korealainen chili hakusessa

Aloittaja Jimbo, syyskuu 12, 2006, 00:47:27 ap

« edellinen - seuraava »

Jimbo

Terve, ensimmäinen postaus tänne foorumille, ja toivottavasti tuli oikeaan paikkaan.
Olen kimchin ystävä ja tuli vuosi sitten Japanissa asutessa syötyä aika hullun lailla tuota, ja nyt olen Suomessakin jatkanut, mutta: ei maistu samalta, ei sitten millään. Ongelma onkin juuri tuo kirkkaan punainen,korealainen chili-lajike, jota pitäisi löytää, että saisin tehtyä kunnon kamaa.
http://www.flickr.com/photos/eviljungleprince/105605044/

Mikähän lajike mahtaisi olla kyseessä, ja löytyykö mahdollisesti Suomesta myytävänä. Jos ei, niin mistäköhän oli mahdollista tilata.

Kiitoksia avusta.

Aji Inferno

Kasvatin vuosia sitten Yung Ko -nimistä korealaislajiketta joka saattaisi olla ainakin lähes sama kuin tuo... Sinänsä, kyseessä oli (ja on) lähes varmasti aika normaali "Cayenne/Thai" -tyypin punainen annuum chili, joten sen pitäisi olla korvattavissa muilla aasialaisilla vastaavilla lajikkeilla, tai kenties Tabascollakin. Oliko siinä jotenkin erityinen maku tai polte..?

Jimbo

Olen asian ymmärtänyt, niin, että kyseiseen käyttötarkoitukseen chilin pitäisi olla juuri jokin korealainen laji. Eivät kuulemma ole iha niin tulisia kuin Thai-chilit ja maku on myös jotenkin kai "makeahko".

Löytyyköhän tuota Yung Ko (tai jotain muuta korealaista) -lajiketta Suomesta, ja mistähän sen perään voisi kysellä ? Itselläni asiaan vasta perehtyneenä ei ole näistä chilin kasvattajista yms. mitään tietoa, mutta toivottavasti joku pystyy auttamaan.

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "Jimbo"Olen asian ymmärtänyt, niin, että kyseiseen käyttötarkoitukseen chilin pitäisi olla juuri jokin korealainen laji. Eivät kuulemma ole iha niin tulisia kuin Thai-chilit ja maku on myös jotenkin kai "makeahko".

Löytyyköhän tuota Yung Ko (tai jotain muuta korealaista) -lajiketta Suomesta, ja mistähän sen perään voisi kysellä ? Itselläni asiaan vasta perehtyneenä ei ole näistä chilin kasvattajista yms. mitään tietoa, mutta toivottavasti joku pystyy auttamaan.


Tämähän on chilin-KASVATUSfoorumi. Hanki siemeniä joltain(vaikkapa jos tommilla, aji infernolla niitä vielä niitä on) ja kasvata itse.
Joo.

JartsaP

Jos sinulla jäi esim. tuttuja sinne Nipponiin, tai tunnet korealaisia, tai muuten vain saat käsiisi esim. muutamia kuivattuja chilejä, niin niistähän nappaa äkkiä siemenet ja kasvattaa itse sitten juuri niitä oikeita.

Omat korealaiset työtuttavani eivät juurikaan käy kotimaassaan, joten en varmaankaan pysty auttamaan sitä kautta. Yhdeltä heistä kyllä kerran kyselin sikäläisiä chilejä, mutta hänkin oli vähän epäinnokas hankkimaan siemeniä, varsin ymmärrettävää kun joskus n. kerran vuodessa käy muutaman päivän reissulla kotimaassa, niin on varmaan kiinnostavampaakin tekemistä kuin siementen metsästys jollekin hullulle suomalaiselle...

annesurfs

*Muoks* - mainostus pois - löysin kansainvälisestä huutokaupasta mitä haluat hakusanoilla Korean CHILI PEPPER CHILE PEPPER SEEDS Kimchi Kimchee

Gochu or 고추

Yritän hommata ne sinulle, maksat sitten siement + pk:t, palaillaan!

p.s.  Laita ihmeessä Kimchin resepti tänne palstalle ruoka ja resepti-osioon!

En varmaan ole ainoa, jota kiinnostaa!  :D

Niin lajikkeen nimi on ilmeisesti Hybrid Korea Winner, mutta sen enempää tietoa ei mistään löydykään, mihin sukuun se kuuluu?

annesurfs

Hee,

sain ne tilattua!

tilasin kaksi satsia niin saan itsekin kokeilla!

:D

thp

Tuolta thechileman.orgista löytyi tällainen, joka voisi olla lähellä tuota...

LainausKOREAGON GOCHU F1 HYBRID

   Species: Unknown
   Origin: Korea
   Heat: Unknown


A hybridised cayenne type pepper from Korea introduced in the early 1980s


...ei sekään lajia kerro, mutta cayenne-tyyppinen viittaisi ehkä Annuumiin?
#005
Capsicum misinformation on message boards since 2006

annesurfs

oonpas mää surkea hakemaan tietoa, mä vielä Googletinkin!

Kiitos!!

Jos siemenet saapuvat ja ovat mitä pitää, niin kohta ollaan viisaampia.  Kasvatellaan ja yritetään tunnistaa täällä!


(JOS siemenet saapuvat - niin, en ole pessimisti ei suinkaan, mutta kun tilaa tuntemattomalta ihmiseltä toisella puolella maapalloa....)

annesurfs

Jimbo, ota yhteyttä!  Nynne tuli!   :P

* Muoks*

Joo, ja sitten ei Jimbosta enää koskaan mitään kuulunutkaan.   :?

Eipä tuo nyt rahallisesti iso menetys ollut, mutta kimchin reseptiä jäin kyllä vakavasti kaipaamaan!

Jimbo, jos olet lukusella, niin ole kiltti ja laita kimchin ohje!!

annesurfs

Jimbo, olis aika kiva, kun maksaisit ne mitä tilasin sulle.  Lupasit lokakuussa maksaa "huomenna".  Eipä ou näkynnä.

Ilmoita nyt edes, ettet enää ole kiinnostunut, ja laita se kimchi-resepti!

:x

annesurfs

Korealaiset chilit iti minulla aika huonosti, lopulta tuli vain yksi vahva taimi (en muista, montako siementä laitoin, mutta ehkä 3 - 4).

Tämä yksi kyllä podii tuolla pihalla ihan mukavasti, hyvin tummia vihreitä, pitkulaisia, laihoja podeja.

Pääsee mielenkiinnosta kyllä talveksi sisähoitoonkin, vaikka ensin ajattelin, ettei se mitään tuota ja komposti odottaa.

Että oli siis positiivinen yllätys! Maistanut en vielä ole, sitten kerrotaan lisää.

tknummelin

Täytyypä tulla katsomaan. Sopiiko ottaa pisto?

annesurfs

No johan tokkiinsa. Voi olla, että siemeniäkin löytyisi vielä, mutta olen *hieman* epäjärjestelmällinen, eli en varmaan löydä ihan ensihätään. Susta oli lehdessäkin aika iso juttu, mä luin!  :D

Espelt

Pistäkää nyt joku se juttu esille luettavaksi.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-


Espelt

-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Mapa

Tossa luki tuolla kulmassa että " jotkut kasvattajat poraavat ruuvin chilin rungon läpihäiritsemään kasvia jolloin chileistä tulee vieläkin ärhäkempiä"
Mitäköhän minäkin olen mennyt tekemään, kun mun chilistä katkesi varsi(myrskyssä) :roll: *GULP*
Ratkaisua ilman ongelmaa ei ole, toisin kuin ongelma ilman ratkaisua on mahdollinen