Kalkkunaa olutkastikkeessa ja homejuustopäärynöitä savipadassa.

Aloittaja Herpiili, tammikuu 17, 2009, 22:13:42 ip

« edellinen - seuraava »

Herpiili




Piti keksiä jotain testattavaa uudella savipadalleni joten päädyinpä sitten tämänlaiseen ratkaisuun:

1 kg kalkkunan rintafileetä
1 purkki chipotlesalsaa/tahnaa
pakastevihanneksia
punasipuli
chipotlea jauheena
suolaa
pippuria
sinihomejuustoa n. 100 grammaa (esim. stiltonia)
pullo tummaa olutta
ruohosipulia
pari persaukista opiskelijaa

Asettele makaroniin ja tonnikalaan tottuneet köyhät opiskelijat liesituulettimen reunalle.

Vuoraa kylmässä vedessä liotettu savipata vihanneksilla.
Aseta kalkkuna savipataan ja päällystä kalkkuna suolalla ja mustapippurilla sopivalla annostuksella, ripottele sitten halkaistun rintafileen sisälle REILUSTI chipotlea, suorita lääkärileikkiosio sulkemalla filee ja aseta lihalämpömittari.

Valmista "kastike" sekoittamalla chipotlesalsa ja puolisen pulloa tummaa olutta keskenään, lisää joukkoon yrttejä oman maun mukaan, ruohosipulia ja chipotlea. Kaada kastike savipataan ja loppu olut kurkusta alas.

Poistä päärynöistä siemenkodat lusikalla ja paranna maailmaa täyttämällä syntynyt tyhjiö homejuustolla, tämän jälkeen nostat päärynät kalkkunan seuralaiseksi ja katsot syntyvää elämänmuotojen välistä hyväksyvää symbioosia.

Sulje kansi ja asettele tämä opiskelijan märkä päiväuni KYLMÄÄN uuniin keskitasolle. Aseta lämmöksi ~175 astetta.

Korkkaa toinen olut ja yritä saada aikasi kulumaan parhaaksi katsomallasi tavalla. Ota paisti uunista kun lihan lämpö on noin 78 astetta, itselläni kypsennyksessä kesti n. 2,5 tuntia.

Odota hetki ennen tarjoilua ja päästä köyhät opiskelijat kimppuun.


BuRaX

Vaikuttaa pätevältä, kiitos tästäkin reseptistä. :-*
Menee kokeiluun ensi viikonloppuna.
#400.