tammikuu 11, 2025, 00:00:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jälleen uusi addikti mukana

Aloittaja whoooops, heinäkuu 28, 2003, 10:08:19 ap

« edellinen - seuraava »

whoooops

Tervehdys itsekullekin!

Pitkäaikainen rakkauteni sopivasti mausteiseen ruokaan on viimeinkin saanut minutkin sitten kyllästymään kauppojen antimiin.

Viherpeukalonelämästä en tiedä yhtään mitään, ja lähisuvussakin "lahjakkuus" tällä saralla rajoittuu siihen että muovikukatkin kellertyvät. Mutta, yrittänyttä ei laiteta.
Pitäähän jokaisessa kodissa olla vähintään yksi viherkasvi niin miksei siinä samalla sitten kokeilisi jotain hyötykasvia, eikö?

Harrastusta tässä aloittelen surullisella kahden puskan erällä, jotta näen, kannattaako tuossa luukussa edes yrittää mitään viljellä. Toistaiseksi tilanne vaikuttaa hyvältä, pari viikkoa takaperin kotiini kantamat Lemon Drop (semmonen 15-20cm varsi) ja C.Pubescens (sirkkalehtitasolla) näyttävät selviytyneet muutosta enemmän kuin hyvin, Lemondroppi työntää uutta lehteä pitkin matkaa ja Pubescens rupeaa jo pikkuhiljaa näyttämään pensaalta, hyvin pieneltä sellaiselta, mutta pensaalta.

Jos tämä hyvinvoinnin aste jatkuu pidempäänkin, pitäne ruveta miettimään seuraavien tulokkaiden sijoitusta. 20m^2 yksiö vain ei hirveästi anna varaa ylimääräiselle kikkailulle.

Pakko olli tulla tänne tuomaan itseni ilmi, kiitokset kaikille täällä olijoille, suurtakin apua tästä palstasta ja sivustosta on ollut viherpeukalonyypiölle.

Valitettavasti tuo Chilimiitti on aikaan, jolloin olen itse työtehtävissä, joten en pääse sinne naamaani näyttämään, mutta ehkä jo ensi kerralla sitten :)
whoooops

Herpiili

Tuosta se alkaa, ensin pistetään muutama puska itämään, sitten ostetaan Jukalta siemenpaketti ja laitetaan "hulluhko" määrä siemeniä multaan  :D

Sen jälkeen ostetaankin kirjoja, valaistusta, multaa, ruukkuja sekä kevytsoraa. Ja rahaa menee  :)

Puskien kasvamisen myötä päivätkin kuluvat nopeammin  :;):

Kohta joudut vaihtamaan kämppää ja ystävätkin ihmettelevät missä olet...

Lopulta oletkin viidakon keskellä, eksyt ja erakoidut
:p


Ensi vuotta ajatellen on itsellä suunnitteilla ~10m^2 kasvihuone tuohon pihamaalle, aineet ja koneet kun ovat helposti käytettävissä  :)

Tervetuloa joukkoon.

Fatalii

Joo, eipä ole vielä päässyt kaduttamaan moinen hullutus, pikemminkin päinvastoin, laittaa vielä kasvit sadottumaan sillä tavalla että satoa tuleu ympäri vuoden.
Eli jos lamppuja on vaan käytössä niin ei tule tylsiä hetkiä... ;)

Äärimmäisen palkitseva harrastus!

Suosittelen!

Kasvarin kanssa pulmaksi muodostuu lähinnä säilöntä, josta tulikin mieleen että onko kellään tietoa miten kauan säilyy etikka-suola-sokeri-liuksessa röhnöttävät chilit ? :)

Kuivatus on osoittautunut aivan erinomaiseksi keinoksi, on meinaan aika helppoa napata hyllystä purkki sydäntalvellakin ja ripotella ruokaan mikäli ei ole puskia silloin... ;)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Wicked-Willie

Ainakin rommin maustamista chilillä on kokeiltu (jutuista päätellen) onnistuneesti, mutta mikäs estäisi alkoholin toimimasta säilyttävänä aineena chilille?  :p Ja voisihan 'säilöntäliemelle' lopuksi keksiä jotain jatkokäyttöä... :;):

Ville

Tepi

Olen joskus jostain netistä lukenut (saattaa olla Ruolala.tv:n keskustelu palsta...en viitsi nyt alkaa tarkistaan), että chilit uitettuna wiskiin säilyvät vuosia.

Resepti oli muistaakseni: 1kg chiliä halkaistuna tai pilkottuna + 0,7 pullo Chivas Regalia. Ei ole tullut kokeiltua kun viski ei ole lähellä sydäntä.

Reseptillä voisi tehdä toimivan lahjan jollekin viskin ja chilin ystävälle... :p
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Anu-Riikka

Jukka, hyvä kun muistutit... Kävin kaivelemassa jääkaapin periltä sinne unohtuneen jalapenopurkin, joka on jo kolme vuotta vanha. Liemessä vettä, etikkaa, suolaa, ei sokeria. Koko ajan on säilytetty jääkaapissa, ja vielä ihan kunnossa, mitä nyt chilien rakenne on mennyt vähän pehmeän puoleiseksi. Ja tämä on siis ollut avattunakin jo ainakin 2 vuotta, vaikka alunperin onkin pakattu "vakuumiin" (eli kuumaa lientä + chilejä lasipurkki täyteen ja tiivis kansi kiinni). Tulipa joskus noitakin kokeiltua, vaikka en oikeastaan välitä etikka-aromisista chileistä. Siksipä nuo jämät siellä hyllyn perällä taitavat ollakin.

Tällä kokemuksella arvioisin, että etikkachilit säilyvät vähintään 2 vuotta lähes samanlaisina, sen jälkeen rakenteeseen voi jo tulla havaittavia muutoksia. Ja avatusta purkistahan ei sitten kaivella likaisilla ottimilla, jos sitä on tarkoitus säilytellä muutamaa viikkkoa pidempään.