Ongelmia chilitaimien kanssa?

Aloittaja chilimiäs, joulukuu 22, 2007, 11:58:52 ap

« edellinen - seuraava »

chilimiäs

Mistäköhän johtuu, että muutama mun chilitaimen on kuollu ja muutamien taimien lehtien päät ovat ikäänkuin palaneet ja joidenkin taimien lehdissä on ikäänkuin koloja, lehtien reunoissa?

Lisätiedot:

Käytän kaktus- & kylvömultaa.

minulla on kaksi kahden putken 1,5 metrin loistaria, oikealla värisävyllä ja sijaitsee muutaman sentin päässä kasveista, toinen oikealla ja toinen vasemmalla puolella.

Kastelen taimia kerran päivässä vedellä, jossa on biobizzin grow ainetta. (litrassa lusikallinen)

Tuuletin ja lamput päällä noin 16 tuntia päivässä.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: "chilimiäs"... muutamien taimien lehtien päät ovat ikäänkuin palaneet...
... kaksi kahden putken 1,5 metrin loistaria, oikealla värisävyllä ja sijaitsee muutaman sentin päässä kasveista


Johan sen tuossa kerroit.  :lol:
Hyvinkin voivat olla palaneet. Ei ne paljon kuumuutta kestä.

Kastelu kuulostaa myös liialliselta. Nyt on se aika vuodesta, jolloin kasvit on helppo tappaa liialliseen märkyyteen. Minulla on tapana antaa niiden pyytää itse vettä, eli kastelen vasta, kun lehdet alkavat lotkahtaa veltoiksi. Voisi sen tehdä päivää aikaisemminkin, jos kokeilisi purkkien painoa ja toteaisi ne kuiviksi. Kasteluväli voi mullasta ja purkin koosta riippuen talvella olla jopa pari viikkoa.

Pieniä taimia EI pidä lannoittaa millään. Ei moneen viikkoon.  Mullassa on valmiina ravinteita aivan liikaakin.

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Chilivaari"Pieniä taimia EI pidä lannoittaa millään. Ei moneen viikkoon.  Mullassa on valmiina ravinteita aivan liikaakin.

Eipä kai noita isompiakaan tarvitse/kannata hirveästi lannoitella talvisaikaan mitä olen ymmärtänyt, jos multa on suhteellisen tuoretta. Kasteluveden sekaan annosteltujen ravinteiden määrä puoleen, eikä ravinteita joka kasteluveden seassa vaan vaikkapa esimerkiksi joka kolmas kerta, niin alkaa varmaan nuokin kasvatusongelmat vähenemään. Tuon pitäisi vähentää tällä hetkellä annettujen ravinteiden määrä 1/6:aan, mikä ei varmasti ole huono juttu.

Kuulostaa nimittäin siltä että nuo chilit pakkosyötetään hengiltä sekä valolla, vedellä että ravinteilla. Kasvien etäisyyttä lamppuihin myös kannattanee tuunata parista sentistä ainakin 10 senttiin, ja valon päälläoloaikaa vähemmäksi siitä 16 tunnista noin 12 tuntiin.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

manux

Lämpömittari kertoo palavatko kasvit putkien alla lämpöön. Jos tuuletin on asiallinen niin ei tuosta 2cm etäisyydestä haittaa pitäisi olla.

UV-spesial putket voi aiheuttaa ikäviä efektejä chileille(jotkin akvaariolamput esim.)

Liikalannoitteet/kastelu kyllä tappaa helposti. Kellertääkö lehdet? Kuva ois kiva ja kertoisi enempi kuin tuhat sanaa. Kannattaa sitä maaperää kans vilkaista ettei siellä ole epäedullista elämää kuten harsosääskentoukkia, jotka  voivat syödä pienen kasvin juuret.

Mulla oli kerran vahingossa nuoret taimet 2vk 4*120cm loisteputkien alla 24h vuorokaudessa lamput päällä(unohtu ajastin välistä). Ei ne siitä itseensä ottaneet, pikemminkin kasvoivat sen joululoman aikana ihan törkeesti. Toki sillon oli lamput eka päivänä kauempana, koska järkeilin että kasvit kasvavat 2vk aikana myös korkeutta. En tuota 16h valoa, 8h lepoa näkis ongelmana vaan oikein fiksuna järjestelynä. Maaginen 12h on se millä jamaikanruusu kukkiii...

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: "<manux>"Lämpömittari kertoo palavatko kasvit putkien alla lämpöön.

Mikähän on vaarallinen lämpötila?
Se taitaa riippua kestostakin. Onhan luonnossa ajoittain ainakin 50 astetta auringossa, mutta ei koko päivää.

kocmok

LainausMikähän on vaarallinen lämpötila?
Se taitaa riippua kestostakin. Onhan luonnossa ajoittain ainakin 50 astetta auringossa, mutta ei koko päivää.


Niin, viime kesänä kasvattelin takapihalla etelärinteessä seinää vasten, jossa lämpötila oli vähintään paahtava, mittarin skaala loppuu 40 asteeseen, eikä skaala siis riittänyt (ja mm tennarini sulivat katolla kattohommissa). Lisäksi tontin reunoja suojaa kalliorinteet, joten tuuletkaan eivät pahemmin pääse viilentämään.

Jokatapauksessa kasvit ramirosta korianteriin ja tomaatista passirinhoon menestyivät varsin hyvin, kasteluvettä tosin meni jumalaton määrä. Samassa täytyy kyllä todeta että samassa paikassa purkeissa olleet viruivat varsin henkitoreissaan, ja minikasvarissa oli pari puskaa, mutta ne eivät myöskään voineet kovin tuhdisti.

Eli melkoisia lämpöjä nämä kyllä kestävät.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: "kocmok"... samassa paikassa purkeissa olleet viruivat varsin henkitoreissaan...

Siinäpä se. Juuret eivät tietenkään kestä kuumaa. Maan alla on tasainen lämpötila ja tuskin se edes tropiikissa nousee kolmeen kymmeneen.

Jos purkit ovat lähellä lamppua, myös ne kuumenevat ja se voi olla ongelman todellinen aiheuttaja, ei niinkään lehtien kuumeneminen. Kärventyväthän nekin kyllä ja silloin vaikutusta on myös ilman kosteudella. Kuivassa palaa helpommin.

Haxxas

Kokeilin uutta valoa chileille ja mittailin lämpötilaa turbo puben lehdillä, joka oli lähimpänä valoa. Lämpötila oli lähimmillä lähdillä noin 30 C. Parin päivän päästä huomasin että nämä lähimmät lehdet alkoivat palaa ja siirsin kasvin kauemmaksi valosta. Nyt jälkeen päin "paloalueet" ovat hieman jopa suurentuneet.
Omia kasvejani ei ole siis totutettu auringon valoon vielä.
Uskoisin kuitenkin että eri lajikkeilla on suuriakin eroja lämmönkestävyydessä.

kocmok

Veikkaan tuholaisia. Jälki saattaa näyttää palaneelle vaikka kyse onkin jostain ihan muusta.

Pistäpä sokerisiirappia tai grenadiinia lasiin tilkka, vettä päälle ja pari tippaa astianpesuainetta lasiin. Lasi sitten seisomaan puskan juurelle. Grenadiini-vesi yhdistelmä houkuttelee tuholaisia ja astianpesuaine poistaa nesteen pintajännityksen jolloin tuholaiset hukkuvat.

Itselläni oli joskus tämäntyyppistä ongelmaa, mutta yllä mainittu hoito tehosi hyvin ja harsosääskiä kertyi melko paljon lasiin vaikka kasvit näyttivät puhtaille.