tammikuu 09, 2025, 22:11:18 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Vaasan chilimeetin 2008 alkupalat

Aloittaja Volitans, tammikuu 28, 2008, 22:50:24 ip

« edellinen - seuraava »

Volitans

Tässä nämä Chilimeetin alkupalojen reseptit. Vaativat hieman vielä hienosäätöä, mutta noin äkkiä kehitetyiksi toimivat yllättävän hyvin.



Basilika crostini, tomaattia ja mozzarellaa
===============================

Leikkaa patongista vinottain n. 5 mm:n viipaleita. Sivele kauttaaltaan
basilikaoliiviöljyllä (puntti basilikaa ja oliiviöljyä sauvasekoitetaan + hieman valkosipulia) ja paahda uunissa 220 C, vaalean ruskeiksi. Kokoa päälle halkaistut miniluumutomaatin lohkot ja minimozzarellaa. Pintaan hieman mustapippuria myllystä.


Paahtofilee, duxelles ja bearnaise kastiketta
================================
Paahda pätkä oliiviöljyllä siveltyä naudan sisäfilettä kuumalla pannulla,
kunnes pinta kauttaaltaan ruskea. Sivele chilivedellä (1 rkl baccatum jauhetta, 3 rkl suolaa, n. 1½ dl kuumaa vettä). Siirrä pannu uuniin 200 C, kunnes medium. Anna fileen vetäytyä foliossa.

Valmista duxelles: Paista pannulla voissa pieniksi hakattua sipulia ja herkku sieniä - paista niin kauan, että seos muuttuu tumman ruskeaksi. Lisää hieman kermaa ja loraus tryffeliöljyä.

Valmista klassinen bearnaise, mutta mausta baccatum jauheella. Paahda crostineja uunissa (kuten ed. reseptissä, mutta käytä pelkkää oliiviöljyä). Sipaise hieman valkospulin kynttä paahdettujen leipien pintaan, levitä päälle duxelles ja siivu poikkisyin leikattua fileetä.
Lusikoi hieman kastiketta fileen päälle. Koristele kirvelin oksalla.


Keltaevätonnikalaa, kurkkua ja avocadoa wasabin ja ranskan kerman kera
=====================================================

Ripottele tonnikalan pintaan mustia seesamin siemeniä. Paahda kuumalla pannulla oliiviöljyssä niin, että sisus jää vielä aavistuksen raa'ksi. Mausta soijakastikkeella.

Leikkaa kurkusta vinottain noin 5 mm paksuja viipaleita. Marinoi kurkut roiskuttamalla pinnalle seosta, jossa on puolet Miriniä ja puolet riisiviinietikkaa. Leikkaa pehmeästä avocadosta ohuita sekoreita - marinoi myös nämä kevyesti jotteivat tummu. Päälle ohuiksi siivuksi leikattua tonnikaaa sekä herneen kokoinen pala wasabia ja creme fraichea. Koristele punaisen basilikan lehdellä tai punaisella perillalla (kähäräveripeippi).

Kylmäsavulohta, juustomoussea, chilimarinoitua persikkaa ja saaristolaisleipää
========================================================

Valmista juustomousse: Puolet Mascarponea ja hienoksi raastettua Grana Padana tai Parmiggiano Reggiano juustoa. Hieman valkopippuria ja suolaa. Sauvasekoita ja ohenna kermalla. Pursota juustomassaa saaristolaisleivän viipaleiden päälle. Lisää ohut viipale savulohta hieman taivuteltuna ja lisää väliin viipale tuoreessa chilissä marinoitua persikkaa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Siitä suolasta tuli meetissä pari kyselyä. Sitä saa mm. tuolta:

http://www.delideli.fi/?sivu=tuote&id=397
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry