heinäkuu 01, 2024, 09:06:45 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tulista makkaraa

Aloittaja H-Bomb, heinäkuu 20, 2005, 19:23:50 ip

« edellinen - seuraava »

H-Bomb

Tere.

Huomasin, että näin kesän grillikauden ollessa käynnissä täällä ei ollut yhtään topicia makkaroista, joten päätin aloittaa aiheen omilla kokemuksilla.

HK Kabanossi Sweet Chili
Vanha tuttu, mutta edelleen toimiva konsepti. Makkara on lihaisa ja siinä on ihan kivasti potkua. Potkua saisi kyllä olla lisää. Mausteena on käytetty myös melko runsaasti valkosipulia, joka maistuu syönnistä seuraavana aamuna suussa voimakkaana.

Atria Wilhelm Aito Chili
Sanoisin, että tämä on tällä hetkellä markkinoiden tulisin makkara. Makkaramassassa on selvästi havaittavissa punaista ja vihreää chilisilppua, joten siinä on sitä ihteään. Valkosipulia ei ole ja sitä en välttämättä kaipaakaan. Tällä hetkellä ostan käytännössä aina tätä makkaraa, jos jotain yleensä ostan. Ehdoton kesän ykköstuote makkaroissa. :twisted:

HK Kabanossi Hot Bacon
Hot on tässä makkarassa ehkä hieman liioiteltu, mutta onhan tässäkin mausteita käytetty keskivertoa enemmän. Mikä tosissaan tuntuu ja maistuu ja tuoksuu, on pekoni. Heti grilliin iskettyään makkarat alkavat erittämään tuota suloista pekonin tuoksua. Maussa on myös pekoni, tuo jumalten ambrosia  :D , vahvasti läsnä. Mukavaa vaihtelua perustarjontaa ja maukas lisä valikoimiin. Tulee ostettua välillä vaihtelun vuoksi.

Ja mikä tärkeintä, jokaisen makkaran päälle tulee tulista sinappia (merkki valitaan oman maun ja mieltymyksen mukaan) sekä oman chilivaraston mukaan joko savustettua (ehdottomasti parempaa) tai savustamatonta chilijauhetta.

-Harry
H-Bomb - The Fiery Finn
http://www.h-bomb.biz

bassino

Itse hiukan petyin tuohon Wilhelm Aito Chiliin. Chiliä näytti makkarassa tosiaan olevan mutta makua saati sitten tulisuutta en juurikaan saanut irti. Kylmänä toimi leivän päällä paremmin. Täytyypä tehdä vielä toinen testi jos vaikka makunystyrät olivat kesälomalla. Mielestäni viimeaikojen ykkösmakkara näin chilimielessä on ollut HK:n Camping Chorizo mutta sitä ei taida tänä vuonna kaupoista löytyä.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Aji Inferno

Yhä haikeasti muistelen Mexican Kabanossia, makkaraa jota jotkut sukulaiseni eivät halunneet syödä liiallisen chilin vuoksi, mutta jossa oli sen ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran oikeaa asennetta...

Sinänsä, tämä makkarahomma kyllä osoittaa melkoisen konkreettisesti sen miten valtavasti chilinsyönti makuaistiamme muuttaa. Itse en tunne noissa aiemmin mainituissa makkaroissa minkäänlaista (!) tulisuutta, kun taas ns. chili-untuvikko voinee pitää niitä jopa vahvoina. Siinä mielessä todellista kompromissia ei voine saavuttaa - kuilu on liian suuri. Eri tuotteet molemmille ryhmille lienevät siksi pakko. Harmi kyllä, meitä vain on edelleenkin vähemmistö, eli lihapullat-ja-muusi -kansa saanee vielä pitkään kaupasta minkä haluaa, kun taas meitä palvelee aniharva. No, onneksi sitä voi aina itse kasvattamalla parantaa asioita! :)

JyriT

Tämän kesän suosikkimaggara on ollut Camping HotBBQ, juurikin Chorizon puuttuessa valikoimista.
Vilhelmin chili maggara on jotenkin "tönkkö", ei oikein toimi grillissä.
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Jore

Onko kukaan muu kerinnyt testaamaan Lidl tulista grillimakkaraa? Ei mitään älyttömän tulista, mutta hyvää ja mehevää. Pikkasen jälkipoltetta kyllä löytyy, ainakin tällaiselle aloittelijalle...  :)
Jalapeno = Pelaan jo

bebe

Olen maistanut puolen paketin verran joskus viime kesänä. Muistaakseni oli ihan hyvää, ja chili oli mielestäni hieman eri sorttia kuin Atrian tai HK:n makkarassa (siis erimakuiset makkarat). En  muista mikä nuista nyt olisi parasta ollut. Lisäksi tuo oli muistaakseni halpaa, joten kannattaa maistaa. Harmi kun ei ole Lidliä lähistöllä. Muistaakseni tuo oli vielä suomalaista, ehkä Poutun tms. Lidlille valmistamaa, tosin raaka-aineet ei välttämättä olleet Suomesta.

kyris

Juu, Lidlin texmex makkara on yllättävän hyvää. Mutta oma suosikkini on Chef Wotkinsin texmex makkara. En vaan ole löytänyt sitä muualta kuin Wotkinsin tehtaanmyymälästä Sörkästä.

Anonymous

Ei nyt ihan aiheeseen liittyen, eli valmismakkaroihin.

Otetaan mikä tahansa oma lempimakkara, viiltoi pintaan sopivasti. Makkara grilliin. Tässä vaiheessa suoritetaan rinnakkaisesti marinadin tekeminen, esim. ihan oikeaa voita ja savuchiliä sulattaen ja sekaisin. Tällä marinadilla voidellaan lopuksi tai vaikkapa useammankin kerrat maggarat(tai muut grillituotteet).

Seurauksena on todella kiva chilimakkara, joka ns. toimii.

Fatalii

Nyt alkaa kuulostaa... :P~~~

Chilisinapilla sai myös aikaan ihan erilaiset makkaratuokiot.

Tähän käy vaikka mieto sinappi (ihan sama!) ja sekoittaa siihen oman maun mukaan jauhetta, vaikka tappochinenseä, savuchiliä taikka sitten esim. maukkaampaa baccatumia, sitten vaan makkaraa dippailemaan, myöskin toimii ja erittäin helppo resepti perus saunaillan tuoksinassa. ;)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

JiiHietis

Ajattelin ottaa tän ketjun taas esille, kun en löytänyt tuoreempaakaan "tulisia" makkaroita käsittelevää..
Joko on porukka testannut Kabanossin uutta Tomaatti & Jalapeno makkaraa..? Itse just tuossa parvekkeella pari grillasin ja pettymys oli kyllä suuri, toki makkarana oli ihan hyvää, mutta chilin makua oli vain juuri ja juuri nimeksi asti. Lisäksi jo alottelijan kokemuksella väittäisin ettei makkara ole jalapenoa tai jalopenoa nähnytkään vaan kyseessä on se vanha tuttu kebeb paikan pepperoni, vaikka aineksissakin lukee "jalapeno". Osaako joku muu vahvistaa epäilykseni? Koostumus makkarassa oli kyllä hyvä, chili oli mukavan isoina jopa parin senti mittaisina paloina ja tomaatti tuo makkaraan hyvin mehukkuutta.

Itse ainakin tulisia makkaroita odotellessani jatkan Wilhelmin Tomaatti & Mozarella makkaran syöntiä..