Onko olemassa habaneroa, joka olisi kypsänä vihreä?

Aloittaja Kuti, maaliskuu 15, 2008, 17:25:35 ip

« edellinen - seuraava »

timppa

Niin kyllä. Se on selvää, että eri lajeissa ja lajikkeissa on erilainen polte, ja erilaisia kapsaisiineja, mutta tässä kun on kyse samasta lajikkeesta mutta eri kypsyysvaiheista, niin siltikin polte tuntuu erilaiselta. Voi tietty olla, että kaupassa raakoina myytävät ja kypsät hapsut ovatkin hieman eri lajikkeita tai ero voi johtua siitä, että ne on kasvatettu eri paikassa tms. Ilmeisesti siis kuitenkaan raa'an ja kypsän saman lajikkeen kapsaisiinin poltteen "maku" (maku=pistävyys ja se miten nopeasti/viiveellä polte tulee ja kauanko se kestää) ja kapsaisiinirakenne ei kuitenkaan pitäisi olla erilainen?
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "timppa"Niin kyllä. Se on selvää, että eri lajeissa ja lajikkeissa on erilainen polte, ja erilaisia kapsaisiineja, mutta tässä kun on kyse samasta lajikkeesta mutta eri kypsyysvaiheista, niin siltikin polte tuntuu erilaiselta. Voi tietty olla, että kaupassa raakoina myytävät ja kypsät hapsut ovatkin hieman eri lajikkeita tai ero voi johtua siitä, että ne on kasvatettu eri paikassa tms. Ilmeisesti siis kuitenkaan raa'an ja kypsän saman lajikkeen kapsaisiinin poltteen "maku" (maku=pistävyys ja se miten nopeasti/viiveellä polte tulee ja kauanko se kestää) ja kapsaisiinirakenne ei kuitenkaan pitäisi olla erilainen?


Siinäpä juuri se onkin! Saman lajikkeenkin kapsaisiinit voivat vaihdella kypsyysasteen mukaan. Itse kun kasvataa, niin lajikkeen puhtaudesta on harvoin mitään takeita.

Jopa saman kasvin eri hedelmät ovat poltteeltaan usein erilaisia. Ensimmäiset hedelmät ovat yleensä miedompia. Ravinteet, valo ja kosteus vaikuttavat oleellisesti myös.

Yhden podin perusteella ei voi vielä oikeastaan päätellä mitään...
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

timppa

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Siinäpä juuri se onkin! Saman lajikkeenkin kapsaisiinit voivat vaihdella kypsyysasteen mukaan.


Jeps, tarkoitatko tällä kapsaisiinien koostumuksia, eli kapsaisiinirakennetta? Määrähän tietenkin vaihtelee...
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "timppa"
Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Siinäpä juuri se onkin! Saman lajikkeenkin kapsaisiinit voivat vaihdella kypsyysasteen mukaan.


Jeps, tarkoitatko tällä kapsaisiinien koostumuksia, eli kapsaisiinirakennetta? Määrähän tietenkin vaihtelee...


Kyllä - oman kokemukseni mukaan.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry