tammikuu 09, 2025, 22:35:33 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paprikainen habalihawokki

Aloittaja Sunnikka, lokakuu 07, 2008, 20:41:30 ip

« edellinen - seuraava »

Sunnikka

Joopa, tiedän että kasvikset olisi hyvä ostaa erikseen ja paloitella itse ja tulee parempaa läpäläpälää, mutta kun ei ehi niin ei ehi ;) Eli saatte antaa mulle anteeksi WOK-vihannespussin käytön.

Mutta tämä on omasta päästäni;

400 g nasun suikaleita
1 punainen paprika
1 pss WOK-vihanneksia (käytin Findusin perinteistä sekoitusta, muutkin käy varmaan)
3-4 rkl ruokaöljyä
1-2 tl habatahnaa (tai tuoretta habista pieneksi muussattuna)
1/2 dl thai sweet chili -kastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl soijakastiketta
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
maizenaa

Alkuun kannattaa heti suikaloida paprika suhtkoht ohuiksi suikaleiksi. Sitten pannu levylle kuumenemaan.

Kun mukavasti lämmennyt, niin lisää siihen paprika- ja inkiväärijauhe sekä habatahna. Pyörittele vähän ympäriinsä ja heitä lihat messiin. Ruskista pintapuolelta ja lisää sitten paprika ja sulatetut vihannekset. Pyörittele taas hetken aikaa jotta paprikakin vähän pehmenee.

Mausta thai sweet chili-kastikkeella, soijakastikkeella sekä hunajalla. Anna hautua ja sakeuta kastike kokoon maizenalla.

Toki chilin määrää voi muutella ja lisäillä muitakin mausteita halunsa mukaan, mutta tästä ohjeesta tuli oikein maukas ruoka :) Haba imeytyy lihoihin, jotka sit lämmittää kivasti kurkkua ja kuitenkin hunaja puolestaan taittaa sitä tulisuutta. Ja habiksen oma herkullinen maku löytyy myös maistellessa.

---edit;
muistin jopa että ruiskin pari tl sitruunamehuakin tuonne. En tosin tiedä oliko siitä mitään iloa/hyötyä kun ei tainnut ainakaan maistua.
Hurrrrrrrjan hyvää.
#293

http://sunnikka.vuodatus.net
-Sunnikan (B)Lokikirja. Elämää tai ei.