heinäkuu 01, 2024, 03:24:28 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilijäätelöä - cold&hot perfect combination?

Aloittaja velitys, huhtikuu 29, 2003, 13:59:14 ip

« edellinen - seuraava »

velitys

Seuraava ohje on varsin helppo ja jokaisen kokeiltavissa.

1/2 litraa kermajäätelöä (vanilja, suklaa yms.)
Tuoretta hienonnettua chiliä

1. Paloittele jäätelö pieniksi paloiksi ja notkista se esim. monitoimikoneessa tai puuhaarukalla. ÄLÄ kuitenkaan sulata jäätelöä, vaan ainostaan notkista se -> näin jäätelöstä ei tule kiteistä, vaan se säilyttää rakenteensa uudestaan pakastettaessa.
2. Lisää chili notkeeseen jäätelömassaan.
3. Laita massa haluamaasi muoviseen vuokaan (pieni ämpäri yms.) ja pakasta se nopeasti.
4. Nauti esim. chili-marjahillon kanssa :)

Jonne

kokeilin äsken normii pirtelösettii johon laitoin viel chilii mausteeks..
eli jätskii, banaani ja maitoo..

huomasinpa vaa et siihe pitää laittaa iha letusti chilii jos meinaa jonku poltteen saada aikaseks.. tosta jätskistä en kyl tiiä mut ainaki pirtelössä oli niin.. johtuuko sitte maidosta, jäätelöstä vai molemmista..  jokatapaukses ku löys oikeen chilisuhteen ni kyl oli hyvää :>

svalli

Viikko sitten näin ohjelman, jossa kuuluisa telkkarikokki Emeril teki ananas-jalapeno sorbettia. Ohessa on ohje, jonka löysin netistä. On kai hankittava jäätelokone, että saa kokeiltua, sillä tämä kuulostaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä.

1 cup = 2.5 dl


Pineapple Jalapeno Sorbet Recipe courtesy Emeril Lagasse, 2004

4 cups diced pineapple
2 jalapenos, each about 2 1/2 inches long,
 halved and seeds removed (this amount will
 vary depending upon the heat index of the jalapenos)
2 cups water
2 cups sugar

Combine all of the ingredients in a 2-quart saucepan over medium-high heat and bring to a boil, stirring often. Once the mixture comes to a boil, reduce the heat to medium-low and allow the pot to simmer until the fruit is tender, about 10 to 15 minutes. Once the fruit is cooked, remove from the heat, and, working in batches, puree the mixture in a blender*(fruit and liquid). Use caution when pureeing hot liquids in a blender; only fill the blender 1/3 to halfway full, and remove the feed tube to allow the steam to escape. Hold a damp cloth over the hole of the feed tube to keep the puree from spewing out. (Alternatively, allow the mixture to cool slightly before pureeing.)
When all of the fruit is pureed, transfer to a non-reactive container and allow it to chill thoroughly in the refrigerator before processing in an ice cream maker according to the manufacturer's instructions. Remove the sorbet from the machine and place in a lidded, freezer-safe container and place in the freezer for at least 2 hours before serving.

*When blending hot liquids: Remove liquid from the heat and allow to cool for at least 5 minutes. Transfer liquid to a blender or food processor and fill it no more than halfway. If using a blender, release one corner of the lid. This prevents the vacuum effect that creates heat explosions. Place a towel over the top of the machine, pulse a few times then process on high speed until smooth.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Dani

Viimeset neljä vuotta (ainakin) olen tykännyt tabasco-vaniljajäätelöstä, jonka keksin ihan vahingossa kerran koulussa kun eivät viitsineet tarjoilla mitään maustettua jäätelöä (plussaa koululle kun pitivät tabascoa maustevalikoimassaan :) Helppoa tehdä ja kokeilemalla saa sopivan makuista. Muistaakseni sarjassa Roswell "alienit" tykkäsivät kaikesta sweet & hotista..

mau

Patalaiskana - keittiössä - hoidan homman yksinkertaisemmin: jäätelö jäätelönä, mutta hilloksi/soosiksi esim. Thai Kitchen Hot Chili Sauce (valkosipulin maku sopii jäätelön kanssa loistavasti!) tai omatekoinen chilihunajatahna: Aaagh ja nam - ja poltettakin saa tarpeeksi!

Jore

Tuoretta Golden Cayennea palasina suklaa/vanilja/lakritsi jätskin sekaan, ja nannaa on.
Polttelee mukavasti joten pitää syödä lisää jäätelöä joka aiheuttaa lisää poltetta joten pitää syödä lisää... OHO, joko se loppu?
Jalapeno = Pelaan jo

tellie

Lainaus käyttäjältä: "Dani"Muistaakseni sarjassa Roswell "alienit" tykkäsivät kaikesta sweet & hotista..


Muistanko ihan väärin, vai ahtoiko joku niistä jopa jäätelöön tabastkoa...?  :)

JartsaP

Ingmannin jäätelökioskilla vierailu tuotti yllättävän havainnon: Chili-tötteröjäätelöä!

Olisko tuotenimi ollut "Exotic Chili" tai jotain sinne päin. No ei se kyllä mitään tulista ollut, mutta kyllä siellä taka-alalla pieni lämmin tunne oli, joten pärjää kyllä vaikka Habanossille  :P Eli askel oikeaan suuntaan, saapa nähdä onko vielä ensi kesän valikoimissa, riippunee siitä käykö tänä vuonna kaupaksi? Olisko liikaa toivottu, että mahdollinen menestyminen poikisi vielä oikeastikin tulisen jätskin?


JartsaP

No noinpa juuri juu. Eli ei exotic vaan tropical.

GynZi

Tuli kans toi ingmannin jätski bongattua joku aika sitten. Oli kyllä positiivinen yllätys maultaan, ja siitä tulikin tämän kesän suosikki. Kestosuosikki rommirusinan ohessa  8)
Artesaanirakastelija

Soppamies

Sen ainoan kerran kun olen tänä vuonna jäätelökioskilla poikennut, niin Tropical-Chiliä löytyi omastakin tötteröstä. Eihän se chiliharrastajan suuta polttele, mutta kyllä siinä chilin makua tosiaan oli enemmän kuin vaikkapa tuossa jo mainitussa habnossissa...

Ingmanin tuotteeksi ihan ok-tavaraa, vaikka normisti preferoinkin Valion jäätelöitä. Niin ja tuota, minä taas en voi sietää rommi-rusinaa...korvaisivat ne loputkin rusinat rommilla niin saisi jäätelöstä edes jotenkin siedettävää :-p
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Astron

Italiassa söin chili-jätskiä, jossa oli jo lievää poltetta.  Chilin terävä maku tuli hyvin esille.  Taisi olla joku pieni Carte'd or pakkaus, jonka ostin jostain paikallisesta k kaupasta
Öfläpöflä!

Tepi

Lainaus käyttäjältä: "GynZi"Tuli kans toi ingmannin jätski bongattua joku aika sitten. Oli kyllä positiivinen yllätys maultaan, ja siitä tulikin tämän kesän suosikki. Kestosuosikki rommirusinan ohessa  8)

Samma häär...tuli testattua kun käytiin kakaroiden kansa tivolissa. Maku oli kyllä ihan piristävä uutuus- ei siinä varsinaista poltetta ole kuin hieman takavasemmalla mutta onpa kuitenkin  :) .
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Jamsteri

Palasin eilen Kainuun puutarhayhdistyksen järjestämältä retkeltä Gotlantiin, Visbyyn. Visbystä löysin sellaisen jäätelökioskin josta sai yli 130:tä jäätelölaatua (kaiken lisäksi vielä samalla hintaa kuin Suomen puoleltakin :o ) ja löytyihän sieltä yhdestä kaukalosta myös "chili-choklad-glass", jota piti maistaa. Täytyy sanoa, että se oli positiivinen yllättäjä näiden "chili"-tuotteiden seassa. Ei siinä tietenkään mitään järjentöntä poltetta ollut, mutta chili maistui ja polte oli kuitenkin jotain muuta kuin esim. habanossissa. Hyvin tuli valittua se kesän yksi pakollinen tötteröjäätelö.  :)

...off-topic: Gotlanti on muuten niin lämmin paikka tätä nykyä, että siellä selviää talvesta viikunapuu, neidonhiuspuu ja huonekuusi. Bongasin visbyn kasvitieteellisen puutarhan ulko-osastolta maahan istutetun monta metriä korkean viikunapuun, ja kaiken lisäksi siinä kasvoi vaikka millä mitalla viikunoita!

SiriusAng

Koppasin tänään punnitse&säästä kaupasta pitkän pähkäilyn jälkeen siipalle lahjukseksi Amazonin mango kastikkeen (epäilin että hänellä on jo enconan vastaavan tyylinen).. Toiveena olisi, että kokeiltaisiin tuota vanilijajäätelön kanssa, saa nähdä toimiiko. :))