kesäkuu 26, 2024, 10:18:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


nieriä ceviche

Aloittaja hans kompis, helmikuu 20, 2007, 13:47:22 ip

« edellinen - seuraava »

hans kompis

nieriä ceviche minttumoussella:

200 g nieriää
kahden limetin mehu
inkivääriä
seesam öljyä
purjoa

hakkaa purjo ja inkivääri mahd pieneksi nopaksi. älä raasta inkivääriä! siitä lähtee mehu ja se rupee helposti käymään ja siihen tulee ikävä maku. sekoita hakkelus limemehuun.

leikkaa nieriä 0,5 cm kapeaksi suorakaiteen muotoon. pistä kulhoon. kaada marinadi päälle ja sekoita varoen, ettei kala hajoa.

nieriä kypsyy marinadin hapoissa parissa tunnissa, mutta parasta se on seuraavana päivänä. lisää tilkka seesam öljyä ja suolaa tunti ennen tarjoilua.

minttumousse:

turkkilaista / kreikkalaista jugurttia
kuohukermaa
tuoretta minttua

vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. hakkaa minttu pieneksi. poista mahdolliset oksat minttuhakkeluksesta. sekoita kermavaahto, jugurtti ja minttu. anna vetäytyä jääkaapissa tunti jotta se hieman kovettuu.

annoksen kokoaminen:

valuta cevichestä neste pois. pistä tiiviisti pieneen tasapohjaiseen kahvikuppiin. kumoa lautaselle. kokoa kahdella lusikalla moussesta genelli joka kipataan ihanasti cevichen päälle



kuva on vähän ruma. jostain syystä ainoa onnistunut kuva tuli rumimmasta annoksesta.

juomaksi rieslingiä tai englantilaista kuoharia

Tepi

Kiitoksia ohjeesta...kuulostaa hyvältä :D .

Tarttee kyllä ohjetta lähitulevaisuudessa testata- äkkiä aateltuna luulis rseptin toimivan myös siian kanssa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

hans kompis

toi sopii lähes kaikelle kalalle, mutta nieriä on vaan parasta.