl) punaviiniä (tai etikkaa)
+ muita mausteita (itse laitan lihaliemikuution ja sellasen valkosipuli-persilja-napin, myös ripaus sokeria antaa pikantin säväyksen)


Pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä chili (jos tuoretta) paistetaan tilkassa öljyä. Paistamisen jälkeen ne kaadetaan pannusta kattilaan. Pannussa paistetaan seuraavaksi jauheliha, joka maustetaan jo tässä vaiheessa suolalla, musta- & valkopippurilla, ehkä chilijauheella ym. Samalla kun liha ruskistuu, tomaattitölkkien sekä paputölkin sisältö kipataan kattilaan sipulien sekaan. Paputölkin ylimääräinen vesi kannattaa kaataa ensin pois ettei padasta tule liian vetistä. Kattilan levyn voi laittaa jossain vaiheessa päälle. Paistunut jauheliha sekä Findus-pussi kattilaan, ja sinne voi lorauttaa punaviiniä/etikkaa sekaan. Mausteita voi halutessa vielä lisätä. Keitetään n. tunti kansi raollaan välillä sekottaen. Jos näyttää liian vetiseltä nii kansi vekeen keittämisen ajaksi.

Tosi näppärä herkkuruoka. Täyteläisen maukasta muttei liian täyttävää, tuntuisi tekevän gutaa myös vatsalle. Pataa voi syödä sellaisenaan, pastan kanssa tai dippinä leivän päällä. Sitä riittää moneksi päiväksi, säilyy jääkaapissa pitkään.

Suosittelen lämpimästi kaikille!

Janne

Jep, mainiota perusruokaa!
Ja kun heivaa finduswokit pois ja opettelee itse maustamaan niin pääsee pitkän päälle paljon halvemmalla ja saa vieläkin parempaa ;)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi